ΑΡΘΡΑ

Ομιλία ενός απλού πολίτη στην Πάτρα

Θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου με τον ρόλο του ορατού μεταπολιτικού θιάσου του οποίου επάξια είστε το πρώτο βιολί.

Ενώ η Τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και αναζητά τρόπους για να εκταμιεύσει τη δόση από την οποία θα πληρωθώ την σύνταξή μου για να ζήσω, αφού δεν έχω άλλο εισόδημα, ο θίασος σας προαναγγέλλει την ανατροπή του μνημονίου.

Γυναίκες και άντρες της Πάτρας

Αγαπητέ κύριε Τσίπρα.

Θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου με τον ρόλο του ορατού μεταπολιτικού θιάσου του οποίου επάξια είστε το πρώτο βιολί.

Ενώ η Τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και αναζητά τρόπους για να εκταμιεύσει τη δόση από την οποία θα πληρωθώ την σύνταξή μου για να ζήσω, αφού δεν έχω άλλο εισόδημα, ο θίασος σας προαναγγέλλει την ανατροπή του μνημονίου.

Ενώ αυτοί που μας δανείζουν αυτή τη στιγμή με πολύ μικρό επιτόκιο, δανείζονται με πολύ μεγαλύτερο για να μας δανείσουν και δεν είναι τράπεζες αλλά πολίτες της Ευρώπης , ο θίασός σας μιλά για κερδοσκόπους του μνημονίου.

Ενώ ο θίασός σας ήταν για χρόνια ο μόνιμος υβριστής του Ανδρέα Παπανδρέου, κατήγορός του στο ειδικό δικαστήριο και δημιουργός και προπαγανδιστής της ιδέας ότι επρόκειτο για πράκτορα του διεθνούς καπιταλισμού, ξαφνικά βρεθήκατε υπερασπιστής του αριστερού Ανδρέα Παπανδρέου για να μην χαθεί η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς!

Ενώ ο θίασός σας συναγωνίζεται σε πατριωτικές κορώνες ακόμα και τους ψεκασμένους φανατικούς του Καμένου και τους εγέρθητους φασίστες του Μιχαλολιάκου, ανεξάρτητα από τις πύρινες ανακοινώσεις σας όπου καταδικάζετε τον φασισμό πετώντας γιαούρτια σε βουλευτές, προσπαθείτε να μας φοβίσετε με τον μπαμπούλα της επερχόμενης νέας εθνικοφροσύνης, του «κράτους του αστυνόμου» όπως λέτε.

Ενώ ο θίασός σας παλεύει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει το καθεστώς των προνομίων που πέταξε στο δρόμο ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, θυμηθήκατε να ξεσαλώσετε μόλις κινδυνεύουν 15.000 ιερές αγελάδες του δημοσίου.

Εσείς προσωπικά μπορεί να είστε αδαής στα οικονομικά και είναι λογικό αφού δεν έχετε δουλέψει ποτέ σας ούτε και σπουδάσατε οικονομικά, αλλά οι Σταθάκηδες κι οι Δραγασάκηδες του θιάσου σας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν πριν τρία χρόνια έχαναν τη δουλειά τους 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι η συνολική ανεργία θα ήταν αρκετά μικρότερη, που σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν θα είχαν κλείσει, οι ασφαλιστικές εισφορές θα ήταν περισσότερες, το ίδιο και οι φόροι από τους οποίους θα μπορούσαμε να πληρώνουμε τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, με την προϋπόθεση ότι πριν θα είχαμε φυλάξει όσα χρειάζονται για τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, τη λειτουργία και συντήρηση νοσοκομείων και σχολείων.

Προτιμάτε όμως να δημαγωγείτε όλοι μαζί με κούφιο πατριωτισμό, με δήθεν ιερή αγανάκτηση για τους «ταπεινούς και καταφρονεμένους» και στην ουσία να σπρώχνετε στον πάτο τη χώρα και φυσικά πρώτα απ’ όλους εμένα που είμαι χαμηλοσυνταξιούχος χωρίς άλλο εισόδημα.

Και να και το κρεσέντο του τυχοδιωκτισμού σας.

«Δημοκρατία ή μνημόνια, αυτό είναι το δίλημμα». Έτσι ακριβώς είπατε.

Γυναίκες και άντρες της Πάτρας!

Αυτός ο απερίγραπτος θίασος αμετανόητων λενινιστών, ανόητων αριστεριστών, κακοφορμισμένων αντιεξουσιαστών, γεμάτος μεταγραφές αγριολαμόγιων από το βαθύ ΠΑΣΟΚ της χειρότερης περιόδου ξεσαλώματος των «δημοκρατικών δυνάμεων», με επικεφαλής αυτόν τον πιτσιρικά που ενώ το 1974 ήτανε ακόμα στο μαιευτήριο, θέλει να σας κάνει μάθημα αντιδικτατορικής, αντιφασιστικής και δημοκρατικής συνείδησης, πόση σχέση μπορεί να έχει με την Δημοκρατία;

Διαβάστε την ομιλία του.

Προσεκτικά και κριτικά.

Είμαι σίγουρος ότι θα διαπιστώσετε (ιδιαίτερα οι παλαιότεροι) ότι τέτοιος εξαχρειωμένος τυχοδιωκτικός λόγος ποτέ άλλοτε κατά την κοινοβουλευτικά ομαλή περίοδο της μεταπολίτευσης δεν αρθρώθηκε από αριστερό κόμμα και όχι μόνο αριστερό. Οι ιστορικοί πολιτικοί ηγέτες όλων των κομμάτων δεν θυμόμαστε να έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει υβριστικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς που με τόση ευκολία χρησιμοποιείτε σε κάθε ευκαιρία Κε Τσίπρα. Που η μόνη κοινωνική σας εμπειρία είναι οι κομματικοί σωλήνες, στην ασφάλεια και την αμεριμνησία των οποίων μεγαλώσατε, που στα δεκάξη, σας έριξε η ΚΝΕ στον «κοινωνικό αγώνα των καταλήψεων σχολείων» όπου και διαπρέψατε και στη συνέχεια πάντα μέσω του κομματικού σωλήνα βρεθήκατε αρχηγός κόμματος! Ποια η διαφορά σας από τον «πουθενά» του ΚΚΕ που χαμένος για χρόοοονια στα κομματικά γραφεία του Περισσού ξαφνικά βρέθηκε επικεφαλής του; Με ποια πολιτική διαδρομή, ποια κοινωνική καταξίωση, ποιά επιστημονικά ή καλλιτεχνικά επιτεύγματα, με ποιά τέλος πάντων παρουσία στα κοινά αυτού του τόπου θέλετε σήμερα να γίνετε τιμητές των πάντων και να παρουσιασθείτε εσείς και ο πολύχρωμος συρφετός σας ως σωτήρες του λαού;

Γυναίκες και άντρες της Πάτρας.

Με ποιόν τρόπο προσπάθησε να σας παρασύρει ο Κος Τσίπρας;

Διαβάστε την ομιλία του. Kαταλαβαίνετε εύκολα τη μέθοδό του.

Σπεκουλάρει με τις σκληρές επιπτώσεις που έχει σήμερα η κρίση πάνω στις ζωές μας για να ενοχοποιήσει όσους σήμερα προσπαθούν να σώσουν τη χώρα, ενώ ο ίδιος και ο θίασός του δεν διακινδυνεύουν τίποτα, αφού ούτε διαχειρίζονται τίποτα, ούτε αποφασίζουν για τίποτα.

Και βέβαια εσείς γυναίκες και άντρες της Πάτρας γνωρίζετε πολύ καλά ότι το είδος, οι διαστάσεις και οι ιδιομορφίες που πήρε η κρίση στη χώρα μας, βρίσκονται βαθειά στο παρελθόν μας. Η κρίση ξέσπασε το 2008 αλλά «χτίστηκε» αργά και σταθερά κάθε μέρα, εδώ και σαράντα χρόνια, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να φτιάχνουν ένα απίθανο, τεράστιο, αναποτελεσματικό πελατειακό κράτος που στέκεται πια σαν βρόγχος πάνω σε ολόκληρη την κοινωνία που δεν μπορεί να το συντηρήσει. Το γνωρίζετε πολύ καλά αφού αρκετοί από σας όπως και άλλοι συμπολίτες σας σε άλλες πόλεις της χώρας μας είστε οι ίδιοι «πελάτες» του.

Τι κάνει λοιπόν ο αρχηγός του θιάσου;

Μιλά μόνο για τους παράνομους διορισμούς που κάνει σήμερα ο κάθε Κεδίκογλου και καλά κάνει, αλλά δεν θέλει να απολυθούν όσοι έχουν διοριστεί παράνομα εδώ και χρόνια. Γιατί οι δεύτεροι αποτελούν την μελλοντική πελατεία του ίδιου, αφού οι συνδικαλιστικοί αρχηγοί τους στο δημόσιο έσπευσαν να ενταχθούν στον θίασο για να παλέψουν μαζί του και ενάντιά σας για να μην αλλάξει τίποτα, εν ονόματι της Όσοι υπήρξατε πελάτες, γυναίκες και άντρες της Πάτρας και όλης της χώρας, είναι φυσικό να θέλετε να διατηρήσετε τις θέσεις σας στο δημόσιο. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν θα γίνει γιατί δεν μπορεί να γίνει. Για τον απλούστατο λόγο ότι άλλαξε πια ο πλανήτης ολόκληρος και προσπαθεί να προσαρμοστεί ακόμα και η Γερμανία και δεν βγαίνει πια ο λογαριασμός. Του χρόνου τον Μάρτιο δεν υπάρχει πια μνημόνιο, αλλά ούτε και δανεικά, γυναίκες και άντρες της Πάτρας. Και αντί ο Κος Τσίπρας να σας πει ότι πρέπει μέχρι τότε να έχουμε συμμαζέψει το κράτος όσο να μπορούμε, για να το συντηρούμε χωρίς δανεικά, σας είπε πως κινδυνεύει να κλείσει η ΠΥΡ-ΚΑΛ! Που εδώ και δεκαετίες όταν ακόμα ήταν εκεί αρχισυνδικαλιστής ο ψεκασμένος Μανώλης δεν παράγει τίποτα. Αν θέλετε γυναίκες και άντρες της Πάτρας να συνεχίσετε να πληρώνετε την ΠΥΡ-ΚΑΛ δικαίωμά σας Ψηφίστε τον Κο Τσίπρα και θα το κανονίσει. Έτσι λέει στους πελάτες της ΠΥΡ-ΚΑΛ ενώ ξέρει πολύ καλά ότι δεν γίνεται η ΠΥΡ-ΚΑΛ να μείνει ανοιχτή. Ούτε η ΕΡΤ γινότανε να δουλεύει με δυόμισι χιλιάδες νοματαίους. Μπορεί να δουλεύανε όλοι από το πρωΐ μέχρι το βράδυ. Δεν το ξέρω αυτό. Έ και; Άμα δεν έχουμε λεφτά να τους πληρώσουμε;

Διαβάστε προσεκτικά την ομιλία του Κου Τσίπρα γυναίκες και άντρες της Πάτρας.

Μετά μπείτε στο internet και διαβάστε από μία ομιλία του Κου Κουτσούμπα, του Κου Καμένου, του Μιχαλολιάκου, ακόμα και κάποιων ηγετών περιθωριακών πολιτικών κομμάτων. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές.

Όλοι τους διαπιστώνουν τα χάλια της χώρας μας.

Με λίγα λόγια δεν σας λένε τίποτα γιατί τα ζείτε.

Όταν έρχεται η ώρα του «δια ταύτα», της «ταμπακιέρας» τι κάνουν;

Μα διαβάστε την ομιλία του Κου Τσίπρα:

Σας καλούν σε «αγώνες».

Την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλους, Χρησιμοποιούν μία ορολογία που να βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα οπωσδήποτε, είτε είσαι άνεργος του ιδιωτικού τομέα είτε λαμόγιο της μίζας και της αρπαχτής.

Γι αυτό τον ακούτε συνέχεια να παπαγαλίζει έννοιες υψηλές όπως ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αλήθεια και να αυτοπλασσάρεται ως ο μοναδικός εγγυητής τους. Γιατί αυτά συγκινούν και πιάνουν, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου τα οικονομικά προβλήματα είναι πολύ σκληρά.

Γυναίκες και άντρες της Πάτρας.

Δεν θα σας κουράσω άλλο.

Διαβάστε προσεκτικά την ομιλία του και πείτε μου τι άλλο περιέχει εκτός από βρισιές, καταγγελίες τύπου Τράγκα, υποσχέσεις Μαυρογιαλούρου και «προτάσεις» απ’ αυτές που η αριστερά συζητά με τον εαυτό της, μέχρι να διαφωνήσουν μεταξύ τους και να διασπασθούν, κατηγορώντας το ένα κομμάτι της το άλλο για συντηρητισμό.

Γυναίκες και άντρες της Πάτρας.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε να δείξουν υπευθυνότητα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ώστε να διορθώσουν τα δικά τους λάθη και τις δικές τους αμαρτίες αλλά δεν έχουμε άλλον δρόμο. Το κράτος μας είναι χρεοκοπημένο και τα δανεικά της Τρόικας μας βοηθάνε να διαχειριστούμε την χρεοκοπία αυτή συντεταγμένα και όχι άτακτα.

Ας μην χάσουμε λοιπόν την ελπίδα μας. Υπάρχουν στην χώρα μας άλλες δυνάμεις με λογική, γνώσεις, προτάσεις και ανιδιοτέλεια.

Μαζί τους ας δίνουμε τη δική μας απάντηση κάθε μέρα (και με την ψήφο μας όταν έρθει η ώρα) για να βγούμε από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Πιστεύω ότι μετά από αρκετά χρόνια και με πολλές ακόμα θυσίες, θα έχουμε δημιουργήσει μία Ελλάδα που δεν θα έχουν θέση τυχοδιωκτικοί αριβίστες τύπου Τσίπρα.

Και τότε, κοιτάζοντας πίσω μας θα βλέπουμε να έχει ξεθωριάσει πια η φιγούρα εκείνου του πιτσιρικά με το κοκκοράκι που σαν τον σαλτιμπάγκο, κουνούσε χέρια και πόδια κάποτε σε μία εξέδρα στην Πάτρα, γεμάτος κάλπικο πατριωτισμό, ιερή αγανάκτηση και προεκλογική οργή.

Γειά σας και με τη νίκη!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top