ΑΡΘΡΑ

Όσο κάθεσαι, γκρινιάζεις περισσότερο…

Πολλοί είναι που λένε:

Ωωωχ μωρέ, πάλι αυτός ο μαλάκας, με τα περίεργα και τις εμμονές του…

Πολύ το χαίρομαι και αυτό, όπως και τους πέντε δέκα που διαβάζουν με λίγο περισσότερη προσοχή, αλλά και οίκτο τα όσα σημειώνω, για να μη μ αφήνουν μόνο κι έρημο…..

Πολλοί είναι που λένε:

Ωωωχ μωρέ, πάλι αυτός ο μαλάκας, με τα περίεργα και τις εμμονές του…
Πολύ το χαίρομαι και αυτό, όπως και τους πέντε δέκα που διαβάζουν με λίγο περισσότερη προσοχή, αλλά και οίκτο τα όσα σημειώνω, για να μη μ αφήνουν μόνο κι έρημο…..

Δε μασάει εύκολα το κτήνος….Από το καλοκαίρι του 71, που ο Τίμος ο Ιταλός, με πλησίασε με τον Κωστάκη, τον δικαστή και με μπάσανε στην αρρώστια, είδα και πέρασα πολλά κι άκουσα ακόμη περισσότερα….

Ηρθεν η ώρα και κάποιοι θυμήθηκαν, ότι μια Κυριακή πριν τις ευρωεκλογές, είναι η βασική η κρίσιμη μάχη, για τις δημοτικές, για να περάσουν στο δεύτερο γύρο, της επόμενης διπλής ψηφοφορίας, συνδυασμοί που πραγματικά θα παλεύουν για την αλλαγή του τοπίου και της καθημερινότητας κι όλα τάλλα τακούω στην κυριολεξία βερεσέ…

Εδώ, οι 58, που υποτίθεται ποθούν την αλλαγή, στον πολιτικό χάρτη και την ανανέωση του πολιτικού μας βίου και φυσικά το συμμάζεμα της κεντροαριστεράς, θα έπρεπε να πάρουν την πρωτοβουλία και να πουν τι επιλέγουν, τι στηρίζουν, να καλέσουν τους πολίτες σε εγρήγορση και να διαμορφώσουν το κίνημα της αναγεννημένης κεντροαριστεράς…. Εκει όπου υπάρχουν…και τα περί μικρής και μεγάλης εικόνας και δήθεν μεγαλείου δεν καταλαβαίνω Χριστό…

Πολύ περισσότερα, φίλε μου Λεο, πετυχαίνω, εάν έχω έναν καλό δήμαρχο, που τον στήριξα και συνεχίζω να τον στηρίζω, αφότου βγει και μετά, στο χωριό μου, εάν το θες, από το εάν θα είναι με συνεννόηση ή με σταβρό, να πάει ένας ή μισός ευρωβουλευτής, που ούτε επέλεξα, ούτε και γνωρίζω εάν επιλέγω να τον στηρίζω….. ότι και να λένε οι συντονισταί και οι ασυντόνιστοι….

Αλλά κουκιά φάγαμε κουκιά μολογάμε…

Το μυαλό μας κολλημένο, στην ίντριγκα, τη δήθεν συνεννόηση, λέγε με διαπραγμάτευση για μια θέση στον ήλιο και πάει λέγοντας…

Και ήρθεν η ώρα της κρίσεως…

Δημαρ και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις, στο Βόλο, κάνουν τσιριμόνιες και διάφορα κολπάκια, έχοντας ήδη στρίψει προς άλλες κατευθύνσεις…

Οι 58 στο Βόλο στηρίζουμε τον Πάνο Σκοτινιώτη (από τη Σκοτινα είναι η καταγωγή του, δεν είναι σκοτεινός), και δίνουμε τη μάχη με όσες δυνάμεις έχουμε εκεί για την επιτυχία του συνδυασμού….

Δεν έχει να πσάχνουμε και να συζητάμε τα διάφορα περί ανέμων και υδάτων και τι κάνουν τα παιδιά και η κυρία σας στο σπίτι…
Το ίδιο στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζουμε πρόταση για της Περιφέρεια…
Κι εγώ προτείνω από τώρα και το συζητάω με τον οποιονδήποτε, Γιώργο Πασχαλίδη για υποψήφιο περιφερειάρχη…..

Με έναν συνδυασμό, με νέους ανθρώπους, που να δώσουν χρώμα στο συνδυασμό και διέξοδο στον πολίτη, που θα έχει να διαλέκσει ανάμεσα σε Χαραλαμπίδου, Ιωαννίδη (ομοϊδεάτη σκώληκα) και Τζιτζικώστα….

ΕΕΕΕΕ ήρεμα, μας πρέπει ένα μέλλον καλύτερο, από την κατάντια ετούτη…

Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε….. δεν έχουμε να πούμε περισσότερα για το πώς χτίζεται βήμα βήμα και σπυρί σπυρί το καινούργιο….

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top