ΑΡΘΡΑ

Ο θάνατος του Λ. Μαχαιρίτσα ως αναφορά στην δική μας θνητότητα…

Πήρα το κινητήριο ερέθισμα από κανά δυο ευγενικές γνώμες εδώ στα μέσα δικτυώσεως , που περίπου έλεγαν το εξής: λύπη για τον θάνατο του Μαχαιρίτσα , λύπη για την αιφνίδια διακοπή της μεσήλικης «νεότητας», αλλά κι αυτή η υστερία εδώ μέσα !! …

Κοιτώντας μόνο τις λέξεις είναι έτσι….συνήθως μιά διαρκέστερη οδύνη δείχνουμε σε δικούς μας , που εμπράγματα αγαπήσαμε, αγγίξαμε, κουβεντιάσαμε ….

Ωστόσο όταν ένας γνωστός – άγνωστος επιδραστικός στον υγιή ψυχισμό μας φεύγει , υπάρχει ένα 20% αντικειμενικής παροδικής θλίψης κάπως ουδέτερης , σάμπως να διαβάζουμε ένα τυπικό αγγελτήριο θανάτου …το άλλο 80% είναι που αφορά στην επιρροή του αναχωρήσαντος στην ζωή μας , στην διαρκειά της καθώς και στην έμμεση και επιλεκτική οικειοποίηση του από μας …Συνεπώς το σοκ , το ξάφνιασμα μας φέρνει φόρα παρτίδα με την δική μας απροσδιόριστη θνητότητα μα και μας συνδέει με μιά στιγμιαία αντίληψη του παρελθόντος με τα συν και τα πλήν ….είναι ο κοινός διάμεσος – μέντιουμ του εαυτού μας με την μονοσήμαντη τροχιά προς το τέλος …και που μας τονίζει την ομορφιά , την ασχήμια και το βιολογικό τέρμα της ζωής …οποτεδήποτε και όλων μας…
Υ.Γ…» Φοβάμαι τον φόβο της θνητότητας πολύ περισσότερο από τον Θάνατο » , λέει ο Ντμίτρι Καραμαζώφ του ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΒΣΚΗ…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top