ΑΡΘΡΑ

Απελάσεων το ανάγνωσμα… ​

Καιρό πριν,  είχαμε επισημάνει,  με ιδιαίτερη έμφαση,  το ρόλο των σοβιετικών,  στη Βόρεια  Ελλάδα,  από άκρη σε άκρη.

Βέβαια οι πάντες εκώφευαν, όπως ακριβώς και τώρα. Αλλά εμείς το επισημάναμε και το τονίσαμε.

Η χρηματοδότηση, δεκάδων Σωματείων, Εκκλησιών, Κατηχητικών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων,  είναι  πλέον μόνιμο φαινόμενο σε αυτή την περιοχή. Και φυσικά, ο ξεσηκωμός  και η επέλαση  των ρως και των οπαδών τους,  είναι μια πραγματικότητα.

Δεν ξέρω πόσο το έχουμε πάρει χαμπάρι, αλλά,  τις τελευταίες τρεις  εβδομάδες, το πόσα σωματεία  «ηθικοπλαστικά»,  «πνεύμα και ηθική»,  έχουν εμφανιστεί,  καθ’ άπασαν την επικράτεια, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό τους.

Ακόμη προχθές, στο Λευκό Πύργο, ήταν μαζεμένοι και  καλούσαν την Ορθοδοξία, να απαντήσει στο γιγαντιαίο ερώτημα, τίνος είναι η Μακεδονία.

Και φυσικά,  απελάθηκαν  κάποιοι, δυστυχώς, αυτοφοράκηδες  από την μοσχοβίτικη Πρεσβεία.

Τα χοντρά ψάρια και  οι ιερωμένοι, που έχουν επιστρατευτεί από τοις δυνάμεις των ρως, είναι  αδύνατον να κατανοήσουν,  το πώς  « τη Υπερμάχω»,  δεν αφορούσε μακεδόνες επιδρομείς που εποφθαλμιούσαν την «Μακεδονία τους».

Και είναι και κάποιοι,  που θεωρούν υποταγή  το να επικροτήσεις,  μία σωστή ενέργεια. Δεν χαθήκαμε απλώς στην μετάφραση, μείναμε αμετάφραστοι και βολοδέρνουμε.

Θα ρωτήσει κανένας την ιεραρχία εάν ελέγχουν το κοπάδι;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top