ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ο Φαήλος, ο Βορίδης και οι μετανάστες

Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό με τους παράνομους μετανάστες.

Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό με τους παράνομους μετανάστες. Οτι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη ροή από τον Εβρο ή τα νησιά και στη συνέχεια, επειδή δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος, να διοχετεύονται με την άδεια της αστυνομίας στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις γιατί δεν ξέρουν τι να τους κάνουν. Ομως κι αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες, από διάφορους πολιτικάντηδες, ξεπερνούν κάθε όριο λαϊκισμού και ρατσισμού.

Μόλις προχθές ο εξ απορρήτων σύμβουλος του κ. Σαμαρά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης συμφώνησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να σταμπάρονται με κάποιο σημάδι στο σώμα για να τους ξέρουμε. Οτι έκανε δηλαδή περίπου ο Χίτλερ με τους Εβραίους… Μας… καθησύχασε βέβαια λέγοντας ότι δεν σκοπεύουμε να τους κάνουμε σαπούνι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, αλλά θα μπορούμε έτσι να τους στέλνουμε πιο εύκολα πίσω στην πατρίδα τους. Αν δεν μπορούν, αν δεν θέλουν, κάτι θα σκεφτεί πάλι ο προστάτης της ασφάλειας μας.

Ο άλλος ομοϊδεάτης του ο κ. Βορίδης, αφού αποκαθάρθηκε από το παρελθόν του και κατέλαβε υπουργικό θώκο, προκειμένου να μαζέψει μερικές ψήφους παραπάνω και να ανεβάσει τις μετοχές του στην κομματική επετηρίδα, ξέχασε ότι είναι μέλος μιας κυβέρνησης και θεωρεί ότι μπορεί μόνος του να αποφασίζει για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες.

Αφού συμφώνησε και το κόμμα του και ο ίδιος για τα περιβόητα στρατόπεδα προσωρινής κράτησης, μόλις διαπίστωσε ότι το πρώτο θα γίνει στην εκλογική περιφέρεια τόριξε στο τσάμικο. Επειδή λέει δεν του ζήτησαν την άδεια για τη χρησιμοποίηση των λυόμενων, που τυπικά ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου του αποφάσισε να βάλει… βέτο στη χρησιμοποίηση τους και να απαγορεύσει την ίδρυση του στρατοπέδου στην Αμυγδαλέζα. Για λίγους ψήφους παραπάνω, πήγε περίπατο το προφίλ του… σοβαρού πολιτικού που μας πλάσαρε για να ξεχάσουμε το παρελθόν του. Ο λαϊκισμός και η κομματική φαυλοκρατία σε όλο της το μεγαλείο…

Δυστυχώς όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα ακούσουμε πολλά ακόμα από επίδοξους εθνικοπατριώτες. Το θέμα προσφέρεται άλλωστε για δημαγωγική εκμετάλλευση και φυσικά δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μόνο που ούτε με ρατσιστικές κορώνες, ούτε με ευκαιριακούς λαϊκισμούς διαμορφώνεται πολιτική και πολύ περισσότερο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Αλλα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο καθένας που θέλει να επενδύσει στο φόβο και την αγωνία των πολιτών, μπορεί να κάνει ανέξοδα το κομμάτι του, δηλώνοντας ό,τι θέλει, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιοι ψηφοφόροι θα παρασυρθούν. Για το τι θα γίνει μετά, «έχει ο Θεός» που θά ’λεγε και ο κ. Σαμαράς…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top