ΑΡΘΡΑ

Μόνο εμπόριο ελπίδας ξέρει να κάνει

Τελικά πρέπει να είναι πολύ πιεσμένη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιολογείται να τροφοδοτεί στα μέλη του την αισιοδοξία – βασισμένη στις δύο πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το Καλοκαίρι – ότι έρχεται η ανατροπή συσχετισμών και ότι μπορεί να νικήσει και στς επόμενες εκλογές. Εντάξει , υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ  που απ΄ότι φαίνεται οφείλεται στην υπερκινητικότητα του Αλέξη Τσίπρα , αλλά και σε λάθη της Αντιπολίτευσης που « τσιμπούσε » σε ότι ανοησία πέταγαν τα επιτελεία του Μαξίμου αντί να επιβάλουν την δική τους ατζέντα για την μίζερη οικονομική,κοινωνική κατάσταση που κυριαρχεί στην χώρα με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ωστόσο δεν λες και πορεία ανατροπής των συσχετισμών το γεγονός ότι η Ν.Δ πρηγείται 12.4% του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 12.3% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός έρευνα marc ) . Έτσι, για να είμαστε λίγο σοβαροί και για να μην έχουν αυταπάτες οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος ιδιαίτερα οι χιλιάδες που βρήκαν ρόλο η μια θέση στον ήλιο ,αν και έχουν συνηθίσει στο ψέμα, στις ψευδαισθήσεις και βέβαια στην εξουσία εδώ που τα λέμε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γυρίσει το παιχνίδι – αν και έτσι κι αλλιώς είναι σχεδόν ακατόρθωτο , είναι το παλιό ισχυρό χαρτί του, ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν πάνω από το 80% δεν πιστεύει καμμία εξαγγελία του, πως να πείσει για οτιδήποτε; Ο Πρωθυπουργός έχει ταυτιστεί με το ψέμμα και η συντριπτική πλειοψηφία τον θεωρει μετρ της διγλωσσίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δείχνει και αμετανόητος. Στην συνέντευξη στην ΔΕΘ υπερασπίστηκε το ψεύτικο, απατηλό και διχαστικό δημοψήφισμα , το οποίο το έγραψε και στα παλαιότερα των υποδημάτων του. « Δημιούργησε ρωγμές στην Ε.Ε » σημείωσε πουώντας αμέτρητη τρέλα, κάνοντας ότι ξεχνάει πως όσα έγιναν το 2015 τα πλήρωσε η χώρα με κόστος 100 δις. ευρώ και ότι λίγο μετά υπέγραψε γονυπετής το 3ο Μνημόνιο και πριν λίγο το 3ο και το 4ο Μνημόνιο. Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι ο Διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δικαιώθηκε ! Μιλάμε για θράσσος που προκαλεί και τροφοδοτεί μια υπόγεια οργή το ξέσπασμα της οποίας θα σκάσει πάνω στους νεόκοπους , θρασύτατους εξουσιαστές μιας παρδαλής Αριστεράς.

Πως να πιστέψεις λοιπόν ένα τόσο θρασύ ψεύτη και δημαγωγό ; Πως να πιστέψεις ένα Πολιτικό που θα έσκιζε τα Μνημόνια και ψηφίζει ένα σχεδόν κάθε χρόνο; Πως να πιστέψεις ένα Πολιτικό που κατάγγελνε ως άδικο , μη μεταρρυθμίσιμο και αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ και τώρα ανακαλύπτει την κρυφή γοητεία του σε ορισμένα σημεία του; Πως να πιστέψεις ένα Πολιτικό που το πρωί παρουσιάζεται σχεδόν Τσε της Ευρώπης , το μεσημέρι νέος Ανδρέας , το απόγευμα υποστηρικτής των εγκλημάτων της χούντας Μαδούρο και το βράδυ θαυμαστής της Μέρκελ; Πως να εμπιστευτείς κάποιον που ενώ διαρρέει ότι τον ενδιαφέρει η Κεντροαριστερά, πλέκει ταυτόχρονα το εγκώμιο του Καμένου; Πως να στηριχτείς σε κάποιον που δεσμευόταν για την στήριξη των συντάξεων για να τις πετσοκόψει ,που κατάγγελνε ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις οδηγούν στην γενιά των 700 ευρώ και είναι η Κυβέρνηση που επί ημερών καθιερώθηκε η γενιά των 350 ευρώ !

Εμπόριο ελπίδας έμαθε να κάνει και έτσι συνεχίζει. Αυτό όμως δεν έχει ορίζοντα Όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας γυρνάει σε Επιχειρήσεις πως να ξεφύγει από την πραγματικότητα; Πως να ξεφύγει από το γεγονός ότι στο Ελληνικό όλα καρκινοβατούν και στις Σκουριές τινάζεται στον αέρα η επένδυση; Ενώ ισχυρίζεται ότι θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο και την επιτροπεία , τι να πει που πριν λίγο ψήφισε μέτρα 5 δις. ευρώ μέχρι το 2023, επιτόκια μέχρι το 2060 και Υπερταμείο για 100 χρόνια ; Τι να πει που ακόμα και ο Μοσκοβισί το μάζεψε ωμά , διιευκρινίζοντας ότι μέχρι να αποπληρωθεί το 75% των δανεικών επιτροπεία θα υπάρχει; Τι να πει που έχει μπροστά του την τρίτη και δύσκολη αξιολόγηση ( ας ρωτήσει τον Μακρόν τι πέρασε στα εργασιακά , μιας και έχουν συναντίληψη!) .

Η εποχή της σαχλαμάρας τελειώνει. Το θέμα είναι πόσο αποφασιστκό θα είναι το πλήγμα που θα δεχτεί και πόσο θα κλείσουν πόρτες και παράθυρα για να αποφευχθεί κάθε διέξοδος επιστροφής μετεκλογικά. Ας το προσέξουν αυτό και στην Ν.Δ που φαίνεται πως πρέπει να δουλέψουν και να ανανεωθούν ακόμα πολύ για να πείσουν ,αλλά και στην Κεντροαριστερά που δεν πρέπει με τίποτα να χάσει το timing και το κλίμα που δημιουργείται λόγω ανοησιών για να παίξει δυναμικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στς εξελίξεις.

Έτσι, καμμία ανάκαμψη του κόμματος του λαικισμού και της δημαγωγίας δεν θα επαληθευτεί και κανένας δρόμος να παίξει  ρόλο και να ανακατέψει την τράπουλα δεν θα υπάρξει… Όσο και αν εργάζονται για αυτό ντόπια και ξένα συμφέροντα, τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου ,αλλά και συμφεροντολόγοι του πολιτικού γυρολογισμού.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top