ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Νέο εκλογικό σχήμα, τώρα.

Εδώ και λίγες μέρες η χώρα θυμίζει τρελό φορτηγό που με τα φρένα λυμένα τρέχει προς τον γκρεμό ενώ οδηγός και συνοδηγοί αντί να τραβήξουν φρένο διαπληκτίζονται για το ποιος θα έχει την ευθύνη της πτώσης. Είναι τόσο παλαβό να πάει η χώρα σε εκλογές για την ΕΡΤ ώστε διάφοροι αναζητούν τα φοβερά αίτια που κρύβονται πίσω από την τρελή πορεία. Άλλοι ανακαλύπτουν μεγαλοφυές σχέδιο του Σαμαρά που αποζητά εκλογές…για να κάνει τι; Για να πάρει αυτοδυναμία; Για να αποδυναμώσει τους εταίρους του στην κυβέρνηση; Για να κυβερνήσει με ποιους, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή; Για να εξοργίσει τους εταίρους μας, στους οποίους μέχρι χτες διαφήμιζε την πολιτική σταθερότητα; Για να πλήξει κατακαλόκαιρο τον τουρισμό; Αν μου βρει κάποιος ένα λόγο, θα προσχωρήσω στην θεωρία του μεγαλοφυούς σχεδίου. Άλλοι πάλι προτρέπουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να αδράξουν την «ευκαιρία» και να αποδεσμευτούν από την κυβέρνηση γιατί δεν «πάει άλλο». Λες και έχουν αποφασίσει να αλλάξουν μετά τις εκλογές κυβερνητικό εταίρο. Ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε ευκαιρία. Απλώς, οι αενάως μαθητευόμενοι μάγοι της Πολιτικής Άνοιξης που διαφεντεύουν την ΝΔ έκαναν πάλι το θαύμα τους. Από την σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πρέπει να προκύψει ένας συμβιβασμός, ένα πακέτο προτάσεων. Άμεση εκκαθάριση και αναδιοργάνωση με ανοιχτή την ΕΡΤ, με βάση τις προτάσεις Αλιβιζάτου, Μόσιαλου, Καψή. Προώθηση σχεδίου για την συγχώνευση των τριών αμυντικών βιομηχανιών με μείωση του προσωπικού τους. Δέσμευση των αρμοδίων Υπουργών ότι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο Καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης με αποφυγή κάθε αιφνιδιασμού.

Αν παρά ταύτα, η ΝΔ απορρίψει τον συμβιβασμό και οδηγηθούμε με ευθύνη της σε εκλογές, υπάρχει απάντηση. Είναι η πανστρατιά των οργανωμένων δυνάμεων της κεντροαριστεράς και του ανέστιου κόσμου της μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης, των κινήσεων, των προσωπικοτήτων, των πάντων Ένα νέο, μεγάλο εκλογικό σχήμα – ομπρέλα που θα δώσει διέξοδο στους πολίτες που δεν θέλουν να πάνε στην κάλπη με το καταστροφικό δίλλημα Σαμαράς η Τσίπρας και απαιτούν αξιόπιστο και εκλογικά υπολογίσιμο σχηματισμό για να δώσουν την ψήφο τους. Από ένα τέτοιο προσκλητήριο δεν δικαιολογείται απουσία. Τότε ο κ. Σαμαράς θα έχει πετύχει το ακατόρθωτο: να ανατρέψει την κυβέρνηση του και να ενώσει την κεντροαριστερά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top