ΑΡΘΡΑ

Ο Κος Θ και οι πλειστηριασμοί

Καθώς ο Κος Θ. καθόταν στη γνωστή θέση της καφετέριας όπου καθημερινά απολάμβανε τον καφέ του, διαβάζοντας την εφημερίδα του, το μάτι του έπεσε στην εξής είδηση: «Οι τροϊκανοί θα είναι υπεύθυνοι για πολιτική αστάθεια στη χώρα, αν συνεχίζουν να πιέζουν για πράγματα που δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή, όπως είναι το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ , Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

.

 

Καθώς ο Κος Θ. καθόταν στη γνωστή θέση της καφετέριας όπου καθημερινά απολάμβανε τον καφέ του, διαβάζοντας την εφημερίδα του, το μάτι του έπεσε στην εξής είδηση:

.

«Οι τροϊκανοί θα είναι υπεύθυνοι για πολιτική αστάθεια στη χώρα, αν συνεχίζουν να πιέζουν για πράγματα που δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή, όπως είναι το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ , Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

.

Με φανερή στο πρόσωπό του την ενόχληση, κάτι που σπάνια άφηνε να φανεί, σηκώθηκε βιαστικά, τόσο που δεν πλήρωσε τον καφέ, όχι επειδή δεν υπήρχε απόδειξη, πράγμα που ο σερβιτόρος ούτε καν να διανοηθεί μπορούσε για το τραπέζι του Κου Θ. αλλά επειδή είχε ήδη σχηματιστεί στο μυαλό του η απάντηση και ο αποδέκτης. Έφτασε στο σπίτι του σχεδόν τρέχοντας και με φανερή την ανυπομονησία του κάθισε μπροστά στο πληκτρολόγιο και έγραψε την απάντηση:

.

«Αγαπητέ Κε Βενιζέλο.

.

Είμαι εφοπλιστής, παντρεμένος με τρία παιδιά 30, 32 και 34 ετών, ζωή να έχουνε. Επειδή έχουν από καιρό ενηλικιωθεί και επειδή πιστεύω ότι έπρεπε να αυτονομηθούν από την οικογενειακή υπερπροστατευτικότητα, πήρα ένα δάνειο από την τράπεζα, τους αγόρασα από ένα πεντάρι παραλιακό ρετιρέ, ώστε να αναλάβουν πια τα του οίκου τους και να γίνουν πιο υπεύθυνα.

.

Έχω σταματήσει φυσικά να εξυπηρετώ αυτό το δάνειο, αφού δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω. Προφανώς, μόλις ανασταλεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, θα αρχίσω και πάλι να το εξυπηρετώ κανονικά, αφού το μόνο που δεν μου λείπει είναι το «μετρητό». Μάλιστα σας προτείνω να άρετε την απαγόρευση για όλους (αφού όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο), γιατί τότε θα μπορέσω σε κάνα δυο μήνες από την άρση να χτυπήσω κοψοχρονιά τρία «φιλετάκια» που έχω βάλει στο μάτι στην παραλιακή, ξενοίκιαστα και παντέρημα, αλλά κάνω υπομονή. Άσε που έχω μάθει πως είναι και τα τρία υποθηκευμένα στην τράπεζα που έχω πάρει το δάνειο (για να έχουν ένα κεραμίδι δικό τους τα καμάρια μου), οπότε μόλις γίνουνε τα συμβόλαια κάνω τράμπα με την τράπεζα το ένα και ξεπληρώνω και το δάνειο. Πού θα πάει, θα τους το πάρω πάλι πίσω μισοτιμής, είτε έχει, είτε δεν έχει αρθεί η απαγόρευση, αφού το χρονικό διάστημα που ίσχυσε ήταν αρκετό για να βάλει σε καθοδικό λούκι τις εμπορικές τιμές των ακινήτων. Φροντίσατε δηλαδή όλοι για μένα, υπερασπίζοντας για άλλη μία φορά τη λαϊκή κατοικία και οφείλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό. Και έτσι θα κινηθεί και η οικονομία μας. Εννοώ η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ οικονομία, να κονομάμε από την ύφεση και με συγχωρείτε για την αργκό, αλλά μην ξεχνάτε ότι και εγώ ένα αυτοδημιούργητο παιδί της εργατικής τάξης είμαι.

.

PS! Η ανακοίνωση του κόμματός σας για πάγωμα των πλειστηριασμών για ακόμη ένα χρόνο,  πόσο μάλλον του Κου Κουβέλη που μιλά για περισσότερα χρόνια και κατά μείζονα λόγω του Κου Κουτσούμπα και εκείνου του μικρού συμπαθητικού νεαρού με το κοκκοράκι που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του, νομίζω ότι ευνοούν τα σχέδιά μου, μιας και ΕΓΩ έχω τη δύναμη να περιμένω».

.

Μόλις τελείωσε ο Κος Θ., έκανε save και το έστειλε στα e mail, όλων των πρωϊνάδικων, γνωρίζοντας ότι σε κανένα δεν επρόκειτο να διαβαστεί. Το έστειλε βέβαια και στη «Μεταρρύθμιση», βέβαιος ότι θα δημοσιευθεί.

.

Η σιγουριά του ότι μόλις δημοσιευόταν θα σχολιαζόταν ανελέητα ως νεοφιλελεύθερο παραλήρημα από τους ντεληκανήδες της διαδυκτιακής σχολιογραφίας, τον έκανε να αισθάνεται Μεϊμάρογλου στη θέση του Μεϊμάρογλου!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top