ΑΡΘΡΑ

Ο Α. Γεωγιάδης και το πρόβλημα του Κ. Μητσοτάκη

Το ιστορικό πρόβλημα της ελληνικής Δεξιάς είναι ότι νίκησε δια της βίας. Αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί στο εσωτερικό της ενδημούν ακόμη και σήμερα απόψεις που έχουν με τον φιλευθερισμό τη σχέση που έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο και μάλιστα δίνουν τον τόνο.

Το πολιτικό πρόβλημα της ΝΔ του Μητσοτάκη επί των ημερών μας είναι ότι για να μπορέσει να νικήσει την καραμανλική παράδοση στο κόμμα συνάπτει ανίερες συμμαχίες με αυτό το ακροδεξιό κομμάτι ακολουθώντας μια στρατηγική περικύκλωσης του δεξιού χώρου όπως ακριβώς είχε κάνει και ο πατέρας Μητσοτάκης. Τότε, για να αντιμετωπίσει τον καραμανλικό υποψήφιο Στεφανόπουλο στην ηγεσία του κόμματος, τα βρήκε με τον σκληρό πυρήνα της αβερωφικής πτέρυγας.

Έτσι γεννήθηκε πολιτικά ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης. Το πρόβλημα αυτό είναι δυστυχώς δομικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος και όχι συγκυριακό σχετιζόμενο μόνο με περσόνες του δημόσιου βίου στη χώρα, τύπου Γεωργιάδη.

Ο Γεωργιάδης δηλαδή είναι ένα ακραίο σύμπτωμα αυτής της νόσου. Επίσης, δυστυχώς, με τον τρόπο της, η νόσος μετακυλλύεται και στην Αριστερά, τον ιστορικά αδύναμο και ηττημένο – όπου κι εκεί υπάρχουν άλλα ανοιχτά θέματα δημοκρατίας – δηλητηριάζοντας έτσι τη δυνατότητα συναινέσεων ως προς τη δυνατότητά μας να διαφωνούμε συντεταγμένα για το μέλλον αυτής της χώρας. Το γεγονός δηλαδή ότι σήμερα έχουμε και αυτό άλυτο κάνει πιο δύσκολες τις ζωές μας. Θα τα καταφέρουμε ωστόσο.

Από ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του αρθρογράφου στο fb

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top