ΑΡΘΡΑ

Ο Μάιος μας έρχεται…

Ωιμέ!!! Άρχισε η προεκλογική περίοδος και όλα τα σκυλιά στην πίστα (όπως συνήθως λένε). Μπαίνουμε στο γνωστό νοσηρό κλίμα ενός αυτιστικού αγώνα, που δεν αφήνει τους πρωταγωνιστές και ανταγωνιστές να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, για να αντιληφθούν πως ακριβώς τέτοιες κομματικές φανφάρες, έκαναν να φτάσουμε στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, με την κατάντια τής πολιτικής ηθικής και τον ξεπεσμό των όποιων αξιών.

Ωιμέ!!! Άρχισε η προεκλογική περίοδος και όλα τα σκυλιά στην πίστα (όπως συνήθως λένε). Μπαίνουμε στο γνωστό νοσηρό κλίμα ενός αυτιστικού αγώνα, που δεν αφήνει τους πρωταγωνιστές και ανταγωνιστές να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο, για να αντιληφθούν πως ακριβώς τέτοιες κομματικές φανφάρες, έκαναν να φτάσουμε στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, με την κατάντια τής πολιτικής ηθικής και τον ξεπεσμό των όποιων αξιών.

.

Θα δείτε πως όλα θα χειροτερέψουν και η καθημερινότητά μας θα γίνει πιο κραυγαλέα, ο ανταγωνισμός θα χτυπήσει κόκκινο και οι αντίπαλοι θα δείξουν τα δόντια, θα αρχίσουν τα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, για να μην πούμε πως θα τρέχουν έως και τα σάλια τους σαν τα λυσσασμένα σκυλιά! Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η πόλωση λειτουργεί με έντονους ρυθμούς, με τους πολίτες να είναι χωρισμένοι σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς». Ετικέτες που έχουν τοποθετηθεί αβασάνιστα και εν αδίκω, με αποτέλεσμα να κρίνεται η τύχη των εκλογών, έστω και των αυτοδιοικητικών, από τούτη την πλάνη…

.

Θα έχουμε να κάνουμε και πάλι με υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες, που θα αναζητούν θώκους και θέσεις στον δημοτικό μηχανισμό και στις περιφέρειες, την ώρα που (αυτός ο μηχανισμός) θα εξακολουθεί να κρατάει ψηλά την ελληνική… παράδοση τής γραφειοκρατίας, που επί δεκαετίες ταλαιπωρεί τους πολίτες σε ακραίο βαθμό. Θα περίμενε κανείς, μέσα στο πλαίσιο τής κρίσης, να αδράξουν την ευκαιρία και να χτυπήσουν το πολυκέφαλο τέρας γραφειοκρατία-διαφθορά-λαμόγιο, που κρατάει και καταρρακώνει με τα νύχια του το νεοελληνικό κράτος και να αφήσουν τα εύκολα και λαϊκίστικα ταμπελάκια. Να αρθρώσουν θέσεις και λύσεις για τις χρόνιες αγκυλώσεις που μας ταλαιπωρούν.

.

Αντίθετα, παρατηρώ πως υπάρχει αθρόες υποψηφιότητες και ένας στρατός ολόκληρος κατεβαίνει απτόητος στον αγώνα για να διεκδικήσει μια θέση σε Συμβούλια και σε αξιώματα που υπόσχονται «εξυπηρέτηση στους πολίτες». Και να η δημιουργία νέων κομμάτων, και να οι προσχωρήσεις σε κόμματα, και να τα χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση, και είμαστε ακόμα στην αρχή… Σε περιπτώσεις, το πράγμα προκαλεί γέλιο και γραφικότητα.

.

Οι εκλογές είναι μπροστά μας, που σημαίνει πως όλα τα συσσωρευμένα θέματα-προβλήματα, οικονομίας-μνημονίων, αδικιών προς τις μεσαίες και φτωχές τάξεις, θα…λυθούν! Έτσι προχώρησε δυστυχώς η πορεία τής νεώτερης Ελλάδας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ας αναρωτηθούμε: Ως φάρσα;

.

Τα γκάλοπς, οι έρευνες, οι σφιγμομετρήσεις δείχνουν χαμηλότατα ποσοστά στην αξιοπιστία των συμμετεχόντων πολιτικών υποψηφίων. Όλοι ακολουθούν τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις τών δημοφιλών πολιτικών κομμάτων, που δεσπόζουν στο πολιτικό παιχνίδι. Τι θα είναι αυτό που θα ανατρέψει την διαφαινόμενη εξέλιξη της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα επινοηθεί; Τι θα ευνοηθεί από τα ΜΜΕ και τα διαδικτυακά πολυμέσα; Τι θα είναι αυτό που θα εμποδίσει το ισχυρό ρεύμα διαμαρτυρίας τής συγκεκριμένης αριστεράς; Η αναμονή θα είναι αγωνιώδης, για όσους από τους πολίτες αναζητούν μια λύση προοδευτικής κατεύθυνσης. Σε μια εποχή που αναζητιέται η αριστερή, έστω κεντροαριστερή πολιτική, ενώ πυκνή ομίχλη καλύπτει τον ορίζοντα….

.

«Ο Μάιος μας έρχεται/εμπρός βήμα ταχύ

.

να τον προϋπαντήσουμε/παιδιά στην εξοχή»

.

Θυμάμαι που το λέγαμε πιτσιρικάδες και δεν είχαμε καν το νου μας σε εκλογές και σε τέτοια πράγματα. Τώρα, με τον Μάιο να μας δείχνει τα δόντια του και να μας… απειλεί, εμείς θα πρέπει να ψηφίσουμε τους καταλληλότερους, τους ικανότερους! Ποιοι είναι αυτοί;

.

Η πολιτική πραγματικότητα μας φέρνει σε μεγάλη δυσκολία για να συμπεριφερθούμε σοφά…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top