ΑΡΘΡΑ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται το Μαξίμου

Απ τις χειρότερες  κλισεδιές,  που τρώμε στην μάπα τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, τα πολλά τελευταία χρόνια . Κι επειδή  χθες πανηγυρίζατε για τους μπαχτσέδες, θυμηθείτε λίγο ποιος καθιέρωσε, αυτή την αθλιότητα, για να μην με λέτε ότι είμαι κακός άνθρωπας. Στη δήθεν πρωτεύουσα των βαλκανίων, με τα πολλά πολιτιστικά κέντρα του πανάθλιου Γιαννόπουλου

Θα περίμενε κανείς,  σε μια πόλη όπου δεν ελέγχει ούτε καν το χρώμα του βρακιού που θα φορέσει, ο κύριος Πρωθυπουργός,  τουλάχιστον σε μία τέτοια γελοιότητα όπως είναι τα λεγόμενα εγκαίνια  της  Έκθεσης,  να ακολουθούσε  τη συμβουλή, προτροπή,  και ακόμη περισσότερο, εντολή  θα έλεγα,  του περίφημου, υπερκι νητικού δραστήριου Καραμανλή,  που το 2005 δήλωσε από βήματος της ΔΕΘ,  πως αυτό δεν πρέπει να επαναληφτεί, εννοώντας το πανηγύρι όπου,  μαζεύεται όλη η Αθήνα, για να δείξει τα καινούρια της φουστάνια, στη χωριάτα συμπρωτεύουσα και να την κολακέψει  για το πόσο ερωτική, γκλαβλιάρα, γκουρμεδιαρα και όλα τα άλλα εις -άρα,  είναι.

Μόνο ίσως για λόγους σαδιστικούς, για να μαζέψει  όλα εκείνα τα γερασμένα πλάσματα, της σαλονικιάς μπαγιατίλας  και να τα βάλει να σπάνε τα χέρια τους, για να τον χειροκροτάνε,  μόνον αυτή  θα θεωρούσα σοβαρή αιτία αλλά, και να βγει δημοσίως να το παραδεχτεί. Χειροκροτήστε ρουφιάνοι, γιατί σας γράφουμε, ελέγχεστε. Από κάθε άποψη.

Τουλάχιστον, αυτό δεν θα του κόστιζε και τίποτε. Ο νέος  πρωθυπουργός είχε υποχρέωση να την τελειώσει αυτή την  κοροϊδία, την  οποία κάποιοι ηλίθιοι την περιμένουν πως και πως, γιατί θα κονομήσουν τα πολιτιστικά  κέντρα, οι ταβέρνες,  τα ουζερί του κατεψυγμένου και θα πάνε οι πεινασμένοι κάνοντας μου και μου, όπως οι διάφοροι  τηλεοπτικοί μπαγλαμάδες,  που κάνουν μουου, με θαυμαστικό,  επειδή ξέρουν, οτι κανείς  δεν θα τους ρωτήσει τι είναι αυτά τα σκατά που δοκιμάζουνε.

Δεν πειράζει μια βδομάδα είναι αυτή, θα περάσει… Αλλά ξέρετε κύριε Πρωθυπουργέ,  της αποκαλύψεως,  από κάτι τέτοια μικρά κρίνεστε κι εσείς και όλο το σινάφι σας,  του δήθεν ορθού πολιτικού λόγου.

Θα σας ενοχλούσε πάρα πολύ, όλο αυτό το πανηγύρι της ανοησίας, να  το αλλάζατε με μια πολύ ωραία σύσκεψη και μετά συνέντευξη, σε ένα σοβαρό ξενοδοχείο στην πόλη σας και να καλούσατε και ξένους  για να δουν ποια θα είναι τα επιτεύγματα και τα σχέδια σας για τα επόμενα χρόνια;

Τόσο μεγάλη ανάγκη έχετε,  να κάτσετε σε μια αίθουσα με όλους τους παρατρεχάμενους σας,  γύρω-γύρω, για να σας  ρωτάνε τα ταγκαλάκια των ΜΜΕ,  ερωτήσεις στημένες στην πλειοψηφία τους  και σοβαροί οι παρατρεχάμενοι, να κουνάν το κεφάλι τους ότι δήθεν συναινούν, μ αυτά που απαντάτε;;;

Σιγά μην ίδρωσε το αυτί σας βέβαια, αλλά εγώ θα συνεχίσω να το λέω, ότι είναι καραγκιοζλίκι  και θα έπρεπε, εσείς πρώτος,  να το σταματήσετε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top