ΑΡΘΡΑ

Αντί ‘Αρθρου: Η Συμφωνία των Πρεσπών με το σύστημα πολλαπλών επιλογών​

Τα τελευταία χρόνια ευρέως αποδεκτός και διαδεδομένος τρόπος εξέτασης μαθητών, φοιτητών και επαγγελματικών ομάδων  αποτελεί το σύστημα πολλαπλών επιλογών.

Σε αυτό ο διαγωνιζόμενος καλείται να επιλέξει μία από συνήθως τρεις (ενίοτε και περισσότερες ) παρατιθέμενες επιλογές, η οποία είναι και η μόνη ορθή. Η δυσκολία της δοκιμασίας  έγκειται στο ότι  οι διαφορές μεταξύ των επιλογών είναι συχνά δυσδιάκριτες ή και ανεπαίσθητες με αποχρώσεις τεχνηέντως διατυπωμένες,  ώστε να προκαλούν σύγχυση στον εξεταζόμενο, ενώ συχνά μία λέξη, ένα άρθρο ή ακόμη και ένα κόμμα συνιστούν τον καθοριστικό παράγοντα που οδηγεί στο σωστό δρόμο.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, ετέθη προς τους Έλλήνες πολίτες η ακόλουθη δοκιμασία:

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι για την χώρα  μας :

Α) Μια καλή Συμφωνία διότι… (συμπληρώνεται ελεύθερα)

Β) Μια κακή Συμφωνία επειδή  … (συμπληρώνεται ελεύθερα)

Γ) Μια αναγκαία Συμφωνία.

Ανεξαρτήτως των επιχειρημάτων/στοιχείων με τα οποία ο καθένας από μας καλείται να πλαισιώσει την Ά ή την Β’ επιλογή ( και αναμφισβήτητα υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι  και για τις δύο πλευρές), η ορθή επιλογή, έστω και οριακά, είναι η  Γ’.

Και ως γνωστόν η ζωή (και η πολιτική) προχωράει με επιλογές.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top