ΑΡΘΡΑ

Ο ΑΕΚτζής Κουβέλης να πει ΟΧΙ!

Στο πτώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου ασέλγησαν πολλοί εδώ και δεκαετίες. Από την εποχή Κοσκωτά, επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν τους συλλόγους για να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα για τις όποιες δραστηριότητές τους. Άνθρωποι της νύχτας και του υποκόσμου «αγόρασαν» ομάδες για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς, να ξεπλύνουν βρώμικα λεφτά και να στήσουν αγώνες!

Δεκάδες Ψωμιάδηδες, παρά τις αποκαλύψεις των σκανδάλων τους και τις καταδικαστικές σε βάρος τους αποφάσεις,…

Στο πτώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου ασέλγησαν πολλοί εδώ και δεκαετίες. Από την εποχή Κοσκωτά, επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν τους συλλόγους για να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα για τις όποιες δραστηριότητές τους. Άνθρωποι της νύχτας και του υποκόσμου «αγόρασαν» ομάδες για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς, να ξεπλύνουν βρώμικα λεφτά και να στήσουν αγώνες!

Δεκάδες Ψωμιάδηδες, παρά τις αποκαλύψεις των σκανδάλων τους και τις καταδικαστικές σε βάρος τους αποφάσεις, όποτε τα παραδικαστικά κυκλώματα τις επέτρεψαν, συνέχιζαν ανενόχλητοι να απομυζούν και να καταστρέφουν το ποδόσφαιρό μας!

Οι σύνδεσμοι των «φιλάθλων» έχουν από καιρό μετατραπεί σε προσωπικούς στρατούς των προέδρων, σε άντρα της βίας, της διακίνησης ναρκωτικών, των διαφόρων ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων, αδίστακτοι, όπως αποδείχτηκε, δολοφόνοι!

Η επίσημη πολιτεία μας, όχι μόνο δεν προσπάθησε να βάλει φρένο στα μαφιόζικα ποδοσφαιρικά κυκλώματα, αλλά αντίθετα, έβαλε και πλάτες, πιστή όπως πάντα στις ψηφοθηρικές ανάγκες του πολιτικού της προσωπικού.

Οι πρόεδροι, ακόμα κι όταν βρίσκονται στη φυλακή, ελέγχουν τις ψήφους των ανεγκέφαλων…

Το κράτος, όχι μόνο έκανε πάντα τα στραβά μάτια στις παρανομίες των συλλόγων, αλλά και νομοθέτησε συχνά για να νομιμοποιήσει την παρανομία τους!

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις υπαγωγές φαλιρημένων ποδοσφαιρικών ΠΑΕ στο άρθρο 44, με βάση το οποίο τους χαρίστηκαν εκατομμύρια, που χρεώθηκαν τελικά στον ελληνικό λαό, όπως και όλες οι «αμαρτίες» που αποκαλύπτονται στις μέρες μας, η μία μετά την άλλη…

Τις μέρες αυτές -σε συνθήκες μιάς πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός- ένα νέο ποδοσφαιρικό έγκλημα ετοιμάζεται να συντελεστεί σε βάρος του, αλλά και σε βάρος του ίδιου του ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζεται να αδειοδοτήσει μια σειρά από ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες οφείλουν τεράστια χρηματικά ποσά στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και σε ιδιώτες!

Κι όλα αυτά, για να μπορέσουν μερικοί ψευτοπαράγοντες να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη, να κάνουν μετεγγραφές της πλάκας τύπου ΠΙΟΥ και να συνεχίσουν να ελέγχουν τα βρώμικα κυκλώματα και τις ψήφους τους! Για να συνεχίσουν οι υποτιθέμενοι ελληνάρες να κραυγάζουν με περηφάνια στα γήπεδα: «Έτσι γαμ… αυτοί που σας χρωστάνε»!

Το ποδόσφαιρο είναι -και δικαίως- ο «βασιλιάς» των σπορ. Το πιο λαϊκό και προσιτό άθλημα. Προσφέρει θέαμα, συγκλονίζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, ενθουσιάζει και συγκινεί! Τέτοιες στιγμές ζήσαμε -και ζούμε- ως έλληνες κάθε φορά που η εθνική μας ομάδα σημείωσε επιτυχίες, χάρη στη μεθοδική δουλειά, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό των ποδοσφαιριστών μας.

Είναι καιρός να απαλλαγούμε από τους νονούς της μπάλας!

Η απόφαση για την παράνομη αδειοδότηση των συλλόγων που δεν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις του νόμου, αντί να βοηθήσει, θα βυθίσει ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρό μας στο τέλμα. Χρειαζόμαστε υγιείς συλλόγους και αποτελέσματα που θα στηρίζονται σε νέες προσπάθειες, μέσα στο γήπεδο και όχι έξω απ’ αυτό… Προσπάθειες που μπορεί να ξαναφέρουν την αξιοπιστία στο άθλημα, να εμπνεύσουν τους αληθινούς φιλάθλους και να ξαναγεμίσουν τα γήπεδα απ’ όπου έφυγαν αηδιασμένοι!

Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς θα βρει το κουράγιο να σταματήσει τον «δικό» του Ιωαννίδη από ένα νέο ρουσφετολογικό ατόπημα… Δεν νομίζω ότι ο Βενιζέλος, μετά το αλήστου μνήμης «ειδικό» νομοθέτημά του και τους «νέους Πανιώνιους», θα αντισταθεί ιδιαίτερα… Ελπίζω, ωστόσο, ότι με το ίδιο θάρρος που έχει επιδείξει μέχρι τώρα, ο Φώτης Κουβέλης μπορεί να πει ΟΧΙ! Και γιατί έχει το κύρος, αλλά και γιατί, σαν ΑΕΚτζής, θα είναι υπεράνω υποψίας, αφού και η διοίκηση της ΑΕΚ ζητάει μια τέτοια, χαριστική, ουσιαστικά, αδειοδότηση, που μπορεί να ξεγελάσει για λίγο τους φανατικούς, αλλά δεν θα δώσει καμιά προοπτική σ’ ένα ιστορικό σύλλογο που συμπλήρωσε φέτος 15 πέτρινα χρόνια αεριτζίδικων υποσχέσεων!

Είμαι σίγουρος ότι οι πραγματικοί φίλαθλοι, που έχουν ζήσει στο πετσί τους τούς …μυστηριώδεις επενδυτές και επίδοξους σωτήρες, είναι έτοιμοι να στηρίξουν κάθε ειλικρινή προσπάθεια για ένα νέο, υγιές ξεκίνημα του ποδοσφαίρου μας, στηριγμένο σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και σε νέα αυθεντικά ταλέντα που αξίζουν την εμπιστοσύνη τους.

Η κρίση είναι ίσως μια ευκαιρία για την εξυγίανση, για ένα νέο ξεκίνημα ΚΑΙ για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top