ΑΡΘΡΑ

Αύριο πάλι, θα ‘ ρθω να σε βρω​

Μετά και την επίσημη  ανακοίνωση,  που περίμενα να την ακούσω με τα αυτιά μου, για να πεισθώ τελικά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, Μπουτάρης είναι αυτός,  βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αναμονής.

Έκανε μια πρόταση. Αυτή θα έπρεπε να την είχε κάνει αρκετό καιρό πρωτύτερα, όταν η παράταξη ακόμα λειτουργούσε ομαλά. Τώρα, την βλέπουν κομπιάζοντας, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Είναι όμως απαραίτητο,  να γίνει μια συνάντηση,  όπου  θα πρέπει οι μετέχοντες, να εξηγήσουν,  σε διάλογο ανοικτό μεταξύ τους και με τους πολίτες,  το απλό και μοναδικό ερώτημα… Γιατί αυτοί και όχι κάποιοι άλλοι και να απαντούν με ειλικρίνεια και όχι ήξεις αφίξεις.

Και οι ερωτήσεις, θα είναι σκληρές. Αμείλικτες μπορώ να πω, για τον καθένα από αυτούς.

Αυτοί που έχουν φάει το ισχυρότερο χτύπημα είναι η ΝΔ  ο ΣΥΡΙΖΑΣ και το ΚΙΝΑΛ.

Από το χώρο αυτόν, της ΝΔ, έχουν ξεπηδήσει  τρεις, τέσσερεις, πέντε ,  μπορεί και παραπάνω, υποψηφιότητες. Και το ερώτημα είναι, ποιος, πού, πότε. Σήμερα μάλιστα εμφανίστηκε και ο υιός Κούβελας, Δημήτρης,  όπως πριν λίγες μέρες, η κόρη του Κοσμόπουλου,  Ιωάννα.

Και στην παραδοσιακή πια παράταξη, δημιουργείται ένα κλίμα  συγκρουσιακό  και αρκετά επικίνδυνο. Γιατί είναι πολλοί οι μουστερήδες. Από αυτόν τον χώρο, θα αντλήσει ψηφοφόρους και ο Κωνσταντίνος  Ζέρβας, και ο Ορφανός, αν τελικά αποδειχθεί ότι είπε αλήθεια, πριν λίγες μέρες και ο Αηδονόπουλος και μερικοί ακόμη, που σηκώθηκαν από τον πάγκο και προθερμαίνονται.

Το ΚΙΝΑΛ  το βρήκε η καινούρια μέρα, δακρυσμένο. Γιατί  η κυρία Γεννηματά, δεν θέλει να ακούσει,  περί την Καϊλή,  η δε Καϊλή παρελαύνει πλέον, ως η αδιαφιλονίκητη και μόνη υποψήφια.  Και ναι μεν αυτή νιώθει αδιαφιλονίκητη  και μόνη και όταν ρωτήσει και τους πολίτες, θα φανεί ποιες είναι οι προθέσεις τους  και όχι οι δικές της.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.  Οι επιλογές που έχει, ακολουθούν ένα πολύ στενό μονόδρομο και λέγονται Νοτοπούλου  ή αν θέλουν ξανά, Τριαντάφυλλος Μυταφίδης.  Σχεδόν συνομήλικος, του Μπουτάρη,  που αποχωρεί.  Γιατί είμαι σίγουρος πως όσο αυτοκαταστροφικοί και να είναι, δεν θα υποπέσουν στο τραγικό σφάλμα,  ν’ αυτοκτονήσουν,  καταθέτοντας αμφιλεγόμενες υποψηφιότητες, μασκαραλίκια στην κυριολεξία.

Το εκλογικό σύστημα, που επεξεργάστηκε μυαλό διαολεμένο,  στην κυριολεξία σατανικό, αποτελεί  όνειδος και δείγμα προς αποφυγήν της όποιας δημοκρατικής  εξουσίας.

Τους κυβερνόντες, ποτέ δεν του ένοιαξε, ούτε η δημοκρατία, ούτε τα καλά της.

Για να μπορέσεις να αποφύγεις  την  άθλια διαδικασία αγοραπωλησίας, δόλιας συναλλαγής  και αγνόησης θεμελιωδών δικαιωμάτων και διαδικασιών της δημοκρατίας, θα πρέπει να σχεδιάσεις εξαρχής, τη δημιουργία παράταξης,  που θα κερδίσει από την πρώτη Κυριακή.

Και η Θεσσαλονίκη έχει απόλυτη ανάγκη σήμερα, από μία  τέτοια ευρύτατη δυνατή συναίνεση.  Έχει ανάγκη  από μια συσπείρωση,  που θα εξανεμίζει και διαλύει  τις όποιες ανόητες σκέψεις και φιλοδοξίες,  επίδοξων  σφετεριστών, της δημοτικής εξουσίας.

Άρα, το επαναλαμβάνω κι εγώ και ας γίνομαι και βαρετός και ας γίνομαι  και φολκλόρ: από τώρα να φτιαχτεί η απαραίτητη, για να κερδηθεί ο Δήμος, πλειοψηφία και αυτό είναι εφικτό και απαίτηση της πόλης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top