ΑΡΘΡΑ

Ο «διάλογος» Γλέζου- Γιούνκερ

Τρεις ερωτήσεις δέχθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, όταν βρέθηκε ενώπιον της ολομέλειας των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την επικύρωση της επιλογής του στο αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν από την Ευρωβουλή την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Ο κ. Γλέζος τον ρώτησε αν θα υπηρετήσει την Ευρώπη των λαών ή την Ευρώπη του χρήματος και των τραπεζών, πώς θα αντιμετωπίσει την τουρκική κατοχή στην Κύπρο και αν θα σταματήσει η Κομισιόν να αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν θέρετρο και απέραντο ξενοδοχείο.

Ο κ. Γιούνκερ δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις, αν υποθέσουμε ότι υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Είπε όμως ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη διαφθορά σε κράτη μέλη της ευρωζώνης και δεν συνέστησε αυτός να μην φορολογούνται στην Ελλάδα «οι πάμπλουτοι και οι Ωνάσηδες», όπως επίσης ότι δεν μπορεί μια χώρα να ξοδεύει λεφτά που δεν έχει.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top