ΑΡΘΡΑ

Σιγά να μην υπάρχει και φιλότιμο…

Δυστυχώς, δεν πρόκειται ν’ αγιάσουμε. Δεν μας αφήνει η εμμονή της κυβέρνησης, να θέλει να μας πείσει, ότι με τη Θεσσαλονίκη, τα πάντα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Αυτή η αθλιότητα που λέγεται γραφείο  Πρωθυπουργού,  στήθηκε για έναν και μόνον λόγο… Γιατί,  όπως βόλεψαν οι άλλοι, τόσους και τόσους παρατρεχάμενους Σαλονικιούς,  άλλους τόσους θέλουν να βολέψουν και αυτοί, να τους βοηθήσουν  να τρουπώσουν, «να τρουπώσουν» όπως έλεγε και ο Βουτσάς.
Στο μεταξύ,  το υπόδειγμα γελοιότητας, όχι μόνον δεν παραιτείται, αλλά συγκαλεί και συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ, για να συζητήσουν την πορεία της αγωγής τους κατά του Καράογλου…Να ΄χαμε να λέγαμε.
Έγινε  ένα ντου, ένα ρεσάλτο,  διέλυσαν τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης… Όχι ότι η προηγούμενη συνθήκη ηταν καλή, αλλα από τη σημερινή, προφανώς πολύ καλύτερη… Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι διορίστηκαν για να υπηρετήσουν, μια συγκεκριμένη πολιτική πειρατών,  που τους ενθρόνισε  δόξη και τιμή.
Ίχνος  τσίπας δεν έχουν επάνω τους,  γιατί εάν είχαν θα είχαν παραιτηθεί όλοι μαζί.
Αυτό λοιπόν το υπόδειγμα αθλιότητας, που λέγεται Παππάς, θέλει να τον  αντιμετωπίζουν και με σοβαρό τρόπο. Χλεύη , ρέχα, και τίποτε άλλο δεν του πρέπει.
Το ίδιο  και χειρότερο φυσικά, ισχύει και με την κυρα  Βασιλική.
Αλλά θα μου πείτε, αυτό το ίνδαλμα γελοιότητας   προσπάθησε να αλλοιώσει το γράμμα  του Συντάγματος, για να μη βγει στη σύνταξη,  πού θα την βρει την τσίπα και την ντροπή να παραιτηθεί;  Γιατί τώρα πια άλλη κυβέρνηση, διαφορετική αντίληψη περί τον ανταγωνισμό  και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Και έτσι και γκιουβέτσι;
Η Βασιλική μετά τρούλου;
Θεέ μου τι άλλο έμελλε να δούμε; Πόσα ακόμη σκατά θα φάμε, για να νιώσουμε, ότι μπορεί και να περισωθεί κάτι τις.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top