ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ο αντιμνημονιακός Κουρής…

Η καινούργια εφημερίδα του Γιώργου Κουρή (που στηρίζει, με φανατισμό, Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ), μας πληροφόρησε χθες, πως «όποιος αντιστέκεται στην τρόικα, συλλαμβάνεται» ! Το δημοσίευμα, ήρθε μια ημέρα μετά τη σύλληψη του εκδότη για χρέη προς το δημόσιο. Δεν ήταν η πρώτη σύλληψη, έχει προηγηθεί άλλη μια. Την προηγούμενη φορά, είχε πει ότι τον συνέλαβαν οι δοσίλογοι! Τώρα, επειδή είναι αντιμνημονιακός. Την τρίτη φορά, ίσως ακούσουμε κάτι πιο… προχωρημένο. Τον συνέλαβαν με εντολή Μέρκελ, ας πούμε. Γιατί όχι;

Φοβάμαι, πως κάποιοι απ’ όσους διαβάσουν τον ισχυρισμό Κουρή, μπορεί να τον υιοθετήσουν. Οι μνημονιακοί, κυνηγάνε τους αντιμνημονιακούς εκδότες. Και με τον Τράγκα, κάτι ανάλογο δεν έγινε άλλωστε; Τον κυνηγάνε επειδή αποκαλύπτει «τη γερμανική Κατοχή». Γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η Κατοχή, ο Τράγκας, ίσως εξακολουθούσε να παίρνει τεράστια ποσά κρατικής διαφήμισης για έντυπα ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας.

Οι συλλήψεις των εκδοτών γίνονται πάντα για χρέη. Για χρέη προς το δημόσιο, όμως. Οι νόμοι που υπάρχουν κατά πώς φαίνεται, προστατεύουν μόνο το δημόσιο. Ο συγκεκριμένος εκδότης δεν χρωστάει μόνο στο δημόσιο, αλλά και σε εκατοντάδες πρώην εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ, αλλά και στην Αυριανή. Φυσικά, δεν είναι ο μόνος. Οι μιντιάρχες που χρωστάνε στους εργαζόμενους, πρέπει να ξεπερνάνε τα δάκτυλα και των δυο χεριών και κάτι παραπάνω. Αδελφές Τεγοπούλου, Λυμπέρης, Κωστόπουλος, Σαραντόπουλος κ.ο.κ.

Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται παρέα με τους… συνήθεις κολασμένους των φυλακών. Τους ποινικούς, δηλαδή. Βρίσκονται στα ακριβά σπίτια τους και απολαμβάνουν ό,τι ο καθένας νομίζει. Όλοι, έχουν ακολουθήσει την ίδια ακριβώς συνταγή. Φροντίζουν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς το δημόσιο, αλλά δεν φροντίζουν για τα χρέη σε όλους τους άλλους. Κάτι ανάλογο θα κάνει φαντάζομαι και ο Κουρής.

Το φαινόμενο, δεν αφορά μόνο στους μιντιάρχες. Δεκάδες μεγάλοι επιχειρηματίες, κάνουν ακριβώς το ίδιο. Οι… μνημονιακοί νόμοι είναι με το μέρος τους. Οι νόμοι δεν ειναι με το μέρος των εργαζόμενων. Των πρώην εργαζόμενων. Αυτοί που νομοθετούν, έχουν καμιά καλή ιδέα για να πάψει αυτή η προκλητική μεταχείριση;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top