ΑΡΘΡΑ

Η καθ’ ημάς καταχνιά της Δυτικής Σ/δημοκρατίας

Ο Έλληνας ΠΘ στην Ιθάκη δεν αρκέστηκε στα συνήθη , ακόμα και διχαστικά που του αρέσουν. Δεν αρκέστηκε καν στην ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου.Γνώριζε πως αυτές οι φιέστες δεν γλυκαίνουν μήτε του καπνούς της κυβερνητικής κρατικής αβελτηρίας στο ΜΑΤΙ , μήτε τους υποψιασμένους πολίτες .

Η λιτή κιτς δήλωση δεν ξέπλυνε καν τις αντιαισθητικότητες της γραβάτας στο Ζάππειο. Τα έβαλε με έναν σιωπηλό μορφωμένο κεντρώο ευπατρίδη , τον πρώην ΠΘ Λ.Παπαδήμο με τον συμπληρωματικό συμβολισμό του πυροβολισμού του , που αφορούσε στον πιο στενό συνεργάτη του πρώην ΠΘ , τον Ευαγγ.Βενιζέλο .Άλλωστε τα πεπραγμένα είναι συνολικά , και ως γνωστόν τον μεν Παπαδήμο δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά όταν έδινε μάχη ζωής – κατά σύμπτωση θύμα της ίδιας επιχειρηματολογίας των Ρουβικώνων -…το δε PSI σκιάζει απειλητικά όλα τα ΄΄καρτερικά ΄΄ φληναφλήματα , ενώ από Ιθάκης παρακαλώ καταγγέλθηκε ο Γ. Στουρνάρας , χωρίς τον οποίο από το 15 ως τώρα δεν θα υπήρχαμε ούτε εμείς μα ούτε κι αυτός , ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σ΄αυτό τον ζόφο της πραγματικότητας , που αντί να βγεί στον ήλιο προτιμάει το solarium της πλαστής επιδερμίδας , στους νεκρούς που κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο πολύ θύματα εγκληματικών αμελειών της κυβερνητικής κρατικής μηχανής, απροκάλυπτα και με σκαιά αγραμματοσύνη μεμονωμένοι παράγοντες της θεσμικής γραφειοκρατίας των Δυτικών Σ/δημοκρατών ανακαλύπτουν όχι την αβρότητα του Μακρόν , του Γιουνκέρ , του Σόλτς …όχι την σιωπή του Α.Κόστα και του Π.Σάντσεθ , μήτε την χαμογελαστή αυστηρότητα του Μάριο Σεντένο. Ανακαλύπτουν την κρυφή και φανερή πιά γοητεία του ΠΘ με τρόπο γελοίο και αποϊδεολογικοποιημένο από κάθε πτυχή αντιεθνολαϊκιστικής  επιχείρησης.

Ο εκπεσών από το αξίωμά του εξαιτίας ανισορρόπων προεκλογικών – μετεκλογικών συμπεριφορών , ο πρώην αρχηγός του SPD ( o πρώτος Ευρωπαίος που ευτελίστηκε στο Μαξίμου τον Φεβρουάριο του 15 ) δηλώνει πως εμπιστεύεται απόλυτα τον Έλληνα ΠΘ και την πολιτική του . Προσπερνάει τα ταραχώδη επεισόδια στα οποία υπήρξε μέτοχος και απλώνει την τεράστια αγκάλη του για τον,σε αποδρομή ευρισκόμενο, ΠΘ.

Ο άλλος , ο Πάολο Τζεντιλόνι ως πριν λίγους μήνες ΠΘ της Ιταλίας υποκλίνεται στις πολιτικές Τσίπρα και του βγάζει το καπέλο. Αχρείαστο tweet.

Bέβαια αποδώ καταλαβαίνει κανείς το πόσο λίγοι ως πολιτικές ποιότητες υπήρξαν . Οι δηλώσεις τους δεν θάχαν καμμιά σημασία – άλλωστε ατυχήσαντες πρώην είναι – αν δεν έδειχναν την πολιτική , ιδεολογική μα κυρίως πραγματολογική ένδεια μεγάλου μέρους της Δυτικής Σ/δημοκρατίας , και το δείχνουν πολύ περισσότερο από τους Θεσμικούς του Ευρωπ. Σοσ.Κόμματος ή τον Μοσκοβισί.

Δείχνεται η απουσία ποιότητος από έναν ευρύ χώρο , που διακονήθηκε από τον Μιτεράν , τον Ροκάρ , τον Σμίτ , τον Πάλμε , τον Σρέντερ ή τον Στάινμάγιερ.

Οι πολίτες μένουν βουβοί και μετά γράφουν στα αμελέτητά τους αυτές τις διχαστικές και έρπουσες παρακμιακές συμπεριφορές , που θυμίζουν τον ξεπεσμό του Γκαρωντύ στα γεράματα όταν εξεδήλωσε αμφιβολίες για το Άουσβιτς.

Η Δυτική Σ/δημοκρατία δεν υφίσταται ως ενιαίο σώμα κατ ΄ουσίαν παρά μόνον ως γηραλέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και αγράμματη ιστορία εκφρασμένη από ολίγιστους πολιτικούς. Γι΄αυτό καταρρέει στην Γερμανία , γι΄αυτό κατέρρευσε στην Γαλλία – όπου ευτυχώς ημιεκπροσωπείται από τον Μακρόν – , γι΄αυτό δυσκολεύεται στην Ισπανία , γι ΄αυτό αφήνει χώρο στους Συντηρητικούς και στους Φιλελεύθερους να αντιμετώπίσουν τον φαιοκόκκινο εθνολαϊκισμό , που απειλεί. Παρόλα ταύτα σε πρώτη φάση ο εγχώριος δουλοπρεπής και αφανιστικός εθνολαϊκισμός στην χώρα μας οφείλει να αντιμετωπιστεί συντεταγμένα από το όλον των φιλοδυτικών μετριοπαθών δυνάμεων .Έτσι κι αλλιώς η ανάταξη θα πάρει δύο ή τρείς γενιές.

Οι Σούλτς, Τζεντιλόνι κλπ , παραδίδονται στην δικιά μου νοητική χλεύη – ελπίζω και στην δική σας – , όμως τα πράγματα της χώρας θα εξαρτηθούν από την συνεννόηση των δυνάμεων που επιθυμούν την στρατηγική ήττα του εθνοποπουλισμού πέρα από δυσανάγνωστες πρώην ιδεολογίες , που τις έκαναν αθύρματα πολιτικοί μικρών αναστημάτων.

Πριν από όλα στην Ελλάδα πρέπει να είσαι με την κανονικότητα , εντός της οποίας επανεπικαιροποιούνται θεωρητικές δοξασίες για να εφαρμοστούν όμως άμεσα.

Δυστυχώς όμως όσο η Ευρωπαϊκή Σ/δημοκρατία ημιεκπροσωπείται από θλιβερές μετριότητες , που ομιλούν εκ του ασφαλούς και ιδιοτελώς και θεωρούν το φτύσιμο φθινοπωρινό γλυκό ψιχάλισμα αυτή  δεν πρόκειται να δεί Θεού μέρα. Όσο η Σ/δημακρατία δεν αντιλαμβάνεται τον προσδιοριστικό της ρόλο θα αναζητά σανίδες πλεύσης σε – προσεχώς – ξεπεσμένους πρίγκηπες της πλάκας σαν τον δικό μας .Όσο αυτή  αποδέχεται τον Πολλάκη κι ας μην γνωρίζει ακριβώς ποιος είναι , το πολύ πολύ να κάνει κι αυτή τα δικά της εικονικά , αντιαισθητικά και ανόητα σώου στην Ιθάκη … την άλλη την ψεύτικη της 21/08/18 ….όχι την μαγική αισθαντική Ιθάκη του Οδυσσέα και του Κ.Καβάφη…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top