ΑΡΘΡΑ

Περιμένοντας τον Γκοντό…

Δεν με ενδιαφέρει, σαν πολίτη, αυτή τη στιγμή, ούτε η όποια αναδρομή, ούτε και η όποια γκρίνια.
Με ενδιαφέρει όμως, εκείνη τη ρημάδα η Κυριακή,  που θα με πουν, ήρθε η ώρα σου ψήφα,  τι θα ρίξω μέσα στο κουτί.
Είναι μια σχέση με αυτή την πόλη, που  με κλωτσάει συνεχώς και δεν θα μου επέτρεπε ποτέ, τη φυγομαχία.
Το έγραψα, το είπα και θα το επαναλαμβάνω  διαρκώς,  η πόλη χρειάζεται ένα πολύ ισχυρό σοκ και μια σοβαρή αυτοδιοικητική ομάδα, να αναλάβει  τη διαχείριση της μιζέριας και  της απαξίωσής της.
Με δεδομένα αυτά, θα ξεκινήσει η όποια σοβαρή υποψηφιότητα.
Εάν ο Γιάννης, αποφασίσει να το παίξει κορώνα γράμματα, καλύπτοντας και τη γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ, που στη πόλη μας, θέλουν δε θέλουν, όλες οι επιλογές τους, βγήκαν λάθος και αποτυχημένες, θα είναι σφάλμα μέγα και ιστορικό.
Όπως σφάλμα μέγα, είναι και το ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος, τον ανοικτό διάλογο μέσα στην πόλη, για τη διαδοχή του.
Δεν δικαιούται κανένας Δήμαρχος, ούτε καν για αστείο, να δηλώνει αμετροεπώς « μέχρι τα 100 μου χρόνια, θα είμαι Δήμαρχος»  ή  «εγώ  θα πεθάνω (χτύπα ξύλο) δημαρχεύοντας»  και άλλα τέτοια.
Αυτός που αγάπησε αυτή την πόλη και έχει άμεση σχέση με την αυτοδιοίκηση και διαθέτει αυτοδιοικητική συνείδηση, που κραυγαλέα απουσιάζει από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης,  προκαλεί τον διάλογο, για τη επόμενη δημοτική πλειοψηφία.
Δεν το ζήτησε κανείς την προηγούμενη φορά, μετά από μια αρκετά πετυχημένη  θητεία…
Και έπραξε κατά το δοκούν .
Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση σήμερα.
Και το ξέρει, καλύτερα από όλους και ο ίδιος ο Δήμαρχος .
Αυτός δεν το έκανε,  τώρα  θα είναι αργά.
Κανένας επίσης, από γύρω του, δεν τόλμησε αυτό το διάλογο, με αυτό το θέμα,  όχι με αψιμαχίες  και δήθεν  διαφωνίες. Άρα η παράταξη ως έχει,  έχασε  την έξωθεν καλή μαρτυρία. Εάν τώρα δώσει άλλοθι  στους Τσιπραίους, θεός και η ψυχή τους.
Και επανέρχομαι, το ερώτημα παραμένει, για κάθε έναν πολίτη που σέβεται και αγαπάει αυτή την πόλη.
Δεν είναι η ώρα ούτε για πειραματισμούς, ούτε για « δεν έγινε  και τίποτε βρε αδελφέ μου…».
Άλλα 5 χρόνια χαμένα,  ιδιαίτερα στη φάση αυτή, της επιχειρούμενης εξόδου από την κρίση. Μια παλινωδία αυτού του τύπου και μια επιστροφή  στη ρουτίνα της κακομοιριάς,  θα ήταν καταστροφική.
Πριν από χρόνια, το braindrain ήταν μια παθογένεια της Θεσσαλονίκης , που λίγο πολύ αντιμετωπίσθηκε ως αιμορραγικό φαινόμενο προς την Αθήνα.
Μια νέα περίοδος αδράνειας, θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις στην πόλη. Μπορεί να φαντάζει καλό, για τους μπαχαλάκηδες , είναι όμως πραγματική καταστροφή, για το μέλλον της πόλης.
Επομένως το ερώτημα, είναι αμείλικτο και θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους.
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι υποψήφιος… Ο μόνος που με θάρρος,  πήρε τη απόφαση και είπε, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πόλης. Από μόνος του, κανένας δεν μπορεί να καταφέρει το οτιδήποτε…. απαιτείται συσπείρωση και συνεννόηση…
Η ανάγκη λοιπόν, να ανοίξουμε αυτόν τον διάλογο, είναι αδήριτη δεν μπορεί  κανένας να  τον υπεκφεύγει .  Θα πεις  γνώμη,  δεν είναι  δυνατόν, να κάθεσαι από μακριά και να αγναντεύεις τα πέλαγα.
Δεν έχει τέλος η άβυσσος. Και δεν θα την αφήσουμε, να μας καταπιεί.
Η επόμενη έκκλησή μου θα είναι  ονομαστική, προς τον καθένα σας, όπως με βλέπετε  και διστάζετε, να πάρετε μέρος στην πρωτοβουλία.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top