ΑΡΘΡΑ

Όλοι μαζί μπορούμε

Το κομβικό σημείο είναι οι ευρωεκλογές. Στην πορεία προς αυτές θα συγκροτηθεί η πολύχρωμη εκλογική παράταξη της κεντροαριστεράς , η ισχυρή παρουσία της οποίας αποτελεί οξυγόνο για την χώρα και την Δημοκρατία. Οι 58 απεύθυναν κάλεσμα ενότητας προς τα κόμματα , τις κινήσεις , τις προσωπικότητες και τον ανέστιο κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Ο κόσμος αυτός πλαισιώνει μαζικά τις Επιτροπές Πρωτοβουλίας που συγκροτούνται σε όλη την χώρα. Ταυτοχρόνως το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα αμέσως, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ίδιο και άλλες κινήσεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου και πολλά στελέχη από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ και της πολιτικής οικολογίας. Η πολιτική συνεννόηση εδράζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην απόφαση μας να κατέβουμε στις εκλογές κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) και στην απόφαση όλων μας το ψηφοδέλτιο να ανταποκρίνεται στο επιτακτικό αίτημα για ενότητα και ανανέωση .

Μια πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία . Τώρα πρέπει όλοι μαζί να τρέξουμε ώστε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να δώσουμε νικηφόρα την εκλογική μάχη. Αυτό συνεπάγεται την υλοποίηση τριών στόχων:

1 Σε συνεργασία με το ΕΣΚ να ολοκληρωθεί το προγραμματικό πλαίσιο και να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

2 Να συνδιοργανώσουμε στα τέλη Φεβρουαρίου μια αντιπροσωπευτική Συνδιάσκεψη όλων όσοι θα έχουν μέχρι τότε ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Το Σώμα αυτό θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, θα εγκρίνει το πρόγραμμα και θα οργανώσει τον εκλογικό αγώνα.

3 Να καταλήξουμε άμεσα στον τρόπο κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Ήδη έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Το εγχείρημα της συνένωσης και ανανέωσης της Κεντροαριστεράς είναι πρωτότυπο και συναρπαστικό. Και οπως καθε νέα προσπάθεια έχει να αναμετρηθεί με δυσκολίες και να υπερπηδήσει εμπόδια. Εμπόδια που θέτουν απο την μια ένας κακός νοούμενος κομματικός πατριωτισμός που εισηγείται την αναδίπλωση στα ξύλινα κομματικά τείχη και από την άλλη μια αντίληψη ανεξέλεγκτη φυγής προς τα εμπρός. Με υπομονή και επιμονή θα τους πείσουμε όλους για την ανάγκη γρήγορων- αλλά όχι βιαστικών – και συνάμα σταθερών βημάτων . Και ας μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: έχουμε την δύναμη και την θέληση να διαφυλάξουμε την ενότητα του χώρου και να υλοποιήσουμε το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Όλοι μαζί μπορούμε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top