ΑΡΘΡΑ

Παιδευτικά και όχι αντι-εκπαιδευτικά

.

Να ονειρεύεσαι όνειρα όχι μικρά

.

Γιατί αυτά δεν έχουν τη δύναμη

.

Να σηκώσουν ψηλά την καρδιά.

.

Αντ. Μακρυδημήτρης, Όνειρα

.

 

.

  .

 1. Χρειάζονται αλλαγές αντικειμένων και τίτλων Υπουργείων γιατί δεν είναι συμβατές οι συγκολλήσεις.
 2. .

.

Προτείνω: Υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας (αντί το γνωστό μακρόσυρτο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού).

.

Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού (αντί των γνωστών διαχωρισμών..).

.

Ο Διαφωτισμός πρέπει κάποτε να περάσει κι απ’ το μυαλό των κυβερνώντων.

.

  .

 1. Πολλοί «αξιωματούχοι» που πρότεινε στη συγκυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, καλά θα είναι να θυμούνται ότι δεν επελέγησαν ως μικροπαράγοντες (ή μικροπαγαπόντες), αλλά ως εκπροσωπούντες (!!;) το νέο ήθος (το οποίο είναι ασυμβίβαστο με πελατειακά δίκτυα, κομματικές ουρές με τη ΝΔ και οικογενειακές ακαδημαϊκές διευκολύνσεις).
 2. .

 3. Ο νόμος που πέρασε από το Κοινοβούλιο πριν από λίγες μέρες και αφορούσε σε ζητήματα Παιδείας, δεν θύμιζε σε τίποτα Εθνικό Σχέδιο. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για εκπαιδευτικό-διοικητική σκούπα, αφού με τις 80 κατατεθείσες τροπολογίες βόλεψε κόσμο και κοσμάκη.
 4. .

 5. Αυτό το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά», γιατί δεν ακουμπάει τα πολυεδρικά πανεπιστήμια του Κέντρου της Ελλάδας; Ενδο-υπουργική ισορροπία συμφερόντων ή φιλόδοξων υποψηφίων βουλευτών ετέθησαν υπεράνω του λεγόμενου «εξορθολογισμού»;
 6. .

 7. Ποιες μπορεί να είναι οι αναλογίες του συνδικαλισμού των Καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) εν έτει 2013, όπου οι συγκυβερνητικοί συγκρούονται με τους αντιμνημονιακούς με το Κ.Ε του ΕΔΠ του 1978 – 1983, που οραματιζόταν (έστω ουτοπικά) ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία της κοινωνίας και του πολιτισμού; Την πίτα μοιράζουν κι όχι το όνειρο.
 8. .

.

 

.

* Ο Καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top