ΑΡΘΡΑ

Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ούκ έχω…

Στ΄αλήθεια τελικά,  όχι απλώς δεν πρόκειται, αλλά αδυνατούμε , εκ των πραγμάτων, να βάλουμε μυαλό.

Και επειδή το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς,  δια τούτο ακριβώς,  διαφωνώ με διάφορες αναλύσεις,  που προσπάθησαν να κάνουν  συγκριτικές αναφορές,  οι περισσότεροι αγράμματοι όντας, ομιλώντας κυρίως περί γκοτζαμάνηδων, που κάποτε είχε γίνει ύβρης σε αυτή την πόλη.

Σήμερα,  για μερικούς που θυμούνται ίσως σημαίνει κάτι, για την πλειοψηφία , τους υπολοίπους, απορία ψάλτου βηξ.

Εκείνο όμως που δεν μας γίνεται μάθημα, παρά το πάθημα,  είναι η υπόθεση ποντιακά σωματεία, ποντιακές συμμαχίες,  εθνικισμός των εθνοκαπήλων.

Ήξερα και το φοβόμουν πάντοτε, πως επειδή ήταν λερωμένη η φωλιά τους, δεν θα βγάζαν άχνα, πολλοί από αυτούς. Μέχρι που το μάτι μου πήρε και τανιμανιδέους,  εντός της αιθούσης του δημοτικού συμβουλίου προχθές…

Η υπόθεση ξεκίνησε,  με το ολοκληρωμένο σχέδιο αδικαιολόγητου πλουτισμού, πολλών και διαφόρων,  όταν άρχισε να στέλνει τα εκατομμύρια για τους  παλιννοστούντες η κα Βάσω Παπανδρέου  και είχαν στηθεί οι μηχανές ήδη, για να τους υποδέχονται… Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, στη Θεσσαλονίκη το βλέπαμε καθημερινά και γνωρίζαμε πολύ καλά,  ότι πηγαίνει στους δήθεν γραμματιζούμενους, το 10% κάθε επιδόματος. Εάν δεν κάνω λάθος ήταν 80.000  δραχμές,  κατά κεφαλήν,  το επίδομα. Και ήταν χιλιάδες αυτοί που χάρηκαν την άνοιξη των επιδομάτων.

Η κα Παπανδρέου, ήταν επίτροπος  89 – 93 στις κοινωνικές υποθέσεις.

Το ατόπημα, ο εκβιασμός, και η εκπαραθύρωση κάθε έννοιας δημοκρατικού διαλόγου, που δεν επρόκειτο να γίνει υπο συνθήκες βαρβαρότητας, συνέβησαν ένα χρόνοι μετά. Ο Παπανδρέου,  επαναφέρει μία εσπευσμένη πρόταση  22 βουλευτών του, που εξαρτιόνταν από ποντιακές ψήφους, όπως πίστευαν ή όπως επιθυμούσαν να κάνουν, διαμορφώνοντας την ποντιακή πελατεία.

Μετά έρχεται η λειτουργία της μηχανής, η οποία ενεργοποιεί  ένα ολόκληρο μηχανισμό δωροδοκημένων, ελληνοποιημένων… Και μην ακούσω αστειότητες περι καρδιάς και ψυχής  που είναι κατά βάθος ελληνικές…  Ξέρουμε  πολύ  καλά, ότι η  η συντηρητική τους πλειοψηφία. ήταν  απχάζιοι, τσετσένοι, γεωργιανοί, και όλων των ειδών τα μιλέτια.

Δεν το λέω διαφωνώντας απλώς,  το λέω κυρίως, γιατί  τη λογική της πελατειακής  πρακτικής,  ουδείς φαίνεται να την αρνείται μέχρι στιγμής. τη γουστάρουν πάρα πολύ,   τα παλικάρια που μαζεύουνε σταυροί.

Τότε είναι που αρχίζει η δουλειά στις Νομαρχίες και το παλικάρι ο κύριος  Νιωτης, γνωρίζει από πρώτο χέρι,  πώς δούλευαν οι μηχανές. Και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, διαμορφώθηκαν πελατείες, σε όλα τα επίπεδα.

Αυτοί οι στρατοί, κυρίως των ρωσοποντίων, δεν αντιμετωπίζονται εύκολα, γιατί οι άνθρωποι είναι μαθημένοι  στο να  κινούνται και δρουν, με αυτόν τον τρόπο και κυριως τη βία.

Θα τα βρούμε μπροστά μας και θα είναι πολύ πιο επώδυνα τα αποτέλέσματα, από αυτά που νομίζουμε για τα χαϊρια μας αυτά…

Ένας  φίλος μου μου λεγε σήμερα, πως ο γεωργιανός του τρίτου ορόφου, διαμαρτύρονταν γιατί στον πρώτο όροφο, ήρθε μια οικογένεια Σύριων.

«Ακούς εκεί να βρωμίσουν την γειτονιά μας!». Και  από εκεί και ύστερα η κατηφόρα δεν έχει σταματημό.

Μπροστά δε σε αυτούς  τους στρατούς,  ο εσμός των κοτζαμάνηδων και λοιπών γερμανοντυμένων, στην κυριολεξία  θυμίζει θίασο για γκριν παρκ με τον Γιώργο Οικονομίδη.

Πρόκειται για  πανέτοιμους  για το έγκλημα, κάθε μορφής και μην νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός.  Θα θελα αλλά δεν μπορώ να γίνω.

Και θα μου πεις είναι δυνατόν,  μετά από  τόσο  καιρό να ελέγξει κανείς  τα ανεξέλεγκτα;;;

Ααα γνωρίζουμε καλά οτι κανείς δεν πρόκειται να ελέγξει τίποτε, και το ξέραν από τότε, ότι δρούσαν ανεξέλεγκτοι και κανείς  δεν πρόκειται να τους πειράξει εις τους αιώνες των αιώνων. Αρκει που δίνανε το μερτικό, εκεί που έπρεπε.

Το ζητούμενο είναι ότι όλη αυτή η υπόθεση, επαναλαμβάνεται πανηγυρικά  κι εμείς αναρωτιόμαστε ακόμη, για τ’ αυγά, τα τσόφλια και τη καταγωγή των εγκληματιών.

Ορμάτε τώρα να πανηγυρίσετε, δήθεν ότι όλο αυτό το αφήγημα, κινείται στα όρια της αντιπασοκ προπαγάνδας και αυτός είναι  κυρίως  ο λόγος, που τα αναφέρουμε και μετά  όλα μια χαρά.

Αυτό που τους κάνει και σκυλιάζουν του συριζαιους, είναι που χάσαν την ευκαιρία, για τέτοιες χοντρές πανεύκολες μπάζες,  αυτό είναι που τους  τρελαίνει και θα μας βγάλουν την ψυχή το επόμενο διάστημα. και δυστυχώς οδηγός σε αυτό έχουν διάφορους πασόκους, καλά δικτυωμένους,  από τότε που γεύτηκαν το μέλι του κουβά,  που γέμιζε συνέχεια η κυρία Επίτροπος.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top