ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Οι εκλογές στον Δήμο Αθηναίων

Το τοπίο των εκλογών στον Δήμο Αθηναίων έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει. Από τα τρία μεγαλύτερα σε ποσοστό ψηφοφόρων κόμματα, τα δύο έχουν χρίσει τους υποψηφίους τους.

Η Χρυσή Αυγή έχει χρίσει τον κ. Κασιδιάρη, ο οποίος χαιρετά ναζιστικά, εμφανίζεται με τατουάζ σβάστικα και αρέσκεται να χτυπάει γυναίκες και μάλιστα δημόσια, στα κανάλια.Το κόμμα του, που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, σκοπεύει να αξιοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές για επαναφορά των ύβρεων, παρελάσεων, εκφοβισμών, ναζιστικών συνθημάτων, ρατσιστικών συσσιτίων, που είχαν ατονήσει με τη φυλάκιση της ηγεσίας του. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την ποιότητα διοίκησης του δήμου με δήμαρχο τον κ. Κασιδιάρη.

Ο κ. Τσίπρας, από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε το σιδερένιο χέρι του κόμματος για να στραγγαλίσει τη δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» που ίδρυσε ο ίδιος πριν από 8 χρόνια και να πετάξει ξεζουμισμένη την επικεφαλής της Ελένη Πορτάλιου, η οποία δήλωσε πικρά ότι έτσι «ακυρώνει ουσιαστικά τις λειτουργίες ενός κόμματος της Αριστεράς». Εχρισε υποψήφιο τον 34χρονο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, χωρίς διαβούλευση ούτε καν στα κομματικά όργανα. Δεν γνωρίζω τον κ. Σακελλαρίδη για να έχω άποψη για την προσωπικότητά του. Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα αυτές τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες προδικάζει, αν μη τι άλλο, ότι η κομματική αφοσίωσή του στη «γραμμή» προέχει από το ενδιαφέρον για τους Αθηναίους. Ενδιαφέρον που δεν έδειξε άλλωστε ούτε στις γεμάτες στερεότυπα τέσσερις τηλεοπτικές εμφανίσεις του που παρακολούθησα. Ανεξάρτητα όμως και από αυτά, με ποια προσόντα ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, που ποτέ δεν έχει δουλέψει, που ποτέ δεν έχει διοικήσει, θα πετύχει ως δήμαρχος του πρώτου δήμου της χώρας; Μάλλον σαν κλώνος του κ. Τσίπρα μοιάζει -έτσι ξεκίνησε και αυτός την καριέρα του- παρά ως προοπτική για τον Αθηναίο πολίτη.

Μένει να μιλήσει η Ν.Δ. Οι εκλογές στην Αθήνα τής προσφέρουν την ιδεώδη ευκαιρία να ανακάμψει: τη στήριξη της υποψηφιότητας Καμίνη. Αυτομάτως, ο χαρακτήρας δημοψηφίσματος που ο κ. Τσίπρας έσπευσε να προσδώσει στις εκλογές καταρρέει, όπως καταρρέουν και οι κατηγορίες για απροθυμία της Ν.Δ. στις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Καμίνης είναι γνήσιος μεταρρυθμιστής, ενώ συγχρόνως δεν ταυτίζεται με κόμματα και κομματικές ιδεολογίες. Στο έργο του για την Αθήνα έχω αναφερθεί και στο παρελθόν. Δεν είναι κάγκελα και σιντριβάνια. Είναι το οικονομικό ξελάσπωμα του δήμου, η αναβάθμισή του σε περίοδο κρίσης, ο απογαλακτισμός από την κεντρική εξουσία, η ιδιαίτερη μέριμνα για τους ευάλωτους δημότες και άλλα. Η υποψηφιότητα Καμίνη συμβάλλει στην ανάσχεση της αναμενόμενης μεγάλης αποχής από τις εκλογές ενός κόσμου που βαρέθηκε την αντιπαράθεση μεταξύ κομματόσκυλων και ζητάει να ψηφίσει επί της ουσίας. Επιπλέον, η στήριξή του θα αποτρέψει τους ενδοκομματικούς ανταγωνισμούς στη Ν.Δ. Η στήριξή του θα κρίνει αποφασιστικά το κόμμα. Η μη στήριξη επίσης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top