ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ορισμένοι επιμένουν να μας δουλεύουν

Nομίζω ότι έστω και καθυστερημένα θα πρέπει να εξιλεωθούν οι συνάδελφοι του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ για την παράλειψή τους να μη γνωστοποιήσουν ποιοι βουλευτές μετείχαν προ ημερών στο όργιο των ρουσφετολογικών τροπολογιών, με τις οποίες επιδίωξαν να προστατεύσουν ή να βολέψουν φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή και απλούς ψηφοφόρους τους. Αργά ή γρήγορα θα πάμε και σε βουλευτικές εκλογές και καλό θα είναι να τους έχουμε υπόψη μας. Και τους συμπολιτευόμενους αλλά και τους αντιπολιτευόμενους.

Δεν είμαι υπερβολικός και άρα δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις. Ούτε προτάσεις για ρηξικέλευθα μέτρα περιμένω, ούτε πρωτότυπες ιδέες αξιώνω. Αυτά ?αν μπορούσαν? θα μας τα πρόσφεραν τα κομματικά επιτελεία. Αλλά μια στοιχειώδη κατανόηση την απαιτώ. Οταν η χώρα βιώνει μια τέτοια κρίση, οι βουλευτές δεν δικαιούνται να ασχολούνται με τα ρουσφετάκια και τα μικροκομματικά τους.

Δεν νοείται να έχει επιβάλει η κυβέρνηση τα μέτρα που έχει επιβάλει και να έχει υποχρεώσει σε τόσες και τέτοιες θυσίες τον λαό και ιδιαίτερα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και την ίδια ώρα να υπάρχουν κυβερνητικοί βουλευτές που να μην προσπαθούν να αποτρέψουν με τροπολογίες τους τη σπατάλη στον δημόσιο τομέα, επειδή έτσι εξυπηρετούνται «δικοί τους» άνθρωποι.

Ούτε είναι σοβαρή και υπεύθυνη η στάση των αντιπολιτευόμενων βουλευτών που φτάνει μέχρι την εξαγγελία της επαναπρό­σληψης όλων των απομακρυν­θέντων δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη κι εκείνων που είχαν παρανομήσει χρησιμοποιώντας για να προσληφθούν πλαστά πιστοποιη­τικά. Στο κάτω κάτω και οι σοβαροί του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε πια για διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και έχουν αφήσει κατά μέρος τα καουμποϊλίκια για σκισίματα μνημονίων και άλλες μεγαλοστομίες.

Πώς την αντιλαμβάνονται αυτήν τη διαπραγμάτευση οι σκληροί και αδιάλλακτοι συριζαίοι; Οτι θα πάνε στις Βρυξέλλες έχοντας ως πρώτο αίτημα την επιστροφή στο Δημόσιο των όσων υπαλλήλων απολύθηκαν ή απομακρύν­θηκαν από τις θέσεις τους και δεν θα τους αντιμετωπίσουν ως επικίνδυνα παράφρονες;

Ξέρω πως οι περισσότεροι θα σκεφτείτε ότι αυτές είναι υπερβολές για εσωτερική κατανάλωση και πως ακόμη και η υποβολή των τροπολογιών είχε γίνει με δεδομένο ότι θα απορρίπτονταν. Αλλά αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Διότι εκείνο που περισσότερο δεν χρειαζόμαστε είναι βουλευτές που να μας δουλεύουν κι από πάνω.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top