ΑΡΘΡΑ

Οι λίστες

Αλλος ένας μαύρος κατάλογος με φοροφυγάδες προσφέρεται για τηλεοπτική κατανάλωση. Γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί, αγρότες και πόσοι άλλοι επαγγελματίες εμφανίζονται με μεγάλες καταθέσεις οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα. Τα ρεπορτάζ είναι σπαρταριστά και εστιάζουν σε αριθμούς που αποδεικνύουν ασύλληπτη αντίθεση μεταξύ πραγματικής περιουσιακής κατάστασης και φορολογικής εικόνας. Εκτός από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, προχωρούν και οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων.

Αλλος ένας μαύρος κατάλογος με φοροφυγάδες προσφέρεται για τηλεοπτική κατανάλωση. Γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί, αγρότες και πόσοι άλλοι επαγγελματίες εμφανίζονται με μεγάλες καταθέσεις οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα. Τα ρεπορτάζ είναι σπαρταριστά και εστιάζουν σε αριθμούς που αποδεικνύουν ασύλληπτη αντίθεση μεταξύ πραγματικής περιουσιακής κατάστασης και φορολογικής εικόνας.

Εκτός από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, προχωρούν και οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς γίνεται όργιο μαύρης εργασίας και κυριαρχεί η λογική της αρπαχτής με εξάντληση της επινοητικότητας προκειμένου να ξεγελαστούν οι αρχές.

Ολα αυτά παρουσιάζονται σαν να βρισκόμαστε στην αρχή της κρίσης, σαν να μαθαίνουμε τώρα ότι αποκλειόμαστε από τις αγορές και θα χρειαστούμε οικονομική στήριξη που προϋποθέτει μνημόνια, σαν μόλις να ξυπνήσαμε από το όνειρο της ευημερίας με εύκολα δανεικά.

Προσβλέπουμε στις επόμενες λίστες, που δεν θα περιλαμβάνουν τα προφίλ των φοροφυγάδων και τους αριθμούς της παραοικονομίας αλλά τα ποσά που εισπράχθηκαν και κατέληξαν στο δημόσιο ταμείο. Αν δεν προηγηθεί φοροεπιδρομή στα σπίτια, ακόμη καλύτερα. Γιατί και το Σύνταγμα θα προστατευθεί και δεν θα κουραστούν οι ελεγκτές να ψάχνουν -μάταια- ντουλάπια και στρώματα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top