ΑΡΘΡΑ

​Κάλιο αργά παρά ποτέ

Πλάκα έχουνε διάφοροι φίλοι αναλυτές, που πέφτουν από τα σύννεφα τώρα και απορούν, όπως αι μωραί παρθέναι, για το τι στέλνει η Θεσσαλονίκη στο Κοινοβούλιο.

Όταν έγραφα λοιπόν και όχι άπαξ, επανειλημμένα  θαρρώ,   για τα λέσια που μαζεύονται και για την  μάχη που δίνουν οι νομενκλατούρες,  να κρατήσου ψηλά τη σημαία της αθλιότητας,  εχλευαζόμην  ότι είμαι υπερβολικός, ότι είμαι γκρινιάρης και αιφνιδίως βγήκαν διάφοροι  τηρούντες αφωνίαν,  με αυτούς  που έστειλε η Θεσσαλονίκη στη Βουλή.

Όταν έγραφα για το λέσι  τον Αλέξανδρο σκατά,  θεωρήθηκα εμπαθής. Και εξηγούσα  ότι δεν είναι δυνατόν, κάποιοι που θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους σοβαρούς, να συμφύρονται με τούτο το άθλιο υποκείμενο.

Κι όμως, για να  μην χαλάσουν οι συσχετισμοί , φάτους στη μάπα εσύ… Μετά βέβαια προσπάθησε να με πείσεις ότι είσαι υπέρ της αξιολόγησης…Έλεγα πως σε όλα τα κόμματα συμβαίνει το ίδιο και δυστυχώς  κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Και έτσι βρέθηκε ξανά μανά ο κύριος Καστανίδης,  στα κοινοβουλευτικά  έδρανα,  που δεν έμαθε ποτέ στη ζωή του να κάνει καμιάν άλλη δουλειά, παρά μόνον, να είναι βουλευτής  και όπως επαίρεται  25 χρονών  έγινε  Υπουργός.Ήταν τότε που  θα άρχιζαν και οι πασοκοι να μαθαίνουν πως δένονταν τ ατσάλι.

Απ τον Καραμανλέα που ελέγχει πλήρως τα ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης, μετά του Σαμαρά,  το μόνο  που γλυτώσαμε,  είναι ο ανεκδιήγητος  και ατάλαντος Σταμάτης.

Ο οποίος, για να δείτε ποιο είναι το μεγαλείο της γελοιότητας,  τον  δρόμο μπροστά στο σπίτι του,  τον έκλεισε  και τον έκανε απαγορευμένη ζώνη,  δηλώνοντας ότι κινδυνεύει η ζωή του από την τρομοκρατία…

Ότι σκαρταδούρα,  κυκλοφοράει στη αγορά,  απ τα ζουμιά αυτά της καραμανλικής και σαμαρικής  λαίλαπας , προέκυψεν.

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες, η σφαγή ανάμεσα  τους, στη ΝΔ. Απ τη εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές, είχε ξεκινήσει  μεγάλη φαγομάρα  και κυρίως επιθετική αντιμετώπιση,  απέναντι σε όσους αναρωτιόνταν και έφερναν αντίρρηση, για το πώς γίνεται  κάποιος δήμαρχος να παίρνει ο ίδιος 80% και η ΝΔ 25%.

Και αρχίσανε  να αναρωτιούνται,  κυρίως όμως να σφάζονται  μεταξύ τους.

Εάν θεωρηθεί  ότι  ο Κούβελας,  λόγω πατέρα,  εκφράζει  ολίγον Μητσοτάκη,  θα πούμε ότι έβγαλε τον Κούβελα. Διαφορετικά,  δεν έβγαλε ντιπ τίποτε στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός.

Ο δε συριζα έδειξε το μεγαλείο του σταλινικού παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος… Με δύο κινήσεις  πραγματικά άθλιες και αντιδημοκρατικές,  για τους υπόλοιπους υποψηφίους. Διότι , όταν πριν ένα μήνα επενδύεις χιλιάδες ευρώ, για να κάνεις γνωστή τη φάτσα της ψυχοκόρης  και μετά τη βάζεις  υποτίθεται ισότιμα να διαγωνιστεί με τους υπόλοιπους, σημαίνει ότι  έχεις από καιρό αποφασίσει, πως δεν σε νοιάζει ούτε ο δημοκρατικός  έλεγχος ούτε και η αξιολόγηση.

Έτσι, βγήκαν όπως θα το περίμενε κανείς  η Νοτοπούλου, ο πρώτος στη λίστα λόγω ονόματος Αμανατίδης, όπως και την προηγούμενη φορά , ο Ζουράρις και ο ανεκδιήγητος.

Αυτή είναι η πόλη  και έτσι θέλει να εκπροσωπείται  και αφήστε όλα τα υπόλοιπα  στη άκρια.

Ξεχάστε τις παρομοιώσεις,  ξεχάστε τις  ιστορίες περί  καρφίτσας  και άλλων  οργάνων τσιμπήματος και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.

Η Θεσσαλονίκη εκπροσωπείται από αυτούς και μόνον από αυτούς.

Θέλει Ράπτη και αγάπη,  θέλει πολεμικά μουσεία,  θέλει τη ψυχοκόρη που της υποσχέθηκαν ένα καλύτερο αύριο,  μπορεί για προίκα τώρα ο Παππάς,  να  της δώσει μια, δυο μετοχές στον καινούριο ΟΑΣΘ, για να έχει να πορεύεται.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top