ΑΡΘΡΑ

Ολική έκλειψη και πολιτική ηθική

Στις μέρες της «πρώτης φοράς Αριστερά» στην Κυβέρνηση έρχονται και τα πρώτα μηνύματα απαξίωσης του νέου πολιτικού προσωπικού, διακρίνονται και τα πρώτα σημάδια πολιτικού οπορτουνισμού, με άδηλες η/και πρόδηλες διασυνδέσεις υπουργού και εκλογικής πελατείας.

Έχοντας ως δεδομένο ότι κάθε εκπρόσωπος στο κοινοβούλιο ειναι και εκφραστής συμφερόντων της εκλογικής του βάσης, των κομματικών συμφερόντων και της ιδεολογικής του αναφοράς, γεννάται το ερώτημα κατα πόσο είναι νόμιμη και ηθικά αποδεκτή η στάση και συμπεριφορά ενός υπουργού που εκ της θέσης και του ρόλου του δύναται να διαμορφώσει πολιτικές προς εύνοια ομάδας πελατών απο την προηγούμενη επαγγελματική του ενασχόληση.
Έχοντας περάσει τα μύρια όσα η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί τα προηγούμενα χρόνια, και που όλοι οι πολίτες εξέφραζαν τη ρήση όλα διαυγή κάτω απο το φως του ηλίου, έρχεται ξαφνικά μια ηλιακή έκλειψη (. .. )που θαμπώνει το ηλιακό φως και την ηθική νομιμοποίηση του πολιτικού ανδρός. Ενός ανδρός που τυγχάνει υπουργός σε κομβικό χαρτοφυλάκιο με ευθεία αναφορά  στη διαχείριση και διευθέτηση των προσλήψεων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση προς αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου.
Ένας πολιτικός εκφραστής μιας αντιμνημονιακής ρητορείας, αρωγός των προσβαλλομένων αλλά και απολυμένων του παρελθόντος, έρχεται μέσα από μια ολική έκλειψη και ξαναφωτίζει το μέλλον αυτών των ανθρώπων … Με μια μονάχα διαφορά ένα απλό 12% ως μέρισμα για τον ήλιο που τους υποσχέθηκε να ξαναδούν!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top