ΑΡΘΡΑ

Οι ελπίδες στον Χαρδούβελη

Αν εξαιρέσει κανείς την επιλογή του διαδόχου του Γ. Στουρνάρα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα βρει εύκολα θετικά σημεία στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες.

Ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι αναγκαία για να επιχειρηθεί μια επιτυχής επανεκκίνηση στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής. Τεχνοκράτης με πολιτική σκέψη, με επιστημονική συγκρότηση και εμπειρία στη διακυβέρνηση, με άριστη εικόνα στο εξωτερικό και ειδικά στις Βρυξέλλες…

Αν εξαιρέσει κανείς την επιλογή του διαδόχου του Γ. Στουρνάρα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα βρει εύκολα θετικά σημεία στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες.

Ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι αναγκαία για να επιχειρηθεί μια επιτυχής επανεκκίνηση στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής. Τεχνοκράτης με πολιτική σκέψη, με επιστημονική συγκρότηση και εμπειρία στη διακυβέρνηση, με άριστη εικόνα στο εξωτερικό και ειδικά στις Βρυξέλλες, γνώστης των μηχανισμών και της γραφειοκρατίας στο υπουργείο Οικονομικών, είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.

Η τοποθέτησή του στο υπουργείο Οικονομικών αποτελεί επιλογή συνέχειας, αφού το προφίλ του δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του προκατόχου του. Είναι όμως και μια επιλογή που σηματοδοτεί πρόθεση αλλαγής, με την έννοια ότι έχει προαναγγελθεί αναπτυξιακή στροφή με μείωση φόρων, στην οποία έχει αναφερθεί με δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Χαρδούβελης.

Ενα ερώτημα είναι πώς θα εγκλιματιστεί ο νέος υπουργός Οικονομικών σε μια κυβέρνηση όπου δεν υπάρχουν άλλα στελέχη της δικής του κοπής και ένα άλλο, ευρύτερου ενδιαφέροντος, πόσο χρόνο θα έχει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top