ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Να τα διαλύσουμε;

soible-mosko

Η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ να ζητήσει αναβολή των εκλογών για τα συμβούλια των ΑΕΙ, με πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στη Δημοκρατική Αριστερά και την οποία υποστήριξαν παρατάξεις που πρόσκεινται στον Συνασπισμό και στη Νέα Δημοκρατία, συντάσσεται με όλους όσοι ακολουθούν τουλάχιστον παρελκυστική πολιτική για την εφαρμογή του νόμου στα πανεπιστήμια.

Η απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ να ζητήσει αναβολή των εκλογών για τα συμβούλια των ΑΕΙ, με πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στη Δημοκρατική Αριστερά και την οποία υποστήριξαν παρατάξεις που πρόσκεινται στον Συνασπισμό και στη Νέα Δημοκρατία, συντάσσεται με όλους όσοι ακολουθούν τουλάχιστον παρελκυστική πολιτική για την εφαρμογή του νόμου στα πανεπιστήμια. Οι παρατάξεις του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ζητούν ευθέως και εργάζονται για τη ματαίωση των εκλογών και την ανατροπή του νόμου.

.

Τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε ως χώρα, οι πανεπιστημιακοί συντονίζονται και αυτοί με τις άλλες συντεχνίες που αντιστέκονται όπως μπορούν και στην παραμικρή αλλαγή. Φαίνεται προσβλέπουν στην υλοποίηση των φημών που κυκλοφορούν ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις βουλευτικές εκλογές θα αλλάξει τον νόμο αφήνοντας τους πρυτάνεις στις θέσεις τους και επαναφέροντας την ψήφο των φοιτητών.

.

Η Βάσω Κιντή είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top