ΑΡΘΡΑ

Μακρόν: Η Νέμεσις των Εθνικιστών

macron4

Ο Εμανουέλ Μακρόν   θα γίνει ο   τιμωρός  των ακροδεξιών πολιτικών της Ευρώπης.

Το αποφάσισε αυτό όταν,  με προκλητικό τρόπο,  ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν διατράνωσαν την πρόθεση τους να συνεργαστούν στενά για να εμποδίσουν τον γάλλο πρόεδρο να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή πολιτική του για τους μετανάστες.

Σε απόλυτο συγχρονισμό οι δύο φανατικοί , ακροδεξιοί λαϊκιστές πολιτικοί της Ευρώπης κατηγόρησαν τη Γαλλία πως επιδιώκει να ανοίξει τα ευρωπαϊκά σύνορα στους μετανάστες ενώ συγχρόνως αρνείται να βοηθήσει χώρες όπως η Ιταλία οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα “ κύματα “ των μεταναστών που καταφθάνουν σε αυτές.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τους λαϊκιστές ψεύδονται και οι δύο.

Όρμπαν και Σαλβίνι συμφώνησαν να εργαστούν μαζί και να σχηματίσουν μία δική τους ομάδα ενόψει των ευρωεκλογών του 2019 . Θέλουν,  όπως δήλωσαν,  να εναντιωθούν στο φιλελεύθερο μπλοκ που φτιάχνει ο Μακρόν και που οι ίδιοι το αποκαλούν “ μπλοκ υπέρ των μεταναστών” ενώ ουσιατικά πρόκειται για το μπλοκ των πολιτικών που μάχονται για τις άξιες , τις αρχές και τις ελευθερίες που αυτή τη στιγμή θεωρούνται δεδομένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μάχη αναμένεται σκληρή και το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο.

Όταν  ο  Εμανουέλ Μακρόν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις  Όρμπαν και Σαλβίνι είπε πως αυτή τη στιγμή αρχίζει ένας σκληρός αγώνας ανάμεσα στους εθνικιστές και στους μεταρρυθμιστές και ο ίδιος δεν θα  παραδώσει την Ευρώπη σε αυτούς που λατρεύουν τη γλώσσα του μίσους και του διχασμού.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας μάλιστα δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Εμανουέλ Μακρόν πως προσπαθεί να διαλύσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ας μην ξεχνάμε πως το κόμμα του κ.

Όρμπαν είναι μέλος ακόμα του Λαϊκού  Κόμματος και συνδαιτυμόνας της Ανγκελα Μέρκελ και των γερμανών χριστιανοδημοκρατών όπως φυσικά και του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Είναι σαφές λοιπόν πως ο γάλλος πρόεδρος έχει δίκιο .

Το αριστερά – σοσιαλδημοκρατία – δεξιά πέθανε!

Η  σκληρή μάχη στην Ευρώπη το 2019 , η μάχη για την επιβίωση της Ευρώπης που ξέρουμε , της Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , της  ελευθερίας και της προόδου δεν θα δοθεί με τους όρους του παρελθόντος .

Θα είναι ένας αγώνας ανάμεσα στους λαϊκιστές , τους εθνικιστές και τους ακραίους και τους μεταρρυθμιστές , προοδευτικούς , φιλελεύθερους που αγαπούν βαθιά την Ευρώπη .

Και όλοι μας θα πρέπει να πάρουμε θέση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top