ΑΡΘΡΑ

​Στην Ευρωβουλή θα ψηφίσω Μίλτο Κύρκο

Γνωρίζω πολύ καλά,  πως το εκλογικό σύστημα για τις ευρωεκλογές, στήθηκε με τρόπο πρόστυχο και υποβολιμαίο, με σκοπό  να μη σωθεί καμιά απολύτως πολιτική διαφορετικής λογικής, από αυτήν του άρχοντος  αφέντη.
Ακόμη κι έτσι, όμως, γνωρίζοντας ποιες είναι οι προθέσεις του καθενός και κυρίως σε τι στοχεύει κάθε φορά, εγώ σ αυτές τις ευρωεκλογές, θα ψηφίσω Μίλτο Κύρκο.
Ο λόγος που το κάνω είναι σαφής και καθαρός.
Ήταν ο συνεπέστερος των Ελλήνων Ευρωβουλευτών,  να μην πω και πολλών άλλων εθνοτήτων και κατηγοριών.
Ήταν ένας ασταμάτητος μαχητής, που έκανε αυτό που του ζητήσαμε οι ψηφοφόροι του να πράξει…
Να υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή ιδέα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  και κυρίως στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες να  αντιπαλέψει τα τέρατα  που έρχονται να την καταπιούν.
Έδωσε μάχες ατελείωτες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ηπείρου, γιατί εκτός των άλλων , συμμετείχε  σε επιτροπές του κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας πρώτα και κύρια  τη χώρα του, δηλαδή εμάς τους ημιμαθείς   και κατά δεύτερο λόγο την ομάδα τους δημοκράτες και σοσιαλιστές….
Ποσώς θα με ενδιέφερε  το επιχείρημα, για το κατά πόσο εξυπηρετούσε και τα συμφέροντα  της ομάδος Δημοκρατών και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ιδίως όπως κατάντησαν σήμερα…
Για όσους καταλαβαίνουν ολιγον επί των θεμάτων, ο Μίλτος έδινε  συνεχώς μάχες, για τις πολιτικές της θάλασσας, που φυσικά κανένας δεν ενδιαφέρονταν πραγματικά  να υποστηρίξει.
Έδωσε μάχες ατελείωτες, που κανένας στην Ελλάδα δεν μάθαινε, εάν δεν έπαιζε ολίγον με τα κοινωνικά δίκτυα. Κι αυτό γιατί αυτή η δουλειά του μέρμηγκα, δεν γεννάει ειδήσεις και συγκρούσεις και αίματα…αντιθέτως προωθεί τις συναινέσεις και τις κοινές πρωτοβουλίες…
Για τα θέματα των προσφύγων, που έπρεπε να βρίσκονται καθημερινά λύσεις κι όχι παρατηρήσεις και επισκοπήσεις, πάλευε με τα θηρία της αμάκας ντόπια και ξένα…
Εάν μάλιστα  υπάρχει τρόπος να μετρηθούν  οι ώρες και  ο κόπος που κατέβαλε  στην απέναντι ακτή και παντού όπου μπορούσαν  να βρεθούν πρόσφυγες, όλα αυτά τα χρόνια, θα κατανοούσε έστω και λίγο,  το πόσο χρήσιμη και αποδοτική ήταν η παρουσία του.
Ο Μίλτος Κύρκος εκλέχτηκε με το ΠΟΤΑΜΙ και θέλω να δηλώσω πως είμαι περήφανος που πάλεψα για την εκλογή του.
θα με πείτε μην κομπορρημονείς,  για πράγματα τα που δεν επιβεβαιώνονται και θα σας απαντήσω… Μετρήστε παρακαλώ πολύ, αναλογικά,  το τι έλαβαν στη Θεσσαλονίκη οι : Χριστίνα Ταχιάου και ο Μίλτος Κύρκος και μετά  ξαναμιλάμε.
Τα πάντα μπορούν να γίνουν μετρήσιμα, εκτός από την υπέρμετρη ανοησία των φυγόπονων και των αμετροεπών,  που οδήγησαν το ΠΟΤΑΜΙ σε αυτή την δυσπραγία, σε αυτήν την πολύ δύσκολη θέση.
Το ΠΟΤΑΜΙ δυστυχώς,  έτυχε να διοικείται από κακή ηγεσία, που δεν  κατάλαβε ποτέ  τη δυναμική ενός εγχειρήματος,  που σύμπασα  η « ακάλυπτη» πολιτικά, σε εκείνη τη φάση, κοινωνία, ζητούσε απεγνωσμένα , όχι να βρει στέγη  αλλά να  βρει τουλάχιστον κάτι να ψηφίσει,  κάτι για το οποίο δεν θα ένιωθε ντροπή την επομένη των εκλογών. Και δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς.  Γιατί δεν άργησε να έρθει η ώρα,  που νιώσαμε κοροϊδεμένοι  με τρόπο, που πραγματικά, δεν τον αξίζαμε.
Προφανές ήταν πως μέσα σε όλη αυτή τη δυσπραγία, ο Μίλτος Κύρκος,  δέχονταν  τα ανηλεή πυρά και τους αποκλεισμούς από έναν, νεοσταλινικού χαρακτήρα κομματικό  μηχανισμό… Ουτε σταμάτησε ούτε αρνήθηκε ποτέ την ένταξη του κι έδωσε τις μάχες που επιβάλλονταν…
Θα δώσω τη μάχη,  για να εκλεγεί ο Μίλτος Κύρκος Ευρωβουλευτής, όχι γιατί πιστεύω στο ΠΟΤΑΜΙ, δεν πρόκειται ξανά  να παγιδευτώ,  αλλά, γιατί πιστεύω πως η ελληνική πολιτική σκηνή, πρέπει να εκπροσωπείται από τέτοιους πολιτικούς και όχι από τα ανεμομαζέματα που έχουν προκύψει, από τις συναλλαγές των υπολοίπων κομμάτων.
Και τη μάχη, ενάντια στην ακροδεξιά τον ρατσισμό και τον φασισμό, θα τη δώσει με επιτυχία  ο Ευρωβουλευτής που συγκρούονταν μαζί τους από το πρώτο λεπτό της θητείας του, μέχρι σήμερα… Γι αυτό με σιγουριά το χέρι μου  πηγαίνει  στον Κύρκο και το προτείνω και σε εσάς όλους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top