ΑΡΘΡΑ

Οι εκτιμήσεις γίνανε βόλια, ας πέθαινες καρδιά μου δόλια

Όσο περισσότεροι ψηφίσουν τόσο πιο καλά για τις δυνάμεις της ανανέωσης.

Όσο  πιο βαθιά τόσο πιο καλά.

Οι πανηγυρισμοί για τον αριθμό των συμμετεχόντων, μ’ αφήνουν παγερά αδιάφορο, για ένα και μόνο λόγο. Όχι ότι σνομπάρω αυτούς που σηκώθηκαν κυριακάτικα και πήγαν και ψήφισαν,  αλλά γιά το  ότι, η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ξεκουνημένοι από τα σπίτια τους,  με τη γνωστή παλιά δοκιμασμένη συνταγή.

Και αν θέλετε να το μετρήσετε, καλό θα είναι να κάνετε έναν έλεγχο, πόσοι έχουν προεγγραφεί,  μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Δεν θέλω ν΄αρχίσω τα δύσκολα και την ειδοποιό διαφορά μεταξύ όχλου και λαού. Δεν είναι δα αυτός ο στόχος μου.

Μιλάμε  για έναν όχλο,  που μαθημένος άσκημα, αρέσκεται στο να ακούει ψέματα. Είναι προφανές ότι είναι  πιο εύπεπτα, κυρίως πιο ευπώλητα  κι επειδή αυτά μάθαμε και κουκιά φάγαμε και κουκιά μολογάμε,  μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε πως σ΄αυτή τη χώρα,  η φωνή του ήθους, κυρίως η φωνή της μετριοπάθειας,  δεν μπόρεσε ποτέ μα ποτέ, να ευδοκιμήσει. Πλείστα όσα παραδείγματα.

Θα το πάρουμε λοιπόν και αυτό υπόψιν και δεν θα ξεγελαστούμε  άλλη μια φορά, από την αιδημοσύνη και  την προσμονή κι εγώ δεν ξέρω ποιού μάγου, που θα σύρει τα πλήθη.

Η υπόθεση για τη οποία ξεκινήσαμε, η υπόθεση για την οποία ξεσηκωθήκαμε, η υπόθεση μας αυτή τελικά, που συζητούσαμε τόσον καιρό, τελείωσε, ηττήθηκε πανηγυρικά, δεν νοείται  να μεμψιμοιρούμε  διόλου πια,  διότι τοιούτος έπρεπεν  ημίν  αρχιερεύς. Και το λέω εδώ και πάρα πολύ καιρό, και κανένας δεν θέλει να το λάβει υπό την υποψίαν του.

Αλλά, αποχαιρετώντας κατά κάποιον τρόπο αυτή την ομήγυρη θα ήθελα να υποδηλώσω, πως είναι  τραγικό σφάλμα και κυρίως εμπαιγμός, το να δηλώνουμε το πόσο περίλυπος είναι η ψυχή μας, που δεν είδαμε  νέους. Ποιους νέους σκέφτηκες ωρε πατριώτη και με ποιους στοχασμούς και ιδέες σου, θα τους θέλξεις τους νέους, ωρε πατριώτη; Με τον τυπάκο από την Βρυξέλλα που σου δείχνει  τη μασέλα;

Για να τους κάνει και αυτούς, σαν τα μούτρα τους των υπολοίπων.

Για να λένε ότι κι εγώ, όταν θα μεγαλώσω, θα πάω να πατήσω απάνω σε ότι βρω και αεροπόρος θα γενώ, στην γη να μην πατήσω. Η νιώθετε ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό;;;

Τι να τους πεις του νέους, για το μοιρολόγι σου το φάλτσο για το brain drain; Ακόμη και  αυτό ψεύτικο έρχεται και κυρίως λαθεμένα στοχεύει…  Λόγω του ότι για τους νέους, σε όλη την Ευρώπη, η κινητικότητα εδώ κι εκεί, είναι περισσότερο από δεδομένη, αποδεκτή, το σημαντικότερο, θεωρείται σημαντικό στοιχείο, για την ανάπτυξη και της επιχειρηματικότητας και το άνοιγμα των μυαλών, των ματιών και των αυτιών .

Θα φύγει ο δερβίσης από το καφενείο με το αραλίκι και κλαίει η θεία του στο μνήμα.

Ένα μόνο θα σας πω παράδειγμα. Η Νεοχωρούδα είναι το σπουδαιότερο κέντρο παραγωγής, αυγού και κότας στη Βόρεια Ελλάδα. Τώρα με την κρίση, ανακάλυψαν οι γονιοί ότι ούτε ένα κωλόπαιδο της επόμενης γενιάς, δεν έχει ιδέα, του τι είναι η κότα, τι είναι το αυγό, η κοτσουλιά, ούτε και η δουλειά. Και έφευγαν τα χρόνια στη βιοπάλη αλλά δεν δένονταν ατσάλι.

Και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου, να μάθουμε κατι περισσότερο, από αυτό που αφήσαμε μισό.

Την αποτίμηση και την αξιολόγηση του εγχειρήματος, πρέπει να την κάνουμε οργανωμένα, σε κοινή βάση και όχι ότι νάναι και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες και τα όπλα, για να το πετύχουμε . Απλά  να δηλώσω το σεβασμό μου στο Δήμαρχο και στον Σταύρο Θεοδωράκη, για το κουράγιο τους να δώσουν μια τέτοια μάχη ( ο Θεοδωράκης το έχει ξανακάνει σε πανελλαδική κλίμακα), για τον Δημαρχο ηταν  πρωτη φορα και το  πέρασε  παλικάρι  και δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ είμαι σίγουρος, ότι έχει τα κότσια, να παίξει στην κεντρική πολιτική σκηνή, δυναμικά.

Ελπίζω τέλος, να μην δω από τον αγαπημένο μου φίλο, κάποιο  διθύραμβο  για τις 200 τόσες χιλιάδες των αγωνιστών της δημοκρατίας και  του σοσιαλισμού. Θα είναι η οριστική καταστροφή. Αλήθεια το λέω.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top