ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο «καλός» και ο «κακός» ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (όλου του ΣΥΡΙΖΑ) για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης/πώλησης μέρους της ΔΕΗ ήταν ως συνήθως θορυβώδης:

.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 17:00, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ κοινωνικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης,  συλλογικότητες, πολιτικές δυνάμεις, βουλευτές, με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες. Πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Η λαϊκή κινητοποίηση να αποτρέψει τη ψήφιση και την υλοποίηση ενός εγκλήματος σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εθνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία είχαν σταλεί προσκλήσεις σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγους και ΔΗΜΑΡ.                                                                                                              Το   φιάσκο της εκδήλωσης η Κουμουνδούρου θα το συζητάει για καιρό αλλά το θέμα μας είναι άλλο.                                                                              

.

Θορυβώδης είναι και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ (όλου του ΣΥΡΙΖΑ)  στο νέο πραξικόπημα της δικαστικής εξουσίας να    ανατρέψει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης!

.

Θορυβώδης ήταν και η σιωπή αυτών των αριστερών υβριδίων (υβριδίων με την έννοια ότι συνδυάζουν χαρακτηριστικά αριστερού μανιχαϊσμού και παλαιοκομματικού δεξιού τυχοδιωκτισμού για πρώτη φορά στο ελληνικό κομματικό στερέωμα) στην προηγούμενη εγκληματική επίθεση των συντεχνιών δικαστικών και ένστολων σους ανέργους της ιδιωτικής οικονομίας, με την «συνταγματική» αρπαγή του μεγάλου μέρους του πλασματικού πρωτογενούς πλεονάσματος.

.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (όλος ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει διακρίνει καμία δημοσιονομική πρόκληση, καμία άδικη μεταχείριση, καμία αντιδημοκρατική εκτροπή σε όλα αυτά. Η αιδήμων σιωπή του δείχνει ότι μάλλον τα θεωρεί μαχητική αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών!

.

Δε μένει παρά οι ένστολοι να πάρουν τα όπλα (για να ξεσκουριάσουν και λίγο βρε αδερφέ) φροντίζοντας για την κάπως γρηγορότερη αποκατάσταση και των υπολοίπων μνημονιακών αδικιών.  Όλο και κάποιος Κόλλιας θα βρεθεί να ηγηθεί της «επανάστασης», όλο και κάποιος μητροπολίτης θα ευλογήσει το εθνικό της έργο. Έργο που το έχουμε δει ή το έχουμε ζήσει κάμποσες φορές.

.

Επιτρέψτε μου να θεωρώ τις συνεχείς προσπάθειες ανατροπής της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβερνητικής εξουσίας από φορείς της δικαστικής εξουσίας, προσεταιριζόμενης οπορτουνίστικα τους ένστολους πολίτες και απ’ ό,τι φαίνεται όλα τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια στη συνέχεια, ως συνειδητή κίνηση παρακρατικών κέντρων προς μία αργόσυρτη πολιτειακή εκτροπή και όχι απλά ως μία «αθώα» συντεχνιακή οικονομική διεκδίκηση.

.

Μπαλτάκοι και Τσιπραίοι είναι οι ανοικτοί υποστηρικτές τους, μπροστά στα μάτια μας

.

Θορυβώδης και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ (όλου του ΣΥΡΙΖΑ)  στο θέμα των αποτεφρωτηρίων νεκρών και των αόρατων ταλιμπανικών δυνάμεων, που κρατούν τη χώρα μας ουραγό σε ζητήματα δικαιωμάτων του πολίτη, ενώ την ίδια στιγμή κανοναρχεί για τα δικαιώματα του Σάββα Ξηρού μην τυχόν και στεναχωρηθεί η ΡΟΖΑ η ναζιάρα.

.

Που είναι άραγε αυτό το αντιγραφάκι του Αλέξη, ο Σακελλαρίδης,  να συνυπογράψει την κοινή δήλωση Καμίνη-Μπουτάρη ότι «Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να ενσωματώσει στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που ψηφίζεται σήμερα, τη νομοθετική πρόταση, την οποία έχουν καταρτίσει κορυφαίοι νομικοί, και προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι «αόρατες δυνάμεις» εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων».

.

Μήπως διαβάζει για τίποτα εξετάσεις και δεν ηύρε το χρόνο ν’  ασχοληθεί;

.

Ο κατάλογος αντίστοιχων  «θορύβων» και «σιωπών» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιβεβαιώνει το πραγματικό και κυρίως ενιαίο λαϊκίστικο συντηρητικό του πρόσωπο είναι τεράστιος.

.

Η άποψη που τελευταία (προφανώς στα πλαίσια του λεγόμενου νέου συνασπισμού εξουσίας με προοδευτικό πρόσημο) υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας κακός και ένας καλός ΣΥΡΙΖΑ, πέστε το και αλλιώς ένας προοδευτικός και ένας μη προοδευτικός  είναι λανθασμένη και έωλη:

.

Η αντιμνημονιακή ατζέντα, η εμφυλιοπολεμική ρητορική, η άρνηση συμμετοχής στη διαπραγμάτευση του κρατικού χρέους, η άρνηση κάθε συναινετικής πρακτικής, η κοινοβουλευτική σύμπλευση με τα παλαιοκομμουνιστικά απολιθώματα και με την εθνικόφρονα αντιμνημονιακή λαϊκή δεξιά των ΑΝΕΛ, η πριμοδότηση της παρανομίας, οι τραμπουκισμοί τύπου καρφίτσας σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, οι καταστροφές δημόσιας περιουσίας σε σταθμούς του μετρό, η καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας στις Σκουριές, οι προπηλακισμοί και τα γιαουρτώματα βουλευτών, η συμβολή στην άνοδο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, η απόπειρα της ποδοσφαιροποιημένης νεολαίας του να…. συνευρεθεί με τον π… τον  Κουβέλη πάνω στα κουρέλια του μνημονίου(!) είναι επιτεύγματα όλου του ΣΥΡΙΖΑ.

.

Στην πορεία εκτόξευσής του από το αριστερό ανανεωτικό 4%  στο λαϊκοπατριωτικό αντιμνημονιακό 27% συνέβαλαν συνειδητά και εξίσου οι «κακοί» της αυτόματης επαναφοράς των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009 και οι «καλοί» της σταδιακής αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών.

.

Γιατί και οι δύο «διαφορετικές πολιτικές» είναι στην ουσία η ίδια δημαγωγική εξαγγελία,  αφού ούτε άμεσα ούτε σταδιακά θα αποκατασταθούν χαμένα εισοδήματα αν το κράτος δεν αυγατίσει τα έσοδά του.

.

Πρόκειται τελικά για συντηρητική απατεωνία να λες σε όσους έχασαν εισόδημα ότι θα το πάρουν πίσω, χωρίς να προτάξεις έναν πειστικό οικονομικό/αναπτυξιακό σχεδιασμό. Αλλά η ανακοίνωση για τον «νέο ανένδοτο» για τη ΔΕΗ, τελειώνοντας με τη φράση, «η λαϊκή κινητοποίηση να αποτρέψει τη ψήφιση και την υλοποίηση ενός εγκλήματος σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εθνικής οικονομίας» όχι απλά δεν δείχνει τέτοια πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ (όλου του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αντίθετα αποδεικνύει την πάγια τακτική του να υπηρετεί τη μία και μόνη συμπαγή ιδεολογική του αλήθεια:

.

«Υποσχόμαστε σε όλους τα πάντα, χαϊδεύουμε αυτιά αφελών μαζών και κρατικών λαμόγιων, δικαιολογούμε την τυφλή οργή και την ανομία μέσω μιας αέναης αριστερής (στην ουσία δεξιότατης) ηθικολογίας και διαρκούς χρήση ιστορικών στερεοτύπων, οικοδομημένων πάνω στην άγνοια, το φανατισμό, τη στρέβλωση της ιστορίας του χθεσινού κόσμου και της πραγματικότητας του σημερινού».

.

Αυτό και κανένα άλλο είναι το κοινό ιδεολογικό μορατόριουμ μεταμοντέρνων σταλινικών οραματιστών, σοσιαλ-ληστών του παλαιοπασοκικού συνδικαλιστικού μετακράτους, πεφωτισμένων ανανεωτών ενός light Λενινισμού, κρατιστών που βαρυστομάχιασαν με το Μαρξ και ξύπνησαν με ξινίλες Τσάβες και ένα σωρό άλλων  ασήμαντων αντιευρωπαϊκών απιθανοτήτων.

.

Αυτό και κανένα άλλο είναι το εσωτερικό μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο επιχειρεί και θα επιχειρεί να πείσει για «την ανάγκη που έχουμε εμείς και τα παιδιά μας» από μία κυβέρνηση με ηγεμόνα το ΣΥΡΙΖΑ (όλο το ΣΥΡΙΖΑ) και δορυφόρους συνεργάτες το ΚΚΕ το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και (πάντα) έναν κάποιον οικολογικό μαϊντανό.

.

Τελευταίως υπάρχουν ορισμένοι και στη ΔΗΜΑΡ (σε ό,τι απέμεινε τέλος πάντων) που ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένας καλός και ένας κακός ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισαν ότι πρέπει να συμπαραταχτούν σε μία τέτοια κυβέρνηση όπου ως σοσιαλδημοκράτες κεντροαριστεροί ανανεωτές της ευθύνης θα βοηθήσουν τον καλό ΣΥΡΙΖΑ να συμφιλιωθεί με το κακό alter ego του και αφού το εξημερώσουν, θα πορευθούν συντεταγμένα και αναστοχαστικά (προσπαθώ να φτιάξω με το νου μου μία στερεοσκοπική φωτογραφία του Κου Στρατούλη αναστοχαζόμενου) προς μία εντελώς ανεξάρτητη Ελλάδα, μέσα σε μία στέρεη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία!

.

Αλλά αυτά να σας πω της αλήθεια δεν τα φοβάμαι πια.

.

Εκείνο που φοβάμαι είναι ότι τα παιδάκια μας «..θα πάνε θερισμένα κι αναπολόγητα» σύμφωνα με μία φράση του Αλέκου Παπαδόπουλου στη βαρυσήμαντη (βαρυσήμαντη για μή λαμόγια) συνέντευξή του στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής

.

Απ’ ό,τι κατάλαβα διαβάζοντάς την ούτε εκείνος έχει διαπιστώσει δύο ΣΥΡΙΖΑ σε συσκευασία ενός.

.

Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος

.

Ούτε καν ο Στάλιν!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top