ΑΡΘΡΑ

Άιντε σκεπάσου φιλαράκι φτάνει πια οι παπαρολογίες…

Θύμωσαν, εξεμάνησαν  και ούρλιαξαν όλοι , ακούγοντας τον Ζουράρη εψές, στη Βουλή.

Ντροπή, να μιλάει έτσι στη Βουλή ο άνθρωπος που πριν λόγια χρόνια, ως ΑΝΕΛ εκείνη την στιγμή, μας εξηγούσε πως μας έχει γραμμένους στ΄αρχίδια του, τα γεροντικά και σταφιδιασμένα.

Ίσως εκείνο φαινόταν, κάπως πιο χαριτωμένο, δεν το πολυκατάλαβαν ίσως…

Για τον τύπο αυτόν, έχουμε μιλήσει πολλές φορές.  Είναι  η τρίτη και η κακιά του ώρα.

Σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας, διαβάζαμε  μικρές διαφημίσεις,  για τα βιβλία του πατρός του Ζουράρη, περί την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, περί τον αυνανισμόν, και γενικά  πράγματα  που μας έβγαζαν απ τη νεκρόφιλη τότε αντίληψη μας, ότι μπορεί και να γαμήσουμε, άμα παντρευτούμε.

Αμέσως μετά την δικτατορία,  άρχισαν δειλά να εμφανίζονται αρθρίδια, εκ Παρισίων ορμώμενα,  επί το πλείστον,  με την υπογραφή του «μεγιστάνα»….

Ώσπου, εμφανίζεται ξαφνικά  άρθρο, στον προσυνεδριακό διάλογο, υπογραμμένο από τρεις παριζιάνους, και έφερε τις υπογραφές, Μάπα, Ζουράρης, Καβουριάρης.

Η ερώτηση  τότε, ως λογοπαίγνιο « τι λέει  ρε παιδιά το άρθρο» και η απάντηση «μάπα το καρπούζι».

Η γραφικότητα του, κάποτε ελκυστική, κάποτε εκνευριστική, δεν τον έκανε συμπαθή , σχεδόν ποτέ.

Ήταν γενικά, από τις κακές σνομπαρίες της εποχής. Κολλητός  του Μοσκώφ, ουδεμία όμως σχέση έχοντας με τον Κωστή,  ο οποίος  και παίδευε τον λόγο του  και ήξερε τι έλεγε και κυρίως  δεν κορδώνονταν,  με εξυπνακισμούς.

Πέρασαν τα χρόνια και ο Μοσκώφ, μες στις αναζητήσεις του, εμφανίζεται να προσεγγίζει ένα ρεύμα νεορθοδόξων, που φυσικά δεν ερχόταν για πρώτη φορά, να μας τσιγκλήσει ή εάν θέλετε μας εντυπωσιάσει.

Και ο μεν Μοσκώφ, καλή του ώρα εκεί που είναι,  σεμνά και ταπεινά,  αναπτύσσει τις απόψεις του, ο δε θορυβώδης, αμπλαούμπλας,  έρχεται δήθεν ορμητικός, να ταράξει  τα «λιμνάζοντα νερά». Τρέχα  γύρευε δηλαδή.

Γινόταν μεγάλη φασαρία εκείνη την εποχή, οπότε στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ του ‘ 86, αποφασίζει ο Δήμος της Θεσσαλονίκης, να οργανώσει μιαν εκδήλωση διαλόγου, με αυτό το θέμα, στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών…  Ομιλητές ήταν ο Ζουράρης, δυστυχώς όχι ο Μοσκώφ, γιατί ήδη είχε φύγει στην Αίγυπτο, ο Ράμφος,  δεν μπόρεσε να έρθει ο Νόλας πατρολόγος  και μελετημένος θεολόγος, οΣτάθης θεολόγος και ψάλτης και δεν θυμάμαι ποιοι ακόμη.

Δυο ώρες πριν, έχουν κατακλυστεί τα πάντα, μέχρι τις σκαλες και τον κατω όροφο και την εισοδο στο δρόμο μπροστά,  κυρίως από οπαδούς  της νεορθοδοξίας. .

Η συζήτηση  ξεκινά πάρα πολύ καλά,  με όλες στις προϋποθέσεις  να εξελιχθεί  σε πολύ σημαντικό γεγονός. Σεμνός, και πολύ σοβαρός  και ο Ράμφος  και ο Στάθης , γνωρίζοντας πολύ καλά πού βρίσκονται και σε τι κοινό απευθύνονται.

Ο άθλιος συνδικαλιζόμενος, άρχισε κατά την  προσφιλή του τακτική,  να πετάει αρλούμπες,  ακριβώς όπως το έκανε και ο Βουτσάς  με την Λάσκαρη, στον Αλεξανδράκη.

Τότε φάνηκε η γύμνια του. Η τελείως επιφανειακή προσέγγισή του  στο θέμα και φάνηκε και στους συνομιλητές του, η ασχετοσύνη του. Για θέματα  που ο Κωστής Μοσκώφ,  δεν επρόκειτο ποτέ να ανοίξει το στόμα, εάν δεν ήταν σίγουρος  για το τι θα έβγαινε από μέσα από τα δόντια, έρκος οδόντων,  που λένε και οι πατέρες, σιγά να μην έδινε ποτέ σημασία, ο αμετροεπής αυτός  γάιδαρος,  στο τι θα έλεγε.

Από κει κι ύστερα ηρεμώντας,  δεν απασχόλησε κανέναν,  για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν είχε  και ευκαιρίες να το κάνει. Γιατί,  ποιος θα του δινε σημασία.

Όλες οι αθλιότητες, περί το ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ, δήθεν περί εξαγνισμού και αθωότητας, κουβέντες για να ρίξει γκόμενα ήταν.

Είναι προφανές, πως ήταν το καλύτερο δόλωμα για τον ΑΝΕΛ, ο οποίος μάζευε ότι έβρισκε μπροστά του και έκανε κι αυτόν, βουλευτή.

Όταν τον κάναν  Υπουργό και είδαν οτι πρόκειται για τεμπελόσκυλο, που δεν επρόκειτο να κάνει ούτε τα στοιχειώδη, εκεί που τον βάλανε,   θορυβήθηκαν κι αυτοί , οι συριζαίοι εννοώ, αλλά,  υπήρξε τόσο δουλοπρεπής  στη συνέχεια, για να μην χάσει το λουφέ, που τον κράτησαν και τον κατέβασαν υποψήφιο.

Κάποιοι  θεωρούν τυχαία και απλώς οπαδική συμπεριφορά,  τα ομνύω που εξέπεμπε  προς τη μεριά των τουρκόγυφτων. Είχε ήδη προσκυνήσει και φιλήσει δαχτυλίδι, στον Ιβάν .  Εσείς νομίζατε ότι μόνον ο ανόητος, εκατό  τα εκατό,  Τσακαλώτος  πήγε και εκτέθηκε στις σουίτες του μεγιστάνα;

θα έπρεπε να δείτε και να έχετε μάθει,  το πώς και πόσο άθλια κυλίστηκε,  ο εν λόγω,  στον Ιβάν, για να πριμοδοτηθεί. Και το αποτέλεσμα το χαίρεστε τώρα στη βουλή οι τσιπραίοι… Είμαι απολύτως βέβαιος, πως μεγάλη πλειοψηφία από εσάς, χοροπηδάτε από χαρά και χειροκροτάτε, που είπε τους άλλους μαλάκες,  με λόγια που δεν μπορείτε να τα πείτε εσείς, γιατί αγράμματοι δεν τα γνωρίζετε.

Αρκετά πλέον με τον γραφικό μπάρμπα…

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top