ΑΡΘΡΑ

Οι αλαζονείες, η κεντροαριστερά και ο φασισμός!

Ο πρώτος γύρος της σύγκρουσης ανάμεσα στα διλήμματα της ανατροπής και της σταθερότητας έληξε με απώλειες εκατέρωθεν…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το σαφές πλεονέκτημα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές.

Αποδείχτηκε ότι ο γενικόλογος και καταγγελτικός αντιμνημονιακός λόγος δεν φτάνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αυτοδιοικητικής καθημερινότητας, γι αυτό και οι αλαζονικές διακηρύξεις για μήνυμα ανατροπής συνοδεύτηκαν από αυτοσυγκράτηση και περισυλλογή…

Η Νέα Δημοκρατία δεν επιβραβεύτηκε για την αλαζονική στάση της στο θέμα των «δικών της» υποψηφίων και την ακροδεξιά αυτοδιοικητική της ατζέντα.

Το success story δεν… χτύπησε ακόμα τις πόρτες των νοικοκυριών κι όσο για τους ακροδεξιούς, δεν έχουν κανένα λόγο να μην προτιμήσουν την ορίτζιναλ εκδοχή…

Η ανάγκη για μια ισχυρή δημοκρατική – προοδευτική παράταξη στο πολιτικό σκηνικό φάνηκε ακόμα περισσότερο από τις δυναμικές της επιδόσεις εκεί όπου ήταν παρούσα!

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι σημερινές προοδευτικές δημοτικές αρχές αντιστάθηκαν και πρώτευσαν, παρά την εκλογική συρρίκνωση των κεντροαριστερών δυνάμεων που τις στήριξαν από την προηγούμενη εκλογή και τον κίνδυνο να συνθλιβούν στις μυλόπετρες του νέου δικομματισμού!

Το μεγάλο πρόβλημα που αναδεικνύεται και πάλι από τις χθεσινές εκλογές είναι το ρίζωμα των νεοναζιστικών – ρατσιστικών ιδεών στην ελληνική κοινωνία.

Και είναι πια καιρός να πάψουν μερικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να κλείνουν το μάτι τους ακροδεξιά και μερικές άλλες να σταματήσουν τις αντιμνημονιακές κορώνες και συμμαχίες, βάζοντας, με τις κομματικές τους σκοπιμότητες, σε κίνδυνο τη δημοκρατική πορεία της χώρας.

Ας συντονίσουμε όλοι μαζί, από κοινού, μια αποφασιστική – αντιφασιστική δράση σε εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, πριν να είναι πάρα πολύ αργά!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top