ΑΡΘΡΑ

« Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα , Πάνο…

… κυρίως στην Δικαιοσύνη  και στην κάθαρση» , είπε στο Ζάππειο ο ΠΘ στον παρακαθήμενο ΥΠΕΘΑ , τόσο εμφαντικά όσο να ακουστεί και περίπου on camera.

Λίγο μετά κι ενώ μιλούσε, έβγαλε απροσδόκητα την γραβάτα του δικού του εμμονικού ψυχαναγκασμού, έδωσε στα χείλη του μια στραβή γεωμετρία, ανέβασε τις οκτάβες  και για δευτερόλεπτα – που όμως αποτυπώθηκαν φωτογραφικά – μιμήθηκε τον καουμπόι  με το λάσο, εν προκειμένω το σκοινί αντικαθιστούσε η γραβάτα. Άλλωστε κάθε αντικείμενο είναι φορέας ταυτόχρονα του Καλού και του Κακού. Να, με το σεντόνι σκεπάζεσαι, μ΄αυτό κρεμιέσαι αν το θελήσεις, στο μαξιλάρι κοιμάσαι αλλά μπορεί και να το δείς ως φονικό όργανο ασφυκτικού θανάτου.

Θεωρώ πως δεν ήταν μόνον επικοινωνιακά κιτς τα όσα κάμποσες φορές συνέβησαν στο Ζάππειο. Αρχικά έδειξαν την απέραντη ψυχοπαθολογική εμμονικότητα  των ανώριμων δοξασιών που καθηλώνουν και εκβιάζουν εσωτερικά τον ΠΘ. Ο κόσμος τα βλέπει έτσι ή αλλιώς , όμως το λάσο – γραβάτα σε ανύποπτη στιγμή έχει πολλές  δυσάρεστες ερμηνείες για τον ίδιο και συνακόλουθα για μας , από την στιγμή που «με την θέλησή μας και μόνον» μας εκπροσωπεί. Θα είχε ενδιαφέρον να εκτιμηθούν  οι παθολογικότητες  των στιγμών του από τους ειδικούς.

Ένα όμως ευδιάκριτο σύμπτωμα είναι αυτό που γράφω στην επικεφαλίδα. Σε μια, υποτίθεται, καλή έκβαση μιας  δύσκολης κατάστασης που αφορά στα οικονομικά του τόπου, σ΄έναν κατ’εξοχήν αστικό τόπο – χώρο ..το Ζάππειο, ο ΠΘ χρησιμοποιεί ως ακούσιο συνομιλητή τον ΥΠΕΘΑ υπενθυμίζοντας την Δικαιοσύνη. Γιατί; Από πότε οι ΠΘ συμπεριφέρονται ως φαντασιακοί εκδικητές, από πότε υποκαθιστούν τον ίδιο τον Θεσμό – προειδοποιώντας ουσιαστικά – δικαστικούς λειτουργούς και πολιτικούς αντιπάλους;

Δεν κρατήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και σε μιαν έξαψη ναρκισσιστικής αυθυποβολής αποκάλυψε την πιο σκοτεινή όψη του εθνολαϊκισμού ως ψυχοκοινωνικής νόσου, που εμπεριέχει (και λειτουργεί εντός τους) το μίσος, την οργή, την  ηδονιστική εξαφάνιση του Άλλου.

Μετά από κάποιο συλλαλητήριο – για την ακρίβεια 3-4 ώρες μετά – ενεργοποιήθηκε η υπόθεση NOVARTIS με τους γνωστούς υπόπτους …ένας που μπήκε στην δικογραφία επειδή είναι ο κατ’εξοχήν ιδεολογικός άκαμπτος αντίπαλος (οι ίδιοι το είπαν), ο άλλος επειδή ως ΠΘ υποδέχονταν δια του αμαξητού δρόμου της Β. Σοφίας τροχήλατες βαλίτσες υπό τα όμματα των διερχομένων και ο υπηρεσιακός ΠΘ,  που ζήτησε ντάλα μεσημέρι 50 ψωροχιλιάρικα μαύρα να ξεσκάσει λίγο τα γεράματα μετά την σύνταξή του. Σ’αυτούς απευθύνθηκε ο Α. Τσίπρας  για να τους επαναπειλήσει  αυτοαναγορευόμενος, ως άλλος καρι- κατουρένιος Ερντογκάν, ως ο πρώτος του Δικαίου.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας ολοκληρωτικός κυβερνήτης μας, που ανέλαβε επειδή βαριόταν το πολιτικό σύστημα να διοικήσει, πήγαινε στο Καλλιμάρμαρο – ευπρεπής όμως, παρά το ότι λόγω του παχέως λαιμού και του μικρού ύψους του δυσκολεύονταν με την γραβάτα ή τον φιόγκο – και έλεγε: είμαι ο πρώτος Αγρότης, είμαι ο πρώτος Μηχανικός, ο πρώτος Εργάτης, κοκ.

Αυτόματοι συνειρμοί, που γράφει κι ο Φρόιντ.

Σαν τι άλλες δουλειές όμως  θα μπορούσαν να έχουν οι, φέροντες το κιτς, συγκυβερνήτες; α, να διαλύσουμε το έτσι κι αλλιώς διαλυμένο Σύμπαν λέγοντας στην Αναθεώρηση – αν την προλάβουμε – πως χωρίζουμε το Κράτος από  την Εκκλησία, διατηρώντας όμως το πρώτο την μισθοδοσία των ιερέω. Θα βρούμε δυο δικηγόρους, έχει και ο Ιερώνυμος  κάποιους καλούς απλώς θα αλλάξουμε λιγάκι τα πράγματα, για να μείνουν ως έχουν πού έλεγε κι ο Λαμπεντούζα στον ΓΑΤΟΠΑΡΔΟ.

 

«Μα για φαντάσου Πάνο ..θα λέμε τα γνωστά εξ αποκαλύψεως για τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά και τα άλλα παιδιά – μην ξεχάσουμε κι αυτό το παλιόπαιδο τον Στουρνάρα -, θα υποδυόμαστε πως πλακωνόμαστε με τον Ιερώνυμο – θα του τάξουμε και κάτι -, αν προκάνουμε θα κάνουμε κι ένα Δημοψήφισμα για ΠτΔ αλά Γαλλία (ω μην ανησυχείς, δεν θα υπάρξει ζήτημα εγκυρότητος , το κουβέντιασα με τον τωρινό ), θα βάλουμε τους κεντρώους να σφάζονται διαδικτυακώς και με στόμφο  για τις  όψεις του Διαφωτισμού στο ζήτημα του χωρισμού….πως έλεγε ο Μάο το επαναστατικό μπάχαλο; και σένα Πάνο μου σε αφορά γιατί είμαστε ίδιοι μην το λησμονείς ποτέ αυτό. Α , ο Κοτζιάς ο πολυσπουδαγμένος μου πε πως θέλει κανα μήνα για να λύσει το Αλβανικό, το οποίο για να ’μαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς σε τι αφορά, όμως ξέρει ο Νίκος και φτάνει…»

«Μα Αλέξη …» ……….« Όχι Πάνο δεν τελείωσα. Βλέπω πολύ βιαστικό εκείνον τον Ζάεφ και μού λέει πως θα τελειώσουν τα δικά τους πολύ γρήγορα και είναι κάτι, που δεν το θέλω γιατί πρέπει να κάνουμε κι εμείς εικονικό διαζύγιο, μην ανησυχείς εικονικό, τα ‘παμε πολλές φορές αυτά… Θα βρούμε κι άλλα Πάνο μου, λαμπόγυαλο θα τους κάνω και τους Κεντρώους, πρόθυμους και απρόθυμους και την Αγία Οικογένεια»

« Μα Αλέξη …»  «…Σταμάτα πάλι Πάνο και πήγαινε να διαβάσεις – ξέρω πως δεν σ’ αρέσει όπως και σ’ εμενα –  τον Δρα Φάουστους ενός Τ. Μαν, θα καταλάβεις…κι εμένα μια δισέλιδη περίληψη μού ‘κανε ο σοφός Αριστείδης, που τα ξέρει, μου την διάβασαν και την αποστήθισα για τις ανάγκες του ρόλου ΜΑΣ…κάντο κι εσύ κι όπου μας βγάλει»

Αυτή είναι ή περίπου αυτή η εξέλιξη των επερχομένων, διάρκειας πεπερασμένης : από τρείς μήνες έως ένα χρόνο ..

Εγώ μπορεί και να προσδεθώ..

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top