ΑΡΘΡΑ

Να τελειώνουμε με την πάσης απόχρωσης ακροδεξιά

Ότι στο μέγαρο Μαξίμου λειτουργούσε ακροδεξιός θύλακας ήταν γνωστό.

Όπως και ότι βασικός εκπρόσωπος αυτού του θύλακα ήταν ο Μπαλτάκος.

Αυτός ήταν πίσω από τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έγινε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτός πρωτοστάτησε στο να μη ψηφιστούν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.Αυτός είχε ακραίες θέσεις στο μεταναστευτικό και δημιούργησε τον τραγέλαφο ο κ. Γρηγοράκος να αποσύρει μια διάταξη και εκείνος να την επαναφέρει.

Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε πάντα απέναντι στις πρακτικές Μπαλτάκου και ήταν σε συνεχή κόντρα μαζί του. Ο κ. Βενιζέλος είχε διακόψει κάθε επαφή με τον Μπαλτάκο και μόλις πριν λίγες μέρες τον είχε χαρακτηρίσει παλιά πληγή της κυβέρνησης και είχε καταγγείλει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι Μπαλτάκος και όλα τα ακροδεξιά κέντρα της ΝΔ έχουν στοχοποιήσει τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και δημιουργία κυβέρνησης ΝΔ- ΑΝΕΛ -ΧΑ.

Ότι όμως θα έφτανε να έχει επαφές με τον Κασιδιάρη στις όποιες να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό, υπουργούς και δικαστές και να δίνει επιχειρήματα στην ΧΑ υπερέβαινε κάθε φαντασία.

Ο κ. Σαμαράς έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί διατηρούσε δίπλα του αυτό το ακροδεξιό παράκεντρο και είχε σε μια τόσο καίρια θέση τον Μπαλτάκο.Και μη νομίσει ότι ξεμπέρδεψε με την αποπομπή Μπαλτάκου.

Υπάρχει ολόκληρη ακροδεξιά ομάδα που κουβάλησε από την ΠΟΛΑΝ που μαζί με άλλα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ συνεχίζουν να δρουν.

Αν δεν τους εξαρθρώσει θα βρεθεί σύντομα προ νέων οδυνηρών εκπλήξεων.

Και ποσώς βεβαία μας ενδιαφέρει η προσωπική τύχη του κ. Σαμαρά.

Μας ενδιαφέρει όμως η χώρα και η Δημοκρατία. Αυτή είναι η ευθύνη Σαμαρά και όχι ότι έστησε σκευωρία κατά της ΧΑ όπως σπεύδουν πολλοί να πουν παίζοντας το παιχνίδι των ναζιστών.

Οι ΑΝΕΛ έχουν απροκάλυπτα υιοθετήσει αυτή την άποψη ταυτιζόμενοι πλήρως με την ΧΑ. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την παραίτηση Δένδια και Αθανασίου ουσιαστικά εξυπονοεί ότι ο ακροδεξιός Μπαλτάκος λέει αλήθεια και δικαιώνει τους ναζιστές της ΧΑ ότι είναι θύματα σκευωρίας.

Η ΧΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που βγαίνουν κάθε μέρα στο φως, είναι τόσο εγκληματική που δεν χρειάζεται καμιά σκευωρία για να πάει φυλακή. Και η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει την δουλειά της. Αλλά για μερικούς το ψευτοαντιμνημονιακό είναι πάνω από το αντιφασιστικό.

Η χώρα όμως δεν μπορεί άλλο να ασφυκτιά ανάμεσα σε μια ΝΔ με ακροδεξιούς θύλακες και σε ένα ανεύθυνο τυχοδιωκτικό ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενδυνάμωση του ενδιαμέσου χώρου είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη. Και η πιο ρεαλιστική και αποτελεσματική έκφραση του ενδιάμεσου χώρου είναι η ΕΛΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτιου της την περασμένη Κυριακή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη με την ριζική ανανέωση, την σύγκλιση δυνάμεων και την φρεσκάδα που έφερε. Το ίδιο εξ άλλου συνέβη και με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Καμίνη.

Αναμφίβολα η ψήφος Παπανδρέου έδρασε αντικειμενικά υπονομευτικά. Αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε στα μικρά. Σίγουρα κάποιοι λίγοι δεν θέλουν να πετύχει η ΕΛΙΑ. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ, όχι βεβαία γιατί πείσθηκαν από το πρόγραμμα της.

Όμως υπάρχουν αστείρευτες δυνάμεις μέσα στην κοινωνία που μπορούν να εκφρασθούν από την ΕΛΙΑ. Εκεί πρέπει να απευθυνθούμε.Με την φρεσκάδα του ψηφοδελτίου μας και τον καινοτόμο προγραμματικό λόγο που θα ανακοινωθεί σύντομα.Αν δουλέψουμε σωστά πολλοί θα τρίβουν τα ματιά τους το βράδυ της 25ης Μαΐου.

Με τις τελευταίες εξελίξεις κι αν δεν υπήρχε η ΕΛΙΑ θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Για μια Ελλάδα χωρίς ακροδεξιά παράκεντρα και αριστερόμορφους αμοραλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top