ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Νομικά ερωτήματα μη νομικού

Το Συμβούλιο Επικρατείας βάσει του Συντάγματος (;), έκρινε ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι απολαβές των δικαστικών, των ένστολων κλπ. Αυτό είναι κάτι που, ως μη νομικός, δεν καταλαβαίνω.

Έστω ότι, βάσει του Συντάγματος (;), πρέπει αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων του “πυρήνα του κράτους”, να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση έναντι άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Όμως λέει, ή υπαινίσσεται, πουθενά το Σύνταγμα πόσο ιδιαίτερη; Ή, για να το πούμε αλλιώς, αν είχαν ιδιαίτερη πριν τις περικοπές, αν σε όλους υπάρξει μείωση π.χ. 15% πάλι την ίδια σχετική θέση δεν θα έχουν ως προς τους υπολοίπους;

Λέει πουθενά το Σύνταγμα (ή υπαινίσσεται) ότι οι ειδικές αυτές κατηγορίες δεν επιτρέπεται να υποστούν απόλυτη μείωση απολαβών; Δηλαδή αν καταρρεύσει πλήρως οικονομικά η Ελλάδα (όπως κινδύνευε ιδίως στην περίπτωση που έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ) οι ειδικές αυτές κατηγορίες θα ‘πρεπε να παίρνουν τους προ του 2012 μισθούς τους, και δη σε ευρώ;

Άλλο ερώτημα; Η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης αξιολογείται; Και αν ναι προβλέπεται μείωση μισθού για τους καθυστερούντες; Και έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top