ΑΡΘΡΑ

Να γιατί θα ζούμε για αρκετές δεκαετίες με τα μνημόνια

Η είδηση είναι πραγματική και αποκαλυπτική για την κοινωνία που ζούμε.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, διέταξε εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με …ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα!

Ναι, του γνωστού νέου «σωτήρα», ο οποίος εμφανίζεται ως διάδοχος εκείνων που μας υποσχέθηκαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια «με ένα νόμο και ένα άρθρο», θα εξαφανίσουν το χρέος και όλα τα γνωστά και όταν ανέλαβαν χρησιμοποιώντας όλους αυτούς τους μύθους την εξουσία, μας φόρτωσαν με άλλο ένα μνημόνιο -το χειρότερο- και μας φορτώνουν με αβάσταχτους φόρους.

Ο κ. Σώρρας λοιπόν, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια, τα πρώτα χρόνια της κρίσης, εμφανίστηκε από ΗΠΑ προερχόμενος, υποσχέθηκε ότι διαθέτει 600 δισ. ευρώ για την εξόφληση του ελληνικού χρέους, αλλά και όλα τα χρέη μας, ημών των πολιτών, τώρα εμφανίζεται πιο οργανωμένος. Έστησε γραφεία σε όλη τη χώρα και -δόξα τω Θεώ- υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες αφελείς που τον ακολουθούν.

Μάλιστα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει οπαδούς του Σώρρα να διαπληκτίζονται με έναν ιερέα σε μια συγκέντρωσή τους σε καφενείο, καθώς προσπαθούσε να πει σε συγκεντρωμένους πολίτες να μην ακούνε όσα τους υπόσχονται.

Τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα.

Με την υπ’ αριθμ. 67650/2013 απόφασή του, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι τα 600 δις του Σώρρα υπάρχουν και η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη, διότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να ασκήσει αναίρεση εναντίον της. Μάλιστα, αποφάσισε -σύμφωνα με το νόμο- «να διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, ιδίως αυτών της ψευδούς καταμηνύσεως και της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης». Διότι, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα λεφτά υπάρχουν, όσοι αμφισβητούν ότι υπάρχουν είναι ποινικώς διωκτέοι…

Κατόπιν αυτής της πρωτοφανούς απόφασης, οπαδοί του Σώρρα σπεύδουν σε δημόσιους οργανισμούς και εφορίες με την δικαστική απόφαση ανά χείρας και απαιτούν να εξοφλούν τα χρέη τους με τα υποτιθέμενα λεφτά του «εθνικού ευεργέτη»… Έτσι, ο εισαγγελέας της Β. Ελλάδας ζητεί να εξεταστεί αν ο τέως διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, έχει τελέσει αδίκημα και αν πρέπει να τιμωρηθεί.

Το παραμύθι του Σώρρα είναι ότι βρήκε 4 μετοχές στο μπαούλο της γιαγιάς του από μια «Τράπεζα της Ανατολής», που αξίζουν 760 δισ. ευρώ έκαστη και τις έχει δωρίσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου στην ΔΟΥ Πατρών. Η συνολική αξία που κάνει να λαμβάνει το ελληνικό κράτος είναι 2,7 τρισ. ευρώ! Με λίγα λόγια, μπορεί να αγοράσει 2-3 Ελλάδες!!! Ας σημειωθεί πως η Τράπεζα της Ανατολής έχει συγχωνευτεί με την Εθνική Τράπεζα εδώ το 1932, αφού κατέρρευσε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και οι ιδιώτες μέτοχοί της αποζημιώθηκαν με… πενταροδεκάρες… δηλαδή 200 δραχμές ανά μετοχή.

Το θέμα απασχόλησε και τη Βουλή. Ερωτήθηκαν δηλαδή από βουλευτές της αντιπολίτευσης οι αρμόδιοι υπουργοί εάν υπάρχουν σε οποιαδήποτε τράπεζα τα χρήματα που λέει ότι έχει ο Σώρρας και εάν πλήρωσε έστω και ενός πολίτη τα χρέη στο δημόσιο, αλλά οι υπουργοί αρνήθηκαν να απαντήσουν επικαλούμενοι το απόρρητο.

Να, λοιπόν… Τώρα που καταρρέει ο μύθος με το σχίσιμο των μνημονίων, αποκτήσαμε ΤΟΝ ΜΥΘΟ. Πως όλα μας τα χρέη, κράτους και πολιτών, θα μας τα ξοφλήσει ο νέος «σωτήρας». Και μάλιστα, επενδυμένος με μπόλικη αρχαιοπληξία, θεωρίες συνωμοσίας και εθνικοπατριωτισμό χρυσαυγίτικης χροιάς… Και υπάρχουν όχι μόνον απλοί πολίτες, αλλά και κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που τον πιστεύουν…

Να γιατί θα ζήσουμε για αρκετά ακόμη χρόνια με τα μνημόνια…

Δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του «Αθήνα 9.84»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top