ΑΡΘΡΑ

Όχι στο νέο διχασμό τού «Προχωράμε χωρίς αυτούς»

Το σύνθημα της αφίσας του ΣΥΡΙΖΑ «Προχωράμε χωρίς αυτούς», είναι ένα σύνθημα πολωτικό, αντιδημοκρατικό και διχαστικό, που μας θυμίζει τις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής μας ιστορίας.

Το σύνθημα της αφίσας του ΣΥΡΙΖΑ «Προχωράμε χωρίς αυτούς», είναι ένα σύνθημα πολωτικό, αντιδημοκρατικό και διχαστικό, που μας θυμίζει τις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής μας ιστορίας.

Είναι συνέχεια των πρόσφατων φαινομένων της λεκτικής -και όχι μόνο- πολιτικής βίας, των χαρακτηρισμών «όχι και πολύ Έλληνες» για την κυβέρνηση, αλλά και των κηρυγμάτων και πρακτικών ανομίας.

Πόλωση για την πόλωση λοιπόν, γιατί, τι είναι τελικά το «εμείς», αν όχι ένας αντιμνημονιακός αχταρμάς, ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικού στίγματος και πολιτικών προγραμμάτων, που επενδύει στην κρίση και στη χρεοκοπία και αθροίζει τα πραγματικά θύματα της κρίσης και ιδίως τους άνεργους, με τους διάφορους νοσταλγούς της οικονομίας των δανεικών, των προνομίων και της αρπαχτής και τους κάθε είδους κρατιστές και λαϊκιστές, αρκεί να εκδηλώνονται «αντιμνημονιακά».

Και το «αυτοί», φιλελεύθεροι, κεντρώοι και σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί κάθε απόχρωσης που, ανεξάρτητα από τα λάθη και τους πειραματισμούς που έγιναν, έχουν ως προτάγματα τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής, την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης της χώρας, τώρα μάλιστα που οι συνθήκες στο ευρωπαϊκό πεδίο γίνονται πιο ευνοϊκές για διορθωτικές κινήσεις και ουσιαστικά αναπτυξιακά σχέδια.

Μεγάλα τα διακυβεύματα, λοιπόν, αυτών των εκλογών, που όπως τονίζει η προχθεσινή ανακοίνωση των 6 κινήσεων, που κατά τον ορισμό του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν βέβαια στο «αυτοί», «δεν αφορά μόνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη, αλλά και τη βιωσιμότητα βασικών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top