ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Οι κατήγοροι του «Ποταμιού»

Διαβάζω ότι ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε επίθεση από τη Θεσσαλονίκη στο Ποτάμι που κατηγορείται για λαϊκισμό, ότι είναι απολίτικο, ότι δεν έχει θέσεις.

Από ποιους;

• Από αυτούς που έκαναν το καλοκαίρι του 2011 περαντζάδα από την πλατεία Συντάγματος και ζητούσαν να τείνουμε ευήκοον ους στους αγανακτισμένους που ήθελαν να κάψουν τη Βουλή και μούντζωναν και προπηλάκιζαν βουλευτές.

• Από αυτούς που δεν ψήφισαν ούτε μία μεταρρύθμιση όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με απίθανες δικαιολογίες και προφάσεις, ακόμη κι αν θεωρητικά συμφωνούσαν, για να μην συμπλεύσουν με την κυβέρνηση στο παραμικρό από τον φόβο του κομματικού κόστους.

• Από αυτούς που ψήφιζαν «παρών» για να μην πάρουν σαφή θέση ακόμη και για θέματα που είχαν αποδεχθεί στην προγραμματική συμφωνία διακυβέρνησης.

• Από αυτούς που υπέταξαν την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στο όφελος το κόμματος και των δικών μας παιδιών (βλ. 4-2-1)

• Από αυτούς που έδιναν διαπιστευτήρια στους πρυτάνεις, στους συνδικαλιστές (βλ. Φωτόπουλος), στις συντεχνίες και στην Παναγία Σουμελά.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο πολιτικό από το να καταδικάζεις το παρασιτικό κομματικό σύστημα που έβαλε τη θηλιά στο λαιμό του απλού κόσμου για να διασωθεί το ίδιο και να σώσει και τους πελάτες του.

Και δεν υπάρχει τίποτε πιο ξεκάθαρο από το να μιλάς για καθαρή και αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία, για χωρισμό εκκλησίας-κράτους, για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού, για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, για άρση των εμποδίων στην οικονομική δραστηριότητα που θα ανατάξει τη χώρα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top