ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Οι άλλοι δεν έκαναν τα ίδια

Τον τελευταίο καιρό μόνιμο επιχείρημα των κυβερνητικών βουλευτών, όταν στριμώχνονται σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά και όταν –σπανιότερα, πλέον– εμφανίζονται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, είναι «τα ίδια έκαναν και οι άλλοι», ή κάτι παρόμοιο. Ε, λοιπόν, δεν έκαναν τα ίδια και οι άλλοι. Ποτέ οι άλλοι δεν έφθασαν στα επίπεδα καθεστωτισμού, κυνισμού, ψευδολογίας και αρλουμπολογίας που έφθασαν συλλογικά οι Συριζαίοι και από κοντά οι ΑΝΕΛ, προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία και στη συνέχεια (τώρα, δηλαδή) για να τη διατηρήσουν.

Το πώς αντιλαμβάνονται την εξουσία οι Συρανέλ φαίνεται από το κορυφαίο παράδειγμα του διορισμού του Στέλιου Παππά ως επικεφαλής στον ΟΑΣΘ, οργανισμό που βρίσκεται σε διαδικασία κρατικοποίησης. Με υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Χρ. Σπίρτζη, τοποθέτησαν σε κρατική θέση τον… μπαμπά (και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) ενός υπουργού, του Νίκου Παππά, που τουλάχιστον έως τώρα είχε διακριθεί ιδιαίτερα για τη μαχητικότητά του υπέρ του κόμματος σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ε, αυτό δεν το έχει πράξει κανείς στο παρελθόν και, υπό αυτήν την έννοια, γράφουν πραγματικά ιστορία!

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο συγκεκριμένος διορισμός, ο Χρ. Σπίρτζης –στενός φίλος του Ν. Παππά και μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκες διαφόρων «δεν πληρώνω» στο παρελθόν– απάντησε ότι ο Στ. Παππάς είναι έμπειρος οικονομολόγος (άγνωστο πού, πότε, πώς) και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα και όχι ότι πρόκειται για μπαμπά υπουργού, ούτε η ταύτιση του κράτους με το κόμμα. Ακόμη περισσότερο, που σε δηλώσεις του ο νεοδιορισθείς είπε ευθαρσώς ότι πηγαίνει όπου αποφασίζει να τον στείλει το κόμμα. Προφανώς, ως καλός και αφοσιωμένος κομματικός στρατιώτης, σε άσκηση βολονταρισμού… Είναι πλέον σαφές και στον πιο καλόπιστο ότι η καθεστωτική αντίληψη που ταυτίζει κόμμα, κράτος και οικογένεια συνεχίζει να κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, δεν θα τολμούσαν να προχωρήσουν σε τέτοια… επικοινωνιακή προβοκάτσια. Γίνεται επίσης σαφές ότι ο Αλ. Τσίπρας και το περιβάλλον του είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στα άκρα στην πορεία προς τις εκλογές και θα βιώσουμε και άλλα πρωτοφανή πράγματα. Ε, οι άλλοι δεν έκαναν τα ίδια, τελεία και παύλα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top