ΑΡΘΡΑ

Μια καταρρέουσα κυβέρνηση με τα δύσκολα μπροστά της

« Δεν νοείται τακτική ίσων αποστάσεων » σημείωσε ο κυβερνητκός εκπρόσωπος κουνώντας σχεδόν το δάκτυλο μιώντας στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πολλοί από τους Συνέδρους μειδίασαν. Γιατί είναι πράγματι αστειότητα να δινει μαθήματα για την Κεντροαριστερά και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο εκπρόσωπος μίας Κυβέρνησης που συγκροτείται με την αγαστή συνεργασία των δήθεν ριζοσπαστών αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών των  ΑΝΕΛ και στηρίζει άκριτα τις χυδαιότητες και τις τουλάχιστον αμφιλεγόμενες πρακτικές του Πάνου Καμένου. Γιατί είναι πράγματι δείγμα μη κατανόησης της πραγματικότητας ‘οπου ακόμα και αυτοί από ΔΗΣΥ αλλά και από Ν.Δ που μπορεί να σκέφτονταν κάποιας μορφης συνεργασίας η στήριξης της Κυβέρνησης, σήμερα στρίβουν δρόμο και σιωπούν.
Η Κυβέρνηση σήμερα βρίσκεται αντικειμενικά σε πολύ δύσκολη θέση με την ανυποληψία να την περιβάλλει και την οργή των πολιτών να εντείνεται τόσο για τις πολιτικές επιλογές της ,όσο και  για το ύφος της εξουσίας και τα συνεχή ψέμματα.
Ας δούμε κάποια βασικά δεδομένα :

–          Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 18 ολόκληρες μονάδες πίσω από την Ν.Δ ,με την διαφορά αυτή να διευρύνεται μήνα με τον μήνα. Την ίδια στιγμή όμως πέραν της κριτικής που δέχεται από τα αριστερά του ( Κ.Κ.Ε, ΛΑΕ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) , φαίνεται πια ότι κάτι κινείται στον χώρο του προοδευτικού Κέντρου και της Κεντροαριστεράς που διεκδικεί χώρο με μεγαλύτερες αξιώσεις. Ταυτόχρονα ο « αγαπημένος σύμμαχος » δύσκολα μπαίνει πια στην Βουλή.

–          Το συμπέρασμα είναι εν ολίγοις, ότι οι δυνάμεις του Κυβερνητικού Συνασπισμού βρίσκονται σε πτώση, πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένες και περικυκλωμένες, άρα και πιο ευάλωτες σε νέες διαρροές. Θα δούμε αυτή την τάση στο επόμενο διάστημα ακόμα πιο έντονη

–          Η Κυβέρνηση μόλις έχει βγει από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης , όπου δέχτηκε δεινή ήττα, έδειξε παντελή αδυναμία να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει ούτε ένας στόχος από αυτούς που έθεσε που να τον πέτυχε. Αντίθετα μας έφερε 5 δις. ευρώ νέα μέτρα και πέραν της λήξης του 3ου Μνημονίου, 3ο Μνημόνιο plus και 4ο Μνημόνιο .Τι να υπερασπιστεί κάποιος και ποιος να τον πιστέψει πια.Είναι αργά για νέα ψέμματα ,είναι αργά για δάκρυα.

–          Η Κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα σημείο επιτυχίας  σε οποιοδήποτε τομέα. Από την Παιδεία των όλο καταργούμενων εισαγωγικών μέχρι την Υγεία των διαλυμένων Νοσοκομείων και από τον τομέα της Δημόσιας τάξης που κυριαρχούν η ανομία, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και τα άβατα μέχρι τον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ( παράδοση Τούρκων που ζητούσαν πολιτικό άσυλο, απαράδεκτη μεταχείριση των μεταναστών, άρνηση να στηρίξει την καταδίκη της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, σιωπή για τις δολοφονίες διαδηλωτών του « αδελφού καθεστώντος» Μαδούρο ο οποίος ευχαριστεί κιόλας τον Τσίπρα !)

–          Η Κυβέρνηση έχει μπροστά της πολύ δύσκολους μήνες με τους πολίτες να μπαίνουν στην καυτή ζώνη της πληρωμής των αριστερών φόρων, μπροστά της έχει τη Τρίτη αξιολόγηση όπου ανάμεσα στα άλλα έχει να συζητήσει και για θέματα του Δημόσιου Τομέα .

–          Τέλος έχουν σκάσει στα χέρια της χειροβομβίδες που κάποια στιγμή θα ακούσουμε τον κρότο τους με τα θύματα που θα έχουν.Η υπόθεση των διαλόγων Καμένου – βαρυποινίτη , η υπόθεση του πλοίου με τα λαθραία τσιγάρα, τα προβλήματα οικονομικής διαχείρισης των κονδυλίων για τους μετανάστες που εντοπίζονται από διεθνείς οργανισμούς κ.ά θα πλήξουν απ΄ότι φαίνεται βαρύτατα στο ηθικό επίπεδο και την Κυβέρνηση συνολικά ,αλλά και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Δύσκολες στιγμές για μια Κυβέρνηση που υποσχέθηκε ταξίδι στα άστρα και βαλτώνει την χώρα. Γι αυτό και οι χυδαίες παρεμβάσεις του δίδυμου Καμένου και του εθνικού πια γελωτοποιού που ονειρεύεται Βενεζουέλες και Σοβιετίες. Για αυτό και οι επιθέσεις κατά  πάντων, με προεξάρχουσα την Δικαιοσύνη και όχι μόνο.
Ωστόσο όταν επιτίθεσαι κατά πάντων, έρχεται η στιγμή που όλοι σε κυκλώνουν και σε λιώνουν και απ ότι φαίνεται η ώρα αυτή πλησιάζει.Είναι θέμα πια λίγων μηνών.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top