ΑΡΘΡΑ

Πού πας ωρέ ανεκδιήγητε εικονικέ δικηγόρε και εισαγγελέα;;;

Ο λόγος της αντίρρησης μπορεί να είναι  πειστικός,  μόνον όταν  τεκμηριώνεται και κυρίως  εμπεριέχει εκείνα τα στοιχεία, που μπορούν να πείσουν  για την ορθότητα της αντίρρησης.

Ο άθλιος Κοντονής,  πριν λίγες μέρες, με ένα αστείο επιχείρημα,   για δήθεν   αλλαγές στο σωφρονιστικό κώδικα και στον νέο ρόλο που επιφυλάσσει για τις φυλακές Κορυδαλλού, μετέφερε  τον φονιά  στην Κασσαβέτεια.

Οι αγροτικές  φυλακές, αφορούν μόνο ισοβίτες,  που έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους, οι οποίοι εφόσον στη διάρκεια του εγκλεισμού τους, τηρούν κατά γράμμα τον σωφρονιστικό κώδικα, έχουν δικαίωμα  να αιτηθούν   τη μεταφορά τους εκεί.

Οι αγροτικές φυλακές είναι  κατάκτηση για τον πολιτισμό, εάν φυσικά τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις, για την υπαγωγή σ ε αυτές των καταδίκων.  Και  είναι  ένα μέσο, ας πούμε το τελευταίο, του σωφρονισμού, για να ετοιμάσει τον κρατούμενο, επί της ουσίας, μετά πολλά χρόνια εγκλεισμού, να αναπροσαρμοστεί για να  μπορέσει να επιβιώσει με την έξοδό του, στην κοινωνία….

Το πρώτο  και μέγιστο επομένως που πρέπει να ερωτηθεί,  ο άθλιος που χειροδικεί εναντίον γυναικών, είναι, εάν σκοπεύει ι να  αρχίσει να μετράει, για την απελευθέρωση εντός  ολίγου, του δολοφόνου. Οπότε πρόκειται για αίσχος και ντροπή και ύβρη και στο σωφρονιστικό μας  σύστημα και στην αντίληψη περί σωφρονισμού.

Εκεί στις αγροτικές  φυλακές,  εκτός όλων των άλλων υπάρχουν και οι περίφημοι λογοτιμήτες,  των οποίων τον λόγο της τιμής  τους,  κουρελιάζει το εγχείρημα αυτό,  του ανεκδιήγητου Κοντονή, με την μετάφερα του στυγνού δολοφόνου, σε αυτή τη φυλακή. Και ο λόγος τιμης του βαρυποινίτη μετράει πολλαπλά… Ποια τιμή και ποιο λόγο του εγκληματία φασιστοειδούς περιμένει να εμπιστευθεί ο υπουργός της αθλιότητας;;;

Ο τρόπος με τον οποίο το επιχείρησε ο Κοντονής, δείχνει πως  αυτός ο δυσσεβής και παράνομος  άθλιος τύπος,  περισσότερο στοχεύει  στη απαξίωση του θεσμού  των αγροτικών φυλακών,  ως  «προοδευτικός », μη χέσω, που διατείνεται πως είναι .

Και αντί  να ψάξουμε να βρούμε τρόπους  να βελτιώσουμε και εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο  των αγροτικών φυλακών, αναβαθμίζοντας  την παραμονή, σε αντίστοιχα  ιδρύματα σωφρονισμού  τους  καταδικασμένους σε βαριές ποινές,  σε πολυετείς  ποινές και αυτός και ο δήθεν θεωρητικός του  σωφρονισμού,  ο κύργιος καθηγητής ντεεε, δίνουν μάχες οπισθοφυλακών, υπέρ των κυκλωμάτων  που ξέρουν πολύ καλά πώς λειτουργούν και οι δυο τους  και από ότι φαίνεται, τώρα το μόνο που τους νοιάζει, είναι ο πλήρης έλεγχος των κυκλωμάτων αυτών της αγυρτείας, αλητείας και που μάλλον, επειδή τον απέχτησαν, δια ταύτα χορεύουν.

Εδώ μόνο  θα ήθελα  να μνημονεύσω, πως οι αγροτικές της Κασσαβέτειας  που παράλληλα είναι και φυλακές ανηλίκων,  και άρα ο δολοφόνος αναλαμβάνει και καθήκοντα παιδοτρίβου και εκπαιδευτή, νέων έτοιμων για την ενίσχυση της αντικοινωνικής παραβατικότητας, έχουν μια Διευθύντρια,  την καλύτερη σωφρονιστική υπάλληλο, που έχω γνωρίσει τα τελευταία δεκαπέντε  χρόνια.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top