ΑΡΘΡΑ

Όνειρο ή εφιάλτης;

Χτες το βράδυ, αγαπητοί πολιτικοί αρχηγοί, σας είδα στον ύπνο μου να ξανακαταδικάζετε τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν η κ. Δούρου και η κ. Κανέλλη, από τον κ. Κασιδιάρη, φασίστα βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και συμφώνησα σε ό,τι λέγατε. Ναι, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό η φασιστική εκείνη επίθεση. Αντίθετα, ήταν το αποτέλεσμα επιλογών, απόψεων, πρακτικών και γεγονότων που, πολιτικά τουλάχιστον, έρχεται από πολύ μακριά και σας αφορά άμεσα. Άρχισε με το αίσχος της Ανδρεοπαπανδρεϊκής ΑΥΡΙΑΝΗΣ, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, με χαλίφη στη θέση του χαλίφη τον κ. Τσίπρα.

Χτες το βράδυ, αγαπητοί πολιτικοί αρχηγοί, σας είδα στον ύπνο μου να ξανακαταδικάζετε τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν η κ. Δούρου και η κ. Κανέλλη, από τον κ. Κασιδιάρη, φασίστα βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και συμφώνησα σε ό,τι λέγατε. Ναι, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό η φασιστική εκείνη επίθεση. Αντίθετα, ήταν το αποτέλεσμα επιλογών, απόψεων, πρακτικών και γεγονότων που, πολιτικά τουλάχιστον, έρχεται από πολύ μακριά και σας αφορά άμεσα. Άρχισε με το αίσχος της Ανδρεοπαπανδρεϊκής ΑΥΡΙΑΝΗΣ, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, με χαλίφη στη θέση του χαλίφη τον κ. Τσίπρα. Συνεχίστηκε:

.

*Mε το κάψιμο βιβλίων του Μίμη Ανδρουλάκη έξω από τον «ΙΑΝΟ» στη Θεσσαλονίκη, με υστερικές κραυγές φασιστοειδών, ενθαρρυνόμενων από πολιτικούς τύπου Ψωμιάδη (γνωστού και ως Ζορρό).

.

*Με τους επαγγελματίες μιζαδόρους της ειδησεογραφικής έντασης να κατεδαφίζουν τη λογική, πρωί και βράδυ, χρόνια τώρα, στα παρανόμως με ευθύνη σας λειτουργούντα τηλεκανάλια.

.

*Με τους μεγάλους κλέφτες τύπου Τσοχατζόπουλου και τους αμέτρητους μικρούς κλέφτες δημόσιους «λειτουργούς» και πολίτες, που απλώς «τα πιάνουν», ή ροκανίζουν παράνομα επιδόματα και συντάξεις με ευθύνη σας.

*Με τους προκλητικούς μισθούς, τα σκανδαλώδη επιδόματα και τις αισχρές εθελούσιες εξόδους της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΘΝΙΚΗΣ και των πριγκίπων-απατεώνων του λιμανιού, για τα οποία φταίει… το Μάαστριχτ!

.

*Με όσους γιατρούς, δικηγόρους καλλιτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν μέχρι σήμερα ανά έτος λιγότερα και από έναν βασικό μισθό, για τους οποίους προφανώς ευθύνεται… ο Τόμσεν!

.

*Με την κακουργηματική και ατιμώρητη γυροβολιά των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων επί υπουργίας Δούκα και πρωθυπουργίας του κ. Κωνσταντίνου Σιωπηλού, από Πρυνιωτάκη σε Πρυνιωτάκη, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων ποσών, για τα οποία είναι ολοφάνερο ότι φταίει… η Μέρκελ και το 4ο Ράιχ!

.

*Με τα ορθόδοξα-χριστιανικά νταραβέρια του κάθε Βαβύλη και του κάθε Εφραίμ με τη δημόσια περιουσία, ευσεβώς διαπλεκομένων με διάφορα κυβερνητικά ΠασοκοΝεοδημοκρατικά αστέρια, για τα οποία ουδείς αμφιβάλλει ότι φταίει ο… διεθνής σιωνισμός!

.

*Με τους Τζωρτζάτους-φορτηγατζήδες, τους Λουράντους-φαρμακοποιούς, τους Λυμπερόπουλους-ταξιτζήδες σήμερα (ως συνδικαλιστές!) και τα αγροτικά τρακτέρ του Νασίκα, του Μπούτα και του Κοκκινούλη χτές (ως αγρότες!) που κατέλυαν κάθε έννοια νομιμότητας, κατέλυαν στοιχειώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και εκβίαζαν την κοινωνία ολόκληρη, για τους οποίους είναι βέβαιον

.

*Με τον φασιστοειδή τσαμπουκά των Φωτόπουλων και των Μπαλασόπουλων, που κάθε τόσο, εδώ και χρόνια, απειλούν «να κατεβάσουν τους διακόπτες» στο οικόπεδό τους και να μη μαζέψουν τα σκουπίδια, συμπτωματικά κάθε Χριστούγεννα και σε κάθε καύσωνα.

.

*Με τις στάχτες από μνημεία, περιουσίες και κόπους γενεών στο κέντρο της Αθήνας, εν ονόματι μιας ευεξήγητης -αλλά γιατί και δικαιολογημένης;- νεανικής ορμής, για τις οποίες προφανώς φταίει… ο νεοαποικισμός!

.

*Με τους 3 νεκρούς εργαζόμενους της ΜΑΡΦΙΝ, εν ονόματι της προστασίας του δικαιώματος της απεργίας!

.

*Με αστυνομικούς να εκτελούν μαθητή και να σπάνε αναιτίως κεφάλια, χορεύοντας με τους αλήτες-πλιατσικολόγους, μεταμφιεσμένους από τους πρωτοκλασάτους των πρωϊνάδικων σε αντιεξουσιαστές και τελικά να ψηφίζουν 50% Μιχαλολιάκο.

.

*Με τους τραμπουκισμούς των καταπατητών-οικοπεδοφάγων της Κερατέας, μεταμφιεσμένων σε ακαταμάχητους περιβαλλοντικούς δημοκρατικούς τίγρεις και τις γενικευμένες και ατιμώρητες καταστροφές που προκάλεσαν στη δημόσια περιουσία.

.

*Με τις ατιμώρητες γροθιές στον Χατζηδάκη, τα ατιμώρητα γιαούρτια στον Πάγκαλο, τους ατιμώρητους τραμπουκισμούς στον Νταλάρα, το ατιμώρητο πετροβόλημα Ελλήνων και ξένων βουλευτών στην Κέρκυρα.

.

*Με την αισχρή συντεχνία πρυτάνεων, που θα εφάρμοζαν το νόμο για τα ΑΕΙ μόνο αν τους άρεσε, υπερασπιζόμενοι την παρανοϊκή λογική του άρθρου 6, που στην ουσία λέει ότι, στον 21ο αιώνα, όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ανώτατης παιδείας, η έρευνα και οι τεχνολογικές εφαρμογές της, είναι δουλειά του κράτους αποκλειστικά!

.

*Με τον φοιτητικό κομματικό υπόκοσμο να διαπλέκεται σε εκλογές πρυτάνεων και να συναλλάσσεται με φοιτητές, πουλώντας θέματα των εξετάσεων, διακομματικά βεβαίως-βεβαίως, κατάσταση για την οποία είναι φανερές οι τεράστιες ευθύνες… του καπιταλισμού!

.

*Με τους ανεγκέφαλους και αμόρφωτους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών, να θεωρούν απολύτως φυσικό το να παρασέρνουν, ατιμώρητοι, τους μαθητές τους στον δικό τους ιδεοληπτικό μονόδρομο, βάζοντάς τους την 25η Μαρτίου να μουντζώνουν σε παράταξη την κοινωνία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, πριν ακόμα την καταλάβουν!

.

*Με την δικαιοσύνη να σφυρίζει αδιάφορα σε όλες τις καταστροφές, τη βία και τις παρανομίες των φασιστοειδών τού «δεν πληρώνω-πλήρωσε εσύ κορόϊδο» και να καταλήγει ατιμωρητί, να αφήνει ελεύθερο τον κακοποιό Ψωμιάδη, ήδη φυγοδικούντα, ως μη ύποπτο φυγής!

.

*Με τις φασιστικές συμπεριφορές του ΠΑΜΕ, που κανακεύονται τόσα χρόνια ατιμώρητες, με πρόσχημα «το δίκιο του εργάτη», στα λιμάνια, στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας.

.

*Με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Μαυρίκο, να εκτοξεύει, ατιμώρητα, μέσα στη Βουλή, τον τόμο του μνημονίου στο κεφάλι του Βενιζέλου, χωρίς κανείς να αμφιβάλλει για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το γεγονός αυτό… οι διεθνείς τοκογλύφοι!

.

*Με την ανοχή και ενθάρρυνση όλων των παραπάνω, χρόνια τώρα, από τον σταλινικό παιδισμό του ΚΚΕ, από τον τυχοδιωκτικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, από τον καθεστωτισμό και την κλεπτοκρατία του ΠΑΣΟΚ και από τη δεξιά πατριδοκάπηλη ρητορική όλης της γαλάζιας πολυκατοικίας.

.

*Με τις εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις περί προδοτών και δοσιλόγων κάποιων από εσάς, παρέα με αριστεροδεξιούς ελληναράδες της εδώδιμης κομματικής απατεωνίας.

.

*Με όλο αυτό το κύμα τυφλής οργής, που για χρόνια προκαλούν όλα τα παραπάνω με την ανοχή σας, κύριοι πολιτικοί αρχηγοί. Αλλά στο τέλος αυτής της διαδρομής, κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, υπάρχει πάντα κάποιος Κασιδιάρης και κάποια «Χρυσή Αυγή». Το έχει επαναλάβει πολλές φορές η Ιστορία ως μάθημα και είναι από ελαφρόμυαλος έως ύποπτος όποιος ομνύει μεν στη δημοκρατία, αλλά δεν το έχει ακόμα εμπεδώσει.

.

Και επειδή είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής, θέλουμε ν’ ακούσουμε να μιλάτε για τις δικές σας κομματικές (ναι, κομματικές, όχι πολιτικές) ευθύνες γι’ αυτό το χάλι και να υπερασπισθείτε, αν μη τι άλλο, τις δημοκρατικές αρχές σας και το πολίτευμά μας απέναντι στον φασισμό. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να μας προσφέρετε.

Ο φασισμός είναι σήμερα η πολιτική αμορφωσιά μας, ο φανατισμός μας και η χαμένη καταναλωτική δανεική αμεριμνησία μας. Και η δικιά σας. Ίσως έτσι να ήταν από τότε. Από την τόσο μακρινή και τόσο κοντινή εκείνη Βαϊμάρη του Αδόλφου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top