ΑΡΘΡΑ

Ούφο και μπουλντόζες

Δύο πράγματα μπορεί να μου συμβαίνουν: Ή με έχουν ψεκάσει, όπως λέει ο πρόεδρος Καμμένος, και δεν το έχω καταλάβει, ή με έχουν επηρεάσει ντοκιμαντέρ σχετικά με την «εισβολή εξωγήινων», οι οποίοι έφτιαξαν τον Παρθενώνα, τις Πυραμίδες και άλλα αριστουργήματα της αρχαιότητας. Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, νομίζω ότι είμαι… UFO. Έχω έρθει από άλλον πλανήτη.

Δύο πράγματα μπορεί να μου συμβαίνουν: Ή με έχουν ψεκάσει, όπως λέει ο πρόεδρος Καμμένος, και δεν το έχω καταλάβει, ή με έχουν επηρεάσει ντοκιμαντέρ σχετικά με την «εισβολή εξωγήινων», οι οποίοι έφτιαξαν τον Παρθενώνα, τις Πυραμίδες και άλλα αριστουργήματα της αρχαιότητας. Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, νομίζω ότι είμαι… UFO. Έχω έρθει από άλλον πλανήτη.

Ούφο 1: Ξαφνικά ανακαλύψαμε την Μανωλάδα και μείναμε με το στόμα ανοιχτό, λες και βλέπαμε βουκολικό γουέστερν της δεκαετίας του ’60, με τον μεγαλοτσιφλικά Βόγλη και τον επαναστάτη αδερφό του, Κούρκουλο. Και αποφασίσαμε να μποϊκοτάρουμε τις φράουλες του αίματος, προφανώς για να εξαγνίσουμε την ένοχη σιωπή μας. Ας μποϊκοτάρουμε τότε και το λάδι και τις τομάτες και τη σταφίδα. Πέσαμε από τον πλανήτη Άρη. Ουδείς γνώριζε ότι οι μεγαλογαιοκτήμονες και επίτιμοι χορηγοί των τοπικών βουλευτών και αρχών, αλλά και μικρογαιοκτήμονες, χρησιμοποιούν ανασφάλιστους αλλοδαπούς. Όπως μου έλεγε ένας φίλος με απορία: «Εγώ που δεν έχω πάει στη Μανωλάδα, πώς ήξερα τι συμβαίνει;».

Ούφο 2: Πρόσφατοι έλεγχοι του ΙΚΑ, έδειξαν ότι το 40% των εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι ανασφάλιστοι, παρέχουν «μαύρη» εργασία. Και διαβάζω ότι ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, συνοδεία μάλιστα αστυνομικών δυνάμεων, για την πάταξη του φαινομένου. Πονάει δόντι, κόψει κεφάλι! Ξαφνικά, οι μισοί επιχειρηματίες μετετράπησαν σε αιμοδιψείς βρικόλακες, που πίνουν το αίμα των ανυπεράσπιστων εργαζομένων. Και ξαφνικά, βγαίνει ένας μεγαλοτραπεζίτης και εξαγγέλλει ότι παύει να χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους. «Πνεύμα και Ηθική», για να θυμηθούμε τον Βασίλη Αυλωνίτη. Ή, όπως έλεγε ένας αφροαμερικανός ακτιβιστής, οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση το συμφέρον και υποστηρίζονται με βάση την ηθική.

Ούφο 3: Ο μπουλντόζας της ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, εξαγγέλλει επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους, ο Σαμαράς σπεύδει μαζί με τους κυβερνητικούς εταίρους πριν από το Πάσχα στα εργοτάξια της Κορίνθου-Πατρών και οι μπουλντόζες παίρνουν μπροστά. Ανάσταση! Δεν μπορεί, λες, έγινε θαύμα, είναι όντως εξωγήινο για την ελληνική πραγματικότητα. Γρήγορα όμως επιστρέφεις στη γήινη ελληνική πραγματικότητα όταν μαθαίνεις από τους κατοίκους ότι δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη, οι μπουλντόζες έκαναν …παρέλαση στην εθνική οδό, γυαλίστηκαν και παρατάχθηκαν προκειμένου να είναι έτοιμες για το φωτογραφικό στιγμιότυπο. Όπως κάναμε ως φαντάροι πριν από την επιθεώρηση από το στρατηγό.

Επιστροφή στη γη. Ευτυχώς δεν είμαι ψεκασμένος. Το Μαξίμου αποπέμπει τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια. Και ποιον τοποθετεί στη θέση του; Τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, γρανάζι της επανίδρυσης του κράτους από τον Καραμανλή τον Β΄. Φίνα στη Ραφήνα. Καλό Πάσχα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top