ΑΡΘΡΑ

Νομιμότητα αντίδοτο στη βία

Την στιγμή που η βία απειλεί βάναυσα την Δημοκρατία μας και το κοινωνικό συμβόλαιο της κοινής μας συνύπαρξης, η νομιμότητα είναι το μόνο αντίδοτο σε αυτήν. Με την έννοια αυτή είναι σημαντικό γεγονός η επέμβαση της Δημοκρατικής Πολιτείας στο ραδιομέγαρο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Επί μήνες μια δράκα τσαμπουκάδων κατείχε παράνομα την μεγάλης άξιας ραδιοτηλεοπτική περιουσία του ελληνικού λαού, την χρησιμοποιούσε για να κάνει πειρατικές προπαγανδιστικές διαδικτυακές εκπομπές, την διαχειριζόταν αυθαίρετα, την έθετε σε κίνδυνο και εμπόδιζε την πλειοψηφία των εργαζομένων που πέρασαν στην Δημόσια Τηλεόραση να κάνουν την δουλειά τους.

.

 

Την στιγμή που η βία απειλεί βάναυσα την Δημοκρατία μας και το κοινωνικό συμβόλαιο της κοινής μας συνύπαρξης, η νομιμότητα είναι το μόνο αντίδοτο σε αυτήν. Με την έννοια αυτή είναι σημαντικό γεγονός η επέμβαση της Δημοκρατικής Πολιτείας στο ραδιομέγαρο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

.

Επί μήνες μια δράκα τσαμπουκάδων κατείχε παράνομα την μεγάλης άξιας ραδιοτηλεοπτική περιουσία του ελληνικού λαού, την χρησιμοποιούσε για να κάνει πειρατικές προπαγανδιστικές διαδικτυακές εκπομπές, την διαχειριζόταν αυθαίρετα, την έθετε σε κίνδυνο και εμπόδιζε την πλειοψηφία των εργαζομένων που πέρασαν στην Δημόσια Τηλεόραση να κάνουν την δουλειά τους.

.

Τόλμησε ο κρατικοδίαιτος,  στον οποίο πολλά καταμαρτυρούν συνάδελφοι του, που έκανε εκπομπή στο πειρατικό ραδιόφωνο να συγκρίνει την νόμιμη επέμβαση της Δημοκρατικής Πολιτείας με την κατάληψη του ραδιοφώνου από τους Γερμανούς ναζί και με το Πολυτεχνείο.

.

Μάλλον αγνοεί ο ανθρωπάκος τι θα πει φασισμός. Γιατί επί τόσους μήνες και ο ίδιος ασκούσε φασιστικές πρακτικές. Είχε θύσει πραξικοπηματικά την ραδιοτηλεοπτική περιουσία του Δημόσιου στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συντεχνιακών συμφερόντων.

.

Καιρός να αποκατασταθεί η νομιμότητα και στα πανεπιστήμια. Είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χωρά να μένουν πανεπιστήμια κλειστά επί τόσους μήνες.

.

Κινδυνεύουν φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο και την εξεταστική, γονείς πληρώνουν σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία χωρίς τα παιδία τους να σπουδάζουν, μεταπτυχιακά είναι στον αέρα, αλλοδαποί φοιτητές κινδυνεύουν με απέλαση γιατί δεν μπορούν να πάρουν βεβαίωση σπουδών, εργαζόμενοι δεν μπορούν να βγουν στην σύνταξη γιατί δεν μπορούν να εξαγοράσουν τα πλασματικά χρόνια ελείψει δικαιολογητικών.

.

Σε όλα αυτά πρέπει να δοθεί τέλος. Η νομιμότητα πρέπει να αποκατασταθεί στα πανεπιστήμια.

.

Το πολυπλόκαμο τέρας της πανεπιστημιακής μαφίας πρέπει να συντριβεί. Όλη αυτή η διάσπαρτη κοινωνική ανομία και βία είναι το φυτώριο του αποκρουστικού τέρατος της πολιτικής βίας.

.

Το είδαμε αυτό στο φρικιαστικό έγκλημα του Νέου Ηρακλείου. Εγώ επειδή είμαι πολιτικό ζώο δεν τα καταλαβαίνω όλα αυτά τα αγαπησιάρικα, τα μελό, τις τραβηγμένες από τα μαλλιά θεωρίες προβοκάτσιας, την αγιοποίηση των θυμάτων και την προσπάθεια ξεπλύματος της Χ.Α.

.

Αναλύω το θέμα πολιτικά.

.

Είναι φανερό ότι οι ακροαριστερές τρομοκρατικές ομάδες και ο κοινωνικός χώρος στον οποίο κολυμπούν δεν είδαν με καλό μάτι την εξάρθρωση από την Δημοκρατική Πολιτεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

.

Επικύρωνε κατά αυτούς το μονοπώλιο  της βίας του κράτους και το ενίσχυε. Κάτι που οι ίδιοι δεν επιθυμούν με τίποτα.

.

Αφαιρούσε επίσης ένα παράγοντα αποσταθεροποίησης που οι ίδιοι χρειάζονταν για να έχουν λόγο ύπαρξης.

.

Επεδίωξαν λοιπόν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εμφυλιοπολεμικής έντασης, να αναγορεύουν αυτοί και όχι το κράτος ο αντίπαλος της ΧΑ και να δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις που νομίζουν ότι προωθούν την επανάσταση όπως την έχουν στο σαπιοκέφαλό τους.

.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η πάταξη της πολιτικής βίας από τους θεσμούς της πολιτείας ασφυκτική απομόνωση της από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και η κοινωνική ενεργοποίηση εναντίον της.

.

Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Και δεν υπάρχουν δυο άκρα. Το άκρο είναι η βία όποιον ιδεολογικό μανδύα και αν φοράει.

.

Ας συνειδητοποιήσουμε πλέον σαν κοινωνία ότι η βία, συμβολική ή πραγματική, μικρή η μεγάλη, αριστερή ή δεξιά είναι η καταστροφή της χώρας. Κανείς δεν πρέπει να έχει το νομιζόμενο δίκιο του η το συμφέρον του κριτή των πράξεων του. Κριτής είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι.

.

Τέλος σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής. Ο ναζισμός είναι το απόλυτο κακό. Κι αυτό τίποτα δεν το αλλάζει.

.

 

.


.

 

.

ΥΓ1 Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιβεβαιώσει την κυβερνητική πλειοψηφία και θα δώσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα.

.

Παρά την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει αποσταθεροποίηση και χάος η πρόταση θα φέρει πολιτική σταθερότητα.

.

ΥΓ2 Η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργεί επείγουσα υποχρέωση για την κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο που να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Υπάρχει έτοιμο το σχέδιο νομού που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, συντεταγμένο από επιτροπή στην οποία είχα την τιμή να μετέχω υπό την προεδρία του Νίκου Αλιβιζάτου.

.

Η υπερψήφιση της είναι υποχρέωση προς την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την συμμόρφωση μας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

.

 

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top