ΑΡΘΡΑ

Ο πολτός της ασημαντότητας

Και βέβαια είναι σημαντική είδηση η σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. Και βέβαια έχει αξία να αναγνωριστεί η προσφορά των ανθρώπων που συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών. Αλλά δεν έχει απολύτως καμία αξία η μετατροπή της είδησης σε σε λαϊκό θέαμα, με έμφαση σε απίθανες λεπτομέρειες που δεν έχει λόγο να γνωρίζει κανείς και η μετατροπή της ενημέρωσης σε ένα παράξενο είδος ψυχαγωγίας, όπου το ακροατήριο εκπαιδεύεται να απολαμβάνει το φόβο του και τη μύησή του στα μυστικά εκείνου που του προκαλεί τον φόβο.

Πολύ περισσότερο είναι ανώφελη και αντιπαραγωγική η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το αν και πόσο καθαρή είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Αυτός ο καβγάς είναι προσβλητικός για όποιον τον παρακολουθεί και εξαιρετικά βλαπτικός για τις δημόσιες υποθέσεις.

Συμβαίνουν γύρω μας φοβερά πράγματα: Η κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία προκαλεί σοκ και δέος, στη Γάζα εκτελούνται παιδιά την ώρα που παίζουν. Η πραγματικότητα είναι πάρα πολύ σκληρή και σύνθετη, γίνεται δύσκολο να παρακολουθήσουμε, να κατανοήσουμε και να αφομοιώσουμε όλα όσα συμβαίνουν. Δεν υπάρχει χώρος μέσα μας για τα ασήμαντα που προβάλλονται ως σημαντικά, δεν υπάρχουν και αντοχές.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top