ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο Σπηλιωτόπουλος στο δρόμο του Μπαλτάκου!

Το πρώτο debate για το Δήμο της Αθήνας έγινε σε τηλεοπτικό σταθμό χωρίς τη συμμετοχή του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Αρη Σπηλιωτόπουλου.Στη σχετική επιστολή δικαιολόγησε την άρνηση του υποστηρίζοντας ότι η διοργάνωση της συζήτησης «δεν διευκρινίζει τα κριτήρια της παρουσίας ορισμένων εκ των υποψηφίων και της απουσίας άλλων» και… «δεν διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων…»

Το πρώτο debate για το Δήμο της Αθήνας έγινε σε τηλεοπτικό σταθμό χωρίς τη συμμετοχή του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Αρη Σπηλιωτόπουλου.Στη σχετική επιστολή δικαιολόγησε την άρνηση του υποστηρίζοντας ότι η διοργάνωση της συζήτησης «δεν διευκρινίζει τα κριτήρια της παρουσίας ορισμένων εκ των υποψηφίων και της απουσίας άλλων» και… «δεν διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων…»
Για ποιόν ο κ.Σπηλιωτόπουλος έχασε την ευκαιρία να πει τις απόψεις του και να σαρώσει-όπως πιστεύει- με τα επιχειρήματά του;
Μήπως ενοχλήθηκε από τη μη συμμετοχή του υποψηφίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ; Μήπως θεώρησε απαράδεκτη τη μη πρόσκληση υποψηφίων άλλων μικροτέρων συνδιασμών;
Δύσκολο,εως απίθανο.

Τότε;
Ο κ.Σπηλιωτόπουλος δεν πήγε γιατί δεν προσεκλήθη ο Κασσιδιάρης.Προφανώς κατά τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας,είναι η απουσία του που δεν διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων και τον…δημοκρατικό διάλογο!

Η κίνησή του,πέρα απο το ότι δείχνει μια απερίγραπτη περιφρόνηση στους πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πολιτικώς ανόητη και να ενταχθεί απλώς στην απέλπιδα προσπάθεια του να προσεταιριστεί κάποιους εν δυνάμει ψηφοφόρους του Κασσιδιάρη.

Φοβούμαι όμως, ότι αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή, είναι το έλασσον: Δηλαδή, ότι η Ν.Δ. επέλεξε για υπόψηφιο στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας,έναν πολιτικό στέλεχός του που καθημερινά μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Το πιό σοβαρό,το μείζον,δεν είναι μόνο ότι ο κ.Σπηλιωτόπουλος υιοθετεί το λεξιλόγιο της Χρυσής Αυγής(βλέπε τα περί τζαμιού),ούτε ότι της κλείνει το μάτι με νόημα.

Είναι ότι με την απουσία του (και τις δικαιολογίες που επιστράτευσε) από μια κορυφαία διαδικασία των εκλογών,όπως είναι οι προεκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων για τη Δημαρχία της πρωτεύουσας,ο κ.Σπηλιωτόπουλος μας έδειξε με τον πιό καθαρό και κατηγορηματικό τρόπο ότι

θέλει τον Κασσιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή -την ώρα που είναι υπόλογοι για το μισό ποινικό κώδικα-να είναι ισότιμοι συνομιλητές και μάλιστα τη συμμετοχή τους τη θεωρεί και ως ουκ άνευ στοιχείο δημοκρατικότητας!!!

Με άλλα λόγια,ο κ.Σπηλιωτόπουλος όχι μόνο βάζει στην προεκλογική του ατζέντα την επιχειρηματολογία της Χ.Α. αλλά πιέζει έτσι ώστε το ναζιστικό κόμμα και ο εκπρόσωπός του να είναι παράμετρος και μάλιστα καθοριστική των εξελίξεων με ότι συνεπάγεται αυτό!Και όταν δεν μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις,τότε αυτό καθορίζει τις δικές του αποφάσεις.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιο Μπαλτάκος δεν γίνεται!!!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top