ΑΡΘΡΑ

Ο Κασιδιάρης κο-κο-κο, το πουλάκι τσίου

Ηλίας Κασιδιάρης από την Κρήτη, για τα βουλευτικά προνόμια: «Εκμεταλλευόμαστε ορισμένα προνόμια. Έχουμε πάρει την άδεια οπλοφορίας. Δεν έχει αυτόφωρο άμα γίνει κανά επεισόδιο και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας.» Θρασυδειλία, λέγεται στην επίσημη ελληνική γλώσσα, αλλά στη λαϊκή σημειολογία η έννοια ταυτίζεται με το πτηνό που γεννά αυγά, «χρυσά» στην περίπτωση αυτή.

Ηλίας Κασιδιάρης από την Κρήτη, για τα βουλευτικά προνόμια: «Εκμεταλλευόμαστε ορισμένα προνόμια. Έχουμε πάρει την άδεια οπλοφορίας. Δεν έχει αυτόφωρο άμα γίνει κανά επεισόδιο και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας.» Θρασυδειλία, λέγεται στην επίσημη ελληνική γλώσσα, αλλά στη λαϊκή σημειολογία η έννοια ταυτίζεται με το πτηνό που γεννά αυγά, «χρυσά» στην περίπτωση αυτή.

.

Χρήστος Παπάς, επίσης από την Κρήτη: «Δεν έχουμε πρόβλημα να ξεδιπλώσουμε και να δείξουμε τη σημαία, είναι ο αναγεννώμενος φοίνικας με τον στρατιώτη.» Το πουλί της χούντας, εννοεί.

.

Συμπέρασμα: «Ο Κασιδιάρης …κο- κο- κο, το πουλάκι τσίου, το πουλάκι τσίου», όπως λέει και ένα γελοίο τραγουδάκι που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο. Παρότι γελοίο, όμως, το τραγουδάκι έγινε της μόδας και φοβάμαι ότι το ίδιο τείνει να γίνει και με τη Χρυσή Αυγή. Ειδικά όταν έχει να «ανταγωνιστεί» τη σοβαροφάνεια ή τη γελοιότητα βουλευτών, όπως συνέβη με τον απίστευτο Ταμήλο, του οποίου φάνηκε μικρή η αμοιβή για να συμμετάσχει σε μια επιτροπή της Βουλής. Δεν βλέπει την καμπούρα του ο …Καμήλος;

.

Για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και την αντιμετώπισή της, έχουν γραφεί πολλά από αναλυτές, αρθρογράφους, ειδικούς επιστήμονες. Υπάρχει και προβληματισμός για το αν θα πρέπει να απαγορευθεί ως κόμμα. Νομίζω ότι η απαγόρευση θα τους περιβάλει με τον μανδύα του κατατρεγμένου, του κυνηγημένου και μάλλον θα τους κάνει τζάμπα μάγκες. Ο νόμος, όμως, πρέπει να εφαρμοστεί, όχι μόνο για λόγους ισονομίας. Σκεφτείτε, πόσοι πολίτες θα λουφάξουν, θα σιωπήσουν, θα σκύψουν το κεφάλι, θα φοβηθούν αντικρίζοντας τα φασιστοειδή, όταν ο ίδιος ο αξιωματικός της αστυνομίας ανέχεται τις on camera μαγκιές του Κασιδιάρη; Kαι βέβαια, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης επέδειξε το «αντριλίκι» του μπροστά στην κάμερα.

.

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι να φοβηθούμε τη Χρυσή Αυγή. Όταν φοβάσαι, τότε ανέχεσαι, δεν μιλάς, σιωπάς και πολλές φορές περνάς στην άλλη πλευρά. Συμμαχείς ή ταυτίζεσαι με αυτόν που προκαλεί το φόβο. «Για να φοβηθεί ο φόβος και να φύγει, πρέπει να τον κοιτάξεις κατάματα», έλεγε ένας μεγάλος Κρητικός, ο Νίκος Καζαντζάκης. Στην αστυνομία όμως φαίνεται να λοξοκοιτούν, όπως κάνουν και τα πτηνά στο κοτέτσι!

.

Ο Μιχάλης Πολυδώρου είναι δημοσιογράφος

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top